INTSOS.NO: Denne artikkelen finnes på: http://intsos.no?id=2260


En gryende politisk festival

Bergen Sosiale Forum (BSF), avholdt 22.-26. september, ga kreftene mot nyliberalisme og krig en felles møteplass.

Aktivister i Bergen fikk et forent forum for å komme sammen og diskutere uenigheter, koordinere kampanjer og ta initiativet til nye aksjoner. Totalt 150 personer deltok på 26 politiske møter, utstillinger, to fester, en demonstrasjon, et filmverksted samt filmvisning av Filmklubben Spis De Rike.

Mulighetene for etableringen av en ny antikrigsallianse i Bergen var tema for et møte Internasjonale Sosialister arrangerte sammen med Norsk Folkehjelp og SV. Denne diskusjonen gjenspeilte seg også på andre fellesmøter.

Underveis, og i øsende regnvær, demonstrerte 150 fremmøtte til støtte for et fritt Palestina, i anledning 4-års dagen for Intifadaen. Amanda Dübeck fra IS knyttet i sin appell sammen kampen for fritt Palestina med kampen mot USA-imperialismen i Irak.

Avslutningsmøtet «Fra ord til handling» var spesialdesignet for videre aksjonisme. De cirka 70 fremmøtte fikk en lengre gjennomgang med forslag, små og store, som var kommet frem i løpet av forumet; etablering av en antikrigsbevegelse, kamp mot privatisering, vannkampanje, aksjonisme mot bygging av gasskraftverk, arrangering av European Education Forum i Bergen 2005 og aksjon mot sikkerhetsselskapet Total Protection Service.

Folkekjøkkenet lagde vegansk lunsj og middag underveis for en veldig billig penge. Alt dette sammen med de mange kunstinnstallasjonene og standsene ga en atmosfære av en gryende politisk festival.

Alex Tarkan Sen