IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Marxisme og klimakrisen

Kjære Audun Lysbakken,Gratulerer som ny SV-leder. Og gratulerer med din veldig gode formulering på SVs landsmøte om at i klimapolitikken kan vi ikke erklære oss som verdensmestere før vi har blitt norgesmestere. Det er en god måte å ta Stoltenberg ved hornene på. Samtidig mener jeg at deler av den avgjørende kampen mot global oppvarming handler om å utvikle en marxistisk forståelse av klimakrisen. Les mer  

Linje Linje

Klima  

I stedet for å vente på den 18. kuruken

Hvis du legger leppestift på en svær kuruke er det fortsatt noe dritt. Hvorfor er det så vanskelig å fortelle den usminkede sannheten fra klimatoppmøtet i Durban?
pilLes mer

Klima  

Petroholikerstaten

Mexicogolfen har blitt offer for bevisst uaktsom miljøkriminalitet. Nå kjemper oljelobbyen med løgn og bedrag for at katastrofen skal bli en bagatell i historien. Kampen om historien handler ikke bare om BP og golfen, det handler like mye om Statoil og Lofoten. Verden kan garantert vente flere ulykker og mer forurensing fra en aggressiv petroleumsindustri som angriper sårbare områder og dypere havbunner. Når vi legger til klimaskader og kriger, er det bare én ting å si til regjering og storting de kommende årene: Norge Ut Av Olja.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

Allerede dør 300 000 årlig

Du kan sammenligne jorda med et vannbasseng som er i ferd med å bli fylt. Akkurat som med bassenget, er vi i ferd med å fylle atmosfæren med karbondioksid som bidrar til global oppvarming. Utfordringen består i å kutte CO2-utslippene såpass at de holder seg under 1,5 grader.
pilLes mer

Klima  

Nok snakk

Det er fortsatt mange hull i kunnskapen om klimaet, om hva som forsterker og eller motvirker klimaendringene og om hvordan alle faktorene virker sammen. Forskerne har ulike metoder og ulike fokus, men alle er samstemte om en ting – vi vet nok til å handle! Elin Volder Rutle, miljøpolitisk talskvinne i Rødt
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

Rødt følger klimatoppmøtet

"Fra nå av vil København være et referansepunkt for miljøbevegelsen. Stormønstringen i København er er klimakampens svar på protestene mot WTO-møtet i Seattle for ti år siden." Vegard Velle skriver om ...
pilLes mer

Klima  

NO TO 'PREVENTIVE' ARRESTS AT COP15 - NEJ TIL 'PRÆVENTIVE' ANHOLDELSER

Den 17.desember hadde hele 13 600 personer meldt seg inn i denne gruppa på facebook. Sjekk ut!
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

Release Tadzio Mueller and the other climate prisoners!

On Saturday 12 December, almost 1,000 participants in a ‘Climate March’ through Copenhagen were arrested. On Monday 14 December, hundreds more were arrested at a party in the city’s Christiania district following a public meeting, addressed by Canadian journalist Naomi Klein and others. On Tuesday 15 December, Tadzio Mueller, a spokesperson for Climate Justice Action, was arrested by undercover police officers following a press conference at the Bella Centre.
pilLes mer

Klima  

Vi må bygge en folkebevegelse for å stoppe klimakrisa

12. Desember er det duket for klimamarsj i København. FNs klimatoppmøte avholdes i den danske hovedstaden i perioden 7-18 desember. Titusener kommer til å innta København for å vise sin misnøye med politikernes håndtering av klimakrisa.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  Web

The Spectre of 21st Century Barbarism

Ecosocialism is not a new theory or brand of socialism — it is socialism with Marx’s important insights on ecology restored, socialism committed to the fight against ecological destruction, skriver Ia ...
pilLes mer

Klima  Web

Climate change, poverty and capitalist development

Measures that could genuinely tackle rising carbon emissions are being held back by the desire of individual countries not to harm their economy's global competitiveness, writes Shannon Price.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  IS 1-2008

Kampen for klimaet må bli breiere

Så godt som alle politikere er enige om at faren for global oppvarming er den viktigste saken i vår tid. I takt med de stadig mer alvorlige advarslene fra klimaforskningen, legges det fram stadig flere ambisiøse planer om kutt i utslippene av CO2.
pilLes mer

Klima  Web

saa275_s10_temperatur_graf.jpgKloden brænder

For få år siden var “global opvarmning“ noget som kun klima-forskere og nogle få miljø-freaks snakkede om. I 2007 blev det et spørgsmål, som alle har en mening om. Selv Fogh havde det med – som en sidebemærkning – i sin nytårstale. Men hvad handler det om? Hvor stort er problemet? Og kan vi gøre noget ved det?
pilLes mer

Linje Linje

Klima  Gnisten 2008-01

statoil.jpgKlimapolitikken etter Bali og Mongstad

Vi antar at de færreste lesere av Gnisten hadde store illusjoner om at Bali-møtet skulle bli et stort vendepunkt i å takle den trusselen global oppvarming utgjør. Noe vendepunkt ble det heller ikke, og enkelte mener at resultatet etter Bali er verre enn Kyoto-protokollen: Ingen målsetninger eller tidsfrister på CO2-utslippskutt.
pilLes mer

Klima  Web

Ressursbank om klima


Den norske sosialisten Marcus Thrane beskrev i 1873 menneskehetens fremtid som et valg mellom sosialisme og barbari:
"Lykkes det ikke å ... etablere et system som ikke er bygd på personlig egoisme, men på de menneskelige rettigheter, da vil den moderne sivilisasjon ikke unngå samme skjebne som alle foregående sivilisasjoner: en dag vil komme da ikke sten er tilbake på sten av Londons murer, og hjorder av kveg gresser der hvor en gang Paris strålte i det gamle systems fulle glans. Sosialismen alene kan redde vår sivilisasjon."
Ved begynnelsen av et nytt århundre truer fremdeles barbariet i form av imperialistisk krig og klimakatastrofe.
Vi har samlet en del lenker som diskuterer klimautfordringen med et marxisistisk utgangspunkt.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  Web

Gaia Capitalism in Bali

IS-bloggeren Lenin's Tomb skriver om Bali-forhandlingene og "grønn" kapitalisme ...
pilLes mer

Klima  Web

Kvotehandel og karbon-imperialisme

"Every new problem facing humanity brings forth an equal volume of corporate scams," skriver den australske sosialisten Tom O'Lincoln i denne kommentaren om klimakvoter og kapitalisme.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  Web

The collision of capitalism and nature

Den amerikanske marxisten Mike Davies gir et annet bilde av skogbrannene i California enn det vi blir servert i norske medier.
pilLes mer

Klima  IS 51

Legg ned atomkrafta

Drivhuseffekten har satt atomkraft i fokus igjen, atomkapitalen har fått ny ladning i reaktoren. Ulykken ved Sosnovyi Bor nær St Petersburg den 24. mars minte oss igjen på atom-lobbyens løgner om sikkerhet og "rein energi".
pilLes mer

Linje Linje

Klima  IS 50

Nullvekst er ikke miljøvern

Vekst har vært et fy-ord i miljøvernkretser. Nullvekst er de grønnes håpløse slagord, og er også en realitet i mange land, det er selve kjennetegnet på kapitalisme i krise.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.