IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Et raseri for Syria! Mot USAs og Russlands bomber

Jeg kan ikke unngå å skrive om Syria uten et raseri over den urett syrerne blir utsatt for under støvlene til et terrorregime og et imperialistisk kappløp mellom stormakter. Les mer  

Linje Linje

Midtøsten  

Om den nye krigen i midtøsten

Den Internasjonale Sosialistiske tendensens posisjon til den nye krigen i Midtøsten.
pilLes mer

Midtøsten  

Nei til imperialistisk krig!

Nei til imperialistisk krig. Støtt de undertryktes kamper i Syria og Irak.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Syria: Til valg med tønnebomber

Bashar Al Assad stiller til «gjenvalg» 17. juli. Det er ikke en «farse», det er direkte hån mot millioner av ofre for regimets terror.
pilLes mer

Midtøsten  

To år i revolusjon og frigjøringskamp

Det har gått to lange år siden den syriske revolusjonen ble antent i Deraa, i folkelig raseri mot at mindreårige ble fengslet, mishandlet og torturert, for tagging av anti-regime slagord på skolemuren ...
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Revolusjonen, imperialismen og det fallende regimet

Det syriske folkeopprøret nekter å la seg knuse. I denne artikkelen vil vi se på utviklinger i den revolusjonære massebevegelsen, imperialismens posisjoner og det fallende regimets natur.
pilLes mer

Midtøsten  

Hva nå for den egyptiske revolusjonen?

Egypt har fått sin første demokratisk valgte president. Mohammed Mursis valgseier åpner muligheter for at revolusjonen kan gå dypere, men det forutsetter en større og sterkere revolusjonær venstreside. Den nye presidenten er som andre deler av herskerklassen en stor tilhenger av nyliberal økonomisk politikk.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Støtt det syriske folkets kamp mot Assad-regimet

Vi har tidligere kritisert de på venstresiden som i navn av "anti-imperialisme" har vendt den syriske revolusjonen ryggen. Her publiserer vi en sterkt appellerende artikkel tilsiktet internasjonal venstreside, skrevet av et medlem av Syria Revolusjonære Venstre. Syria Revolusjonære Venstre er tilknyttet en allianse av venstregrupperinger i revolusjonen, og gir ut avisa "Frontline". Artikkelen ble publisert 30. august på den utavendte og flerspråklige bloggen SyriaFreedomForever. Artikkelen er på engelsk, men kan også leses på fransk og arabisk på bloggen: SyriaFreedomForever.wordpress.com. Original tittel: An Unambiguous Position: Support the Syrian People in their Courageous and Popular Struggle Against the Dictatorship of the Assad Regime!
pilLes mer

Midtøsten  Annet

Revolusjonen i Syria og anti-imperialismen

Internasjonale Sosialister har forpliktet seg til å støtte alle undertrykte som står opp mot sine undertrykkere. I en hver konfrontasjon mellom undertrykte folk og staters vold, tar vi side med folket. Også når deler av folket selv er bevæpnet. Vårt klassiske slagord og vårt årlige helgeseminar heter «Sosialisme Nedenfra». Historisk sett viser slagordet til det revolusjonære alternativet til den praktiserte «sosialismen» i de autoritære statskapitalistiske landene, hvor massive overgrep mot revolusjonære, dissentere og befolkning generelt var grunnlaget for de herskende elitene. I ettertid av Sovjet Unionen har «sosialismens to sjeler» kanskje ikke vært en like aktuell motsetning. Med den anti-imperialistiske venstresidens splittede stilling til revolusjonen i Syria og «den arabiske våren» viser det seg likevel at denne motsetningen er levende.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Er en sosialistisk revolusjon mulig i Egypt?

Flere snakker om at den arabiske våren er på hell, men stadig bryter nyheter om ny utvikling igjennom. Dette er fordi en revolusjon er en prosess. Den har en bakgrunn og den har en første euforisk fase. Men den arabiske våren er slett ikke over. Bjørn Østby ser først på hva en revolusjon er, deretter tar han for seg revolusjonens utvikling i Egypt. Det sentrale argumentet er at bak demonstrasjonene på Tahrirplassen og konfliktene mellom parlamentet og militærrådet foregår det en radikaliseringsprosess i arbeiderklassen. Kan dette føre til en sosialistisk revolusjon? Hva skal til for at en slik revolusjon skal lykkes?
pilLes mer

Midtøsten  

Egypt: Call for global solidarity after 16 Dec army attack on protesters

Protesters against military rule in Egypt have appealed for global demonstrations against the latest brutal assault led by the Egyptian army on the sit-ins at the Cabinet Offices and Tahrir Square in Cairo on 16 December 2011.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Revolusjon!

Folk tar igjen til gatene i Egypt. Denne gangen kan hærledelsen stå for fall. Og arbeiderklassen har blitt sterkere!
pilLes mer

Midtøsten  

Klassekamp i den egyptiske revolusjonen

Den forhatte egyptiske diktatoren Hosni Mubarak falt fredag den 11. februar, etter 18 dager med massive demonstrasjoner og streiker “til støtte for ungdommene på Tahrir”. Den revolusjonære kampen mot regimet stoppet imidlertid ikke med å felle Mubarak.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Vestens bomber skaper ikke demokrati

Det som har skjedd i Midtøsten har gjort det tydelig for millioner at revolusjoner og opprør nedenfra er en realitet også i dag. Folk lar seg inspirere fra Afrika til Wisconsin og stu ...
pilLes mer

Midtøsten  

Victory to the Egyptian revolution

It seemed like the whole of Egypt was on the streets. Over a million people marched in Cairo on Tuesday. The city was one unstoppable mass of humanity. You could hardly move. Everyone was smiling and greeting each other. It is a day no one will ever forget.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

USA øker presset mot Iran

USA forbereder nye sanksjoner mot Iran i kjølvannet av undertrykkelsen av landets demokratiske bevegelse. Men selv om Obama-administrasjonen blir populær ved å presse Iran økonomisk, vil det bare være en gavepakke for Irans president Mahmoud Ahmadinejad i hans forsøk på å anklage opposisjonen for å være redskap for Vesten.
pilLes mer

Midtøsten  

After the massacre: rise up against Israel

Israel’s slaughter of people on an aid convoy to Gaza was its latest act of terror against the Palestinian people and their supporters.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  Web

Stopp Israels blodbad!

Det foregår et grusomt blodbad i Gaza. Palestinske menn, kvinner og barn blir myrdet av Israels krigsmaskin. Samtidig har det i løpet av noen dager vokst fram en stor bevegelse mot Israels framferd.
pilLes mer

Midtøsten  Web

7_copy1.jpgImperialismens ansikt - bilder fra Gaza

På bloggen Internasjonal Sosialisme har vi lagt ut en serie sjokkerende bilder fra Israels overgrep mot palestinerne i Gaza.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  Web

gaza_to_face_a_holocaust_2_by_latuff2.jpgIsrael planlegger etnisk rensning i Gaza

Israelsk kanal 2 avslørte på onsdag at den israelske forsvarsministeren Ehud Barak har fått grønt lys fra landets ministerråd til å starte implementeringen av en plan som tar sikte på å å få slutt på problemet med palestinska Qassam-raketter som avfyres mot mål i det sørlige Israel.
pilLes mer

Midtøsten  Web

Støtt palestinerne i Gaza!

Support the Palestinian People in Gaza The Egyptian Organizing Committee of the International Cairo Conference calls upon all popular groups, activists and supporters all over the world to use all po ...
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Den nye venstrebevegelsen i Egypt

“We were a kind of leftist the Muslim Brothers hadn’t met before. They couldn’t quite figure us out at the beginning. Anyway, we were still too marginal for them to bother with. We were only a few ind ...
pilLes mer

Midtøsten  Gnisten 2004-04

Arafat – frihetskjemper eller frihetsrøver?

Yasser Arafats tid som palestinernes leder er over. Arafat har alltid vært en omstridt leder, men aldri før har vurderingene blant de som støtter palestinernes sak variert så voldsomt som nå.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  Gnisten 2004-02

Palestineren som ikke tidde

Edward Said døde tidligere i år. Hans engasjement kan du oppleve gjennom boka Kultur og motstand.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-10

alkhadr09.jpgØyenvitneskildring fra Vestbredden

PÅ ET nylig besøk i Israel lærte jeg mye om solidariteten fra israelere med den palestinske kampen mot okkupasjonen av Vestbredden.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-10

Norske budbringere for Israel

FOR NOEN uker siden tok TV-programmet Brennpunkt for seg Oslo-prosessen. Når vi i dag forlengst har konstatert at Oslo-prosessen har falt sammen og daglig ser morderiske israelske raid mot flyktninger i Gaza, kan det kanskje virke litt underlig at sentrale palestinere bare hadde godt å si om Norge og Oslo i det nevnte TV-programmet. Det var ikke bare av høflighet.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-10

Direkte aksjon mot apartheid-muren

DET ER ikke bare den israelske fredsbevegelsen som hadde en massiv demonstrasjon i begynnelsen av mai, som protesterer mot Israels politikk. Det finnes også mer radikal motstand.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-09

palestinahus.jpgPalestineres hus rives, israelske settlere har spesialveier

FORRIGE MÅNED støttet Bush, Ariel Sharons krav om å beholde deler av Vestbredden i bytte mot tilbaketrekking fra Gazastripen. Seinere har Bush gått tilbake på dette og sier at USA forholder seg til det såkalte veikartet. Men samtidig "tror ikke" Bush at en palestinsk stat blir oppretta neste år, sånn som veikartet legger opp til.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-08

Palestina: Tilbakevending til massekamp?

DEN 700 kilometer lange apartheidmuren som Israel hevder de bygger for å hindre palestinske selvmordsbombere i å komme inn i Israel, får stadig flere palestinere til å delta i en voksende massekamp som synes å representere et skifte i motstandsstrategien, skriver Sabby Sagall i magasinet Socialist Review.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-08

- Så lenge de arabiske diktaturene er på plass, får vi ingen frihet

ABDUL VOKSTE opp i en flyktningeleir i Damaskus, men har sine røtter i byen Tavaria. Familien hans ble fordrevet derfra da den sionistiske staten ble opprettet i 1948.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-08

Slutt på pusekatting, Jan Petersen?

For to år sida forsikra Jan Petersen at han ikke ville ’pusekatte’ med ’terrorstater’ som Iran, Irak og Nord-Korea. Vi påpekte i denne spalta at til det var vår utenriksminister altfor opptatt av å pusekatte med en annen terrorstat, nemlig Israel.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-08

Tvetydighetens evangelium

I ALLE FALL siden revolusjonen i Iran i 1978-79 har islamske bevegelser dominert mye av politikken i Midtøsten og omkringliggende land. De slåss ofte mot imperialismen og hjemlige diktaturer.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-07

Israels terrorist

ISRAELS statsminister Ariel Sharon organiserte likvideringen av den palestinske Hamas-lederen Sheik Ahmed Yassin. Den amerikanske regjeringa har nektet å fordømme mordet.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-07

Oslo-prosessen legitimerte okkupasjonen

SOMMEREN 1993 kom gjennombruddet i Oslo-prosessen. Det skulle bli fred mellom Israel og palestinerne, i alle fall på litt sikt. I dag vet vi at det ble en fiasko. Men en "fred" som ikke tok hensyn til palestinernes viktigste krav, kunne ikke vinne fram.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2002-10

Fem gode grunner til SOLIDARITET MED PALESTINERNE

1. DET VIKTIGSTE partiet i Israels regjerende koalisjon har utelukket opprettelsen av enhver stat for palestinerne, uansett hvor svak den ville bli. Likud-partiet består delvis av folk som er enda mer ...
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  IS 51

Det kurdiske nyttåret ble et blodbad

Kuppet i Tyrkia i 1980, som veltet den siste demokratisk valgte regjeringa, var organisert av CIA og hadde klare fascistiske trekk. Tyrkia var i en kaotisk situasjon, bevæpna fascistbander slåss mot en aktiv venstreside. Venstresida ble til slutt knekt av terroren. Regimets sjøltillit var på topp da ledende medlemmer i DISK, en uavhengig fagorganisasjon, ble dømt til lange fengselsstraffer.
pilLes mer

Midtøsten  IS 39

Irak ut av Kuwait?

Hvorfor reiser vi ikke kravet: “Irak ut av Kuwait”? Var ikke også Iraks invasjon et overgrep vi må være imot? Vi blir beskyldt for å være ukonsekvente anti-imperialister fordi vi bare sier USA ut, og ikke krever Irak ut også.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  IS 39

En krig mellom nord og sør?

Gulfkrigen har blitt kalt den først nord-sør krigen. Det er en forståelse som avslører hensikten med USAs krig. Men en slik forståelse kan også tilsløre viktige sider av det som skjer i landa i den 3. verden.
pilLes mer

Midtøsten  IS 39

Gribbene venter på Kuwait

“Om frigjøring av Kuwait betyr at Kuwait må jevnes med jorda; da vil jeg heller det” sa Sheikh Ali al Sabah nylig. At et medlem av Emirens familie stiller seg likegyldig til om landet sitt (og en god del av folket) utslettes er ikke tilfeldig. På økonomi-sidene i borgerlige aviser, langt unna reportasjer om “våre gutter” og artikler som sammenligner Saddam med Hitler kan man få et bilde av hva slags rikdommer og ressurser krigen egentlig dreier seg om.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  IS 39

En krig for oljeselskapenes profitter og USAs makt

«Hell no, we won't go, we won't die for Texaco», «No blood for oil», «Nei til krig for olje», blir det ropt i demonstrasjonstog verden over. Men hvilken rolle spiller olja i Midt-Østen?
pilLes mer

Midtøsten  IS 38

For USAs nederlag

George Bush har satt i gang en storkrig i Midt-Østen. Det er en krig han har pressa fram gjennom en systematisk militær opptrapping hele høsten. Alle forslag til mulige forhandlingsløsninger er skjøvet tilside. I stedet ser det ut til at han vil overlate et istykkerbomba Kuwait til Emiren. Konflikten dreier seg ikke om Kuwaits frigjøring. Krigen dreier seg om vilken rolle USA skal spille i det George Bush kaller “den nye verdensordningen”.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Støtt det syriske folkets kamp mot Assad-regimet

Vi har tildigere kritisert de på venstresiden som har vendt den syriske revolusjonen ryggen i navn av "anti-imperialisme". Her publiserer vi en artikkel om revolusjonen med en sterk appell tilsiktet internasjonal venstreside. Artikkelen er skrevet av et medlem i Syria Revolusjonære Venstre. Syria Revolusjonære Venstre deltar i en allianse med flere andre venstregrupperinger og gir ut avisa "Frontline". Artikkelen herunder ble publisert 30. august på den flerspråklige og sterkt utadrettede bloggen Syriafreedomforever.wordpress.com. Artikkelen er på engelsk. Den kan også leses på fransk og arabisk på bloggen.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.