IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Folkefest mot rasisme - stopp NDL 15 desember

På vårparten 2012 dukka begrepet Folkefest Mot Rasisme opp. Flere arrangementer har blitt gjennomført og målet er at Folkefest Mot Rasisme (FMR) skal leve videre og spre seg. FMR har ikke noen ledelse og alt jeg skriver står for min egen regning. Men det virker som at folk, i Oslo iallefall, er rimelig samkjørte om konseptet. Les mer  

Linje Linje

Antirasisme  

Steng Trandum asylfengsel

En rekke organisasjoner har gått hardt ut mot forholdene på Trandum utlendingsinternat. Etter mange år med kritikk og påfølgende justeringer, tyder ingenting på at situasjonen har blitt bedre. Den eneste løsningen er å stenge hele fengselet.
pilLes mer

Antirasisme  

Folkefest for kampen mot rasisme

FOLKEFEST MOT RASISME er et nytt antirasistisk aksjonsnettverk som starter med å feire kampen mot rasisme sammen med fagbevegelse, organisasjoner, artister og appellanter i Oslo, 15. september, klokka 13.00 – 18.00.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Åpne Grenser Nå!

Kravet om at de ca. 450 lengeværende barna i asylmottak må få bli, får mer og mer oppslutning. Grete Faremo og Pål Lønseth har hatt behov for å gå ut og forsvare regjeringens linje; “problemet er ikke Norges strenge asyl og flyktningpolitikk, men foreldrene som «nekter» å forlate Norge” sier de. De vil gjerne fremstå som “strenge, men rettferdige”, men oppfattes som virkelighetsfjerne og arrogante.
pilLes mer

Antirasisme  

Breivik - en fascistisk terrorist

I rettsaken mot Breivik har terroristen selv lagt vekt på at han er en del av en større politisk sammenheng. «Jeg lærer av andre. Jeg har lært det av norske og europeiske nasjonalistiske militante», sa Breivik da han forklarte seg for retten om hvorfor han opererte som en «enmannscelle». Hvis vi skal lære noe av 22/7, må vi sette fokus på hvor Breivik har hentet inspirasjonen sin fra.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Nazistene i Europa vokser

Ytre høyre i Europa vokser. Både høyrepopulistiske partier som FrP og fascistiske partier som det ungarske pariet Jobbik står sterkere enn på lenge. I en fersk meningsmåling får Front Nationals Marine Le Pen flere stemmer enn president Sarkozy.
pilLes mer

Antirasisme  

Rasismens historie

Ingen moderne samfunn aksepterer rasisme. Ikke offisielt. Rasismen passer ikke sammen med liberale og demokratiske prinsipper, og det er jo disse prinsippene moderne samfunn verner om – offisielt. Likevel kverner skribenter, media og politikere ut debatter som formerlig oser av rasistiske perspektiver. Paradoksalt? Tilsynelatende. Men nytt? Nei. Historien viser at når de moderne, liberale ideologiene utvikler seg, sammen med de demokratiske statene, utvikler også raseteoriene seg – og den politiske bruken av dem.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Diskrimineringen av romanifolket

Høsten 2010 kastet Frankrike 8000 romanifolk ut av landet og rev 51 sigøynerleire. Begrunnelsen var at Frankrike fører en “krig mot kriminalitet” og at romanifolket representerer et sikkerhetsproblem. Amnesty International pekte på at de har “tatt en hel gruppe med bakgrunn i etnisitet.” EU-parlamentet vedtok at masseutsendelsen bryter med EUs regelverk fordi det er diskriminering på bakgrunn av rase.
pilLes mer

Antirasisme  

Rasisme og norske politiske partier

Politiske partier i Norge i dag vil på det sterkeste avvise at de er rasistiske. Dette er riktig, hvis man med rasisme mener at noen mennesker er underlegne andre mennesker, at noen mennesker er mer intelligente enn andre og liknende. Denne biologiske rasismen er det knapt noen som vil vedkjenne seg i dag – heller ikke politiske partier. En rasisme som er basert på at mennesker har ulik kultur og derfor ikke kan leve sammen fordi det fører til konflikter, gjerne kalt ”kulturell rasisme,” er mer gangbar. Ett av de tydeligste tegn på at denne rasismen eksisterer, er begrepet ”fremmedkulturell.”
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Islamofobi og krigen mot terror

”Det reaksjonære borgerskapet forsøker alltid å så religiøs strid, og begynner nå å prøve dette også hos oss for å lede massenes oppmerksomhet i denne retning og avlede dem fra de grunnleggende økonomiske og politiske spørsmålene.” (Lenin om religion, 1909)
pilLes mer

Antirasisme  

Slippefest for "Rasisme og klasse" lør 15. jan 2011

Vi inviterer til åpen fest mot rasisme! Vi feirer utgivelsen av "Rasisme og klasse", et nytt spesialnummer av tidsskriftet Internasjonal Sosialisme. Dj, live musikk og appeller. Alle er velkomne. Gratis inngang! Sted: Willy's Bar, Fred Olsensgt 11 (ved Expressen/Jernbanetorget). 15. januar fra kl 20.00.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Norges umenneskelige asylpolitikk

”Arbeidere i alle land foren dere,” sier Karl Marx i det kommunistiske manifest. Karl Marx er en av de som best har forklart hvorfor arbeidere i alle land har interesse av å stå sammen på tvers av landegrensene.
pilLes mer

Antirasisme  

Mental tortur

IS har tidligere skrevet om ”ventemottak” som er oppretta i Lier og Fagerli utenfor Oslo. De som får avslag på asyl, blir behandla som kriminelle. Målet er å få deportert disse til diktaturer og krigssoner som Afghanistan, Irak, Somalia, Kongo, Sudan og Iran. I mars var det fire år siden ventemottaket i Lier ble oppretta. Flere har bodd der alle disse fire åra.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Umenneskelig politikk må møtes med motstand 

Da justisminister Knut Storberget tok over ansvaret for asylpolitikken varslet han at han vil bli ”hardere i klypa” i 2010. Med et statsbudsjett som har gitt han 85 millioner kroner på budsjettet til uttransportering, er dette 12 millioner mer enn i 2009.
pilLes mer

Antirasisme  

Arbeiderpartiets avskyelige rasisme

Da Jan Bøhler og Rune Gerhardsen i reneste Frp-stil erklærte krig mot papirløse og kriminelle innvandrere, hadde noen av oss et håp om at de representerte et mindretall i Arbeiderpartiet. Soria Moria 2 viser at håpet var forgjeves.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Antiracistisk bevægelse i Danmark

Ved EU-parlamentsvalget i juni fordoblede Dansk Folkeparti deres stemmetal til næsten 15 %. Det viser den voksende racisme i Danmark. Heldigvis er der opstået en antiracistisk bevægelse.
pilLes mer

Antirasisme  Annet

Rasismens gift og motgift

I sommer prøvde jeg meg på en statsborgerskapstest som Høyre hadde laget på oppfordring fra Dagbladet. Jeg besto, og fikk til svar at jeg fortjener å være norsk.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Løgn, forbannet løgn og statistikk

Nissa Finney og Ludi Simpson: Sleepwalking to Segregation? Challenging myths about race and migration Policy press 2009
pilLes mer

Antirasisme  Annet

Bevegelser mot imperialismen

Midt i juli fikk Frp helsider i de største avisene og godt med sendetid i radio og tv da partiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, krevde stans i støtten til Islamsk Råd.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Etter EU-valget - Ingen talerstol for rasister

Hva er bakgrunnen for ytre høyres vekst, slik vi så i valget til EU-parlamentet? Og hvordan vi kan stanse oppslutning om rasistiske idèer og organisasjoner?
pilLes mer

Antirasisme  Annet

Fantastisk dokumentasjon av hatet mot muslimer

Har du hørt om Euro-Arab Dialogue, EAD? Sikkert ikke. Den ble dannet av EU og den Arabiske Liga høsten 1973. EAD har holdt sine møter i hemmelighet, og organisasjonens høyeste organ er en topphemmelig kommisjon, som siden 1973, har fungert som Vest-Europas hemmelige regjering. Du har kanskje ikke hørt om Bat Ye’or (Nilens datter på hebraisk) heller? Det er hun som kommer med disse konspiratoriske opplysningene i boka Eurabia - The Euro-Arab Axis fra 2005.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Svikter fagbevegelsen i kampen mot rasisme?

Det er godt å se at Fellesforbundet fører kampen mot sosial dumping med utgangspunkt i klassekamp og ikke med utgangspunkt nasjonalisme. ”Fagbevegelsen er i sitt vesen internasjonal. Vi har alle et an ...
pilLes mer

Antirasisme  Annet

Stopp muslimhets og rasisme!

Demonstrasjon fra Grønland torg fredag 22. mai kl. 16.30. Vi går til Stortinget.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Web

Tid for kamp mot rasisme

Kampen mot rasisme står overfor en massiv styrkeprøve. FrPs kampanje mot ”snikislamisering” og ”radikal islam” er rasistisk og avskyelig. Enda verre blir det når ledelsen i Arbeiderpartiet slår ring rundt Martin Kolberg etter utspillet om at Ap skal gå i front for å bekjempe radikal islam og føre en strengere innvandringspolitikk.
pilLes mer

Antirasisme  IS 1-2008

Hvem var Eugene Ejike Obiora?

“Alt kan skje når to menn forsøker å skape orden i kaos” er overskriften i programmet til teaterstykket om Obiora. Manusforfatteren kaller stykket et ”dokudrama”, med flere spørsmål enn svar.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Web

Fotnoter om den norske rasismen

Politiets sikkerhetstjenestes (PST) årlige trusselvurdering betegner pengeoverføringer til utlandet som ekstrem islamistisk aktivitet. PST mener dessuten at politisk vold inspirert av ekstrem islamisme er en vesentlig utfordring for Norge framover.
pilLes mer

Antirasisme  Web

Trondheimskonferansen om Obiora

Respekt! til fagbevegelsens Trondheimskonferanse, som har vedtatt en uttalelse om Obiora-saken.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Gnisten 2008-01

Obioras drapsmenn frikjent

Riksadvokaten henla saken mot de fire politibetjentene som var ansvarlige for Obioras død. Ikke overraskende kom avgjørelsen rett før jul som om ingen skulle registrere det midt i julestresset. Det ...
pilLes mer

Antirasisme  Gnisten 2008-01

”Neger” brukes daglig i politiet

”Tatt for en annen” er en feltstudie av relasjonen mellom etniske minoriteter og politiet, utført og skrevet av Ragnhild Aslaug Sollund. Hun er kriminolog og forsker II ved NOVA. Temaet er dagsaktu ...
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

06morderen_trond_volden_copy1.jpgPolitivold og rasisme

17. april vedtok LO i Trondheim mot tre stemmer at de fire mistenkte politimennene i Obiora-saken bør permitteres. Vedtaket er kjempeviktig og bør følges opp av andre LO-avdelinger.
pilLes mer

Antirasisme  Gnisten 2005-09

rosaparks.jpgFarvel, søster Rosa

«Mitt livskall har vært enkelt – at alle menn og kvinner er skapt likeverdige i Herrens øyne», skrev den amerikanske borgerrettsaktivisten Rosa Parks. Rosa døde nylig, 92 år gammel. Da hun 1. desember 1955 så modig nektet å gi fra seg sitteplassen til en hvit mann på bussen i Montgomery, Alabama, startet en suksessrik 381 dager lang buss-boikott.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Gnisten 2005-01

Forkastelig norsk asylpolitikk!

Minst ett tjuetalls organisasjoner har foreløpig slutta seg til et opprop og et åpent brev til regjeringen mot norsk asylpolitikk. Fra 1. januar ifjor mista asylsøkere med endelig avslag, adgangen til ...
pilLes mer

Antirasisme  

Umenneskelig behandling

Norsk innvandrings- og asylpoltikk blir stadig verre med Erna Solberg bak roret. Vi har oversatt et utdrag av et brev skrevet av en menneskerettighetsaktivist som skriver om forholdene han og andre lever under i asylfengselet på Trandum.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

The fact about inhuman treatment in Trandum detantion Camp in Oslo-Norway

The Trandum detantion camp is established as a subdepartment of the immigration department in Norway and operated by the police, under the immigration department. It was primarly designed to detain fo ...
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2004-11

Som man roper fra haugen ...

15. JUNI i år fikk Norge sin første "flerkulturelle avis", Utrop. Avisa ønsker å "fungerer som minoritetenes arena for fri informasjon, samfunnskritikk og debatt". Utgiverne understreker behovet for en avis som kan tillate en annen synsvinkel på minoritetene enn resten av Medie-Norge. Vi ønsker Utrop velkommen og håper at den lykkes.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Gnisten 2004-03

Trondheim – en by i Somalia?

– Akkurat nå er jeg stolt over å være medlem av Trondheim bystyre, konstaterte Senterpartiets Ola Borten Moe etter at flertallet i bystyret trosset regjeringens og Jern-Ernas asylpolitikk.
pilLes mer

Antirasisme  Gnisten 2004-02

1,5 millioner innvandrere til Norge

1,5 millioner innvandrere til Norge de neste 50 årene foreslår Thomas Hylland Eriksen, professor i sosialantropologi. - Debatten har enten dreid seg om innvandrere som problemskapere eller om våre s ...
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Gnisten 2004-02

På tide å stille krav - åpne grensene!

Med regjeringens råkjør mot asylsøkere, og et Frp som sprer rasisme er det på høy tid at vi stiller krav: Åpne grensene og før en fordomsfri politikk overfor dem som kommer hit.
pilLes mer

Antirasisme  Gnisten 2004-01

grenser.jpgTre vendepunkt i innvandringspolitikken

Hver gang Bondevik-regjeringen gjennomfører nok en innstramning gjør de det for «å bevare asylinstituttet».
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Gnisten 2004-01

hegeramson.jpgDet bor fortsatt en kjøpmann på Grünerløkka

Men nå er det gjerne en muslim, ikke en jøde. Likevel har de mye til felles, skriver Hege Ramson.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2004-11

Botida betyr mest for å få jobb

IFØLGE STATISTISK Sentralbyrå (SSB), var nærmere 20 prosent av innvandrerne fra Afrika arbeidsledige i februar i år. Det er en kjent sak at ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert på arbeidsledighetsstatistikken. Nyere forskning tyder på at den viktigste faktoren når det gjelder å få jobb, er botida i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2004-11

Flertallets slør ikke et symbol på islamistsympatier

10. FEBRUAR i år vedtok den franske nasjonalforsamlingen, med stort flertall, et lovforbud mot at elever har på seg "iøyenfallende" religiøse symboler og plagg i skolen. Lovforbudet trer i kraft fra høsten. Det retter seg spesielt mot muslimer, og det blir dermed forbudt for muslimske jenter å bære skaut eller hijab. Dette satte fart på diskusjonen om hijab også her i landet.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2004-11

Stengte grenser er kriminelt!

RUNDT 50-60 mennesker samlet seg 15. juni foran regjeringsbygget i Akersgata for å protestere mot den stadig strengere og mer kyniske norske asylpolitikken. Norske myndigheter har ved flere anledninger sendt iranske asylsøkere tilbake til tortur og død.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2004-09

Legitimerer hetsen mot muslimer

UNDER EN debatt på Smuget for noen uker siden, tok Shabana Rehman tak i Mulla Krekar og løftet han. Hun skulle teste om han var en trussel mot rikets sikkerhet, påstod hun. Mulla Krekar reagerte, som mange andre også ville ha gjort, med sinne. Man trenger neppe være fundamentalist av noe slag for å reagere som han gjorde.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2004-09

Torturen lever fremdeles i det "nye" Irak

DET ER lett å bli sjokkert over torturen og mishandlingen av irakiske fanger som nå dokumenteres i media. Men overraskende er det ikke. Rasismen og brutaliteten har mange av soldatene tatt med seg hjemmefra, og krigen og okkupasjonen forsterker det hele.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Gnisten 2004-03

ali1.jpgMuhammad Ali: Symbol på svart frigjøring

– Jeg mener han var veldig viktig, svarer forfatteren Mike Marqusee på vårt spørsmål om Muhammed Alis betydning for den svarte kampen i USA på 60-tallet. Marqusee var på besøk i Oslo i september i forbindelse med Oktober Forlags utgivelse av hans bok «Redemption Song: Muhammad Ali and the Spirit of the Sixties», fra 1999.
pilLes mer

Antirasisme  Gnisten 2004-03

(FJ)ERNA!

Nylig sa kommunalminister Erna Solberg at hun ikke ville la seg diktere av FN. Hun ville gjøre sine egne vurderinger om når det var riktig å tvangsreturnere asylsøkere og flyktninger.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2004-01

Knipetangmanøver fra UDI

NOK EN GANG kan det virke som norske myndigheter bruker ulike sider av regelverket om hverandre for å nekte utlendinger de mest basale rettigheter. Endringer i Utlendingsloven forhindrer nemlig utenlandske statsborgere i å søke om mer enn ett oppholdsvedtak av gangen.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2003-06

Kunst mot rasistisk vold

GOETHE-instituttet i Oslo viser nå en utstilling mot høyreekstremistisk vold. Utstillingen er et resultat av en konkurranse der kunststudenter fra 26 tyske høyskoler og akademier deltok.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2002-02

Nazister dømt for rasistisk drap

NAZISTENE Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr ble dømt til 15 og 15 års fengsel for det retten slår fast var et rasistisk motivert drap på Benjamin Hermansen på Holmlia 26. januar i fjor. Den medtiltalte nazisten Veronica Andreassen ble dømt til tre års fengsel for medvirkning, på tross av at aktor bare ba om to og et halvt år.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2001-22

Hvorfor vil ikke politiet etterforske Victor Lopezí dødsfall?

3. DESEMBER startet rettssaken mot de tre nazistene som er tiltalt for drapet på Ben- jamin Hermansen på Holmlia. Victor Lopez var en av Benjamins bestevenner. 19. september ble Victor funnet hengt like ved sitt hjem. Politiet bestemte seg raskt for at det var selvmord, men det er det få på Holmlia som tror på.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2001-15

Demonstrasjon mot nazi-konsert

200 MØTTE opp på en dags varsel da SOS Rasisme innkalte til punktmarkering i Oslo mot en planlagt nazi-konsert 4. august.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2001-06

Splittede Frp-rasister

DE SISTE månedene har Fremskrittspartiet falt på meningsmåling etter meningsmåling og mistet eller ekskludert en rekke stortings- og lokalpolitikere. De beste underholdningsprogrammene har blitt de hvor Frp-politikerne gråter eller blir konfrontert med det de sa for en måned siden. Hvem kunne trodd det for et halvt år siden?
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2001-03

Nazi-terror i Norge

DRAPET på Benjamin Hermansen på Holmlia 26. januar utløste massive reaksjoner. I tillegg mer enn 40 000 i antinazi-demonstrasjonen i Oslo var det demonstrasjoner over hele landet.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Organisér mot rasisme!

Nazistisk terror mot anti-rasister fikk det best mulige svaret da over 12.000 marsjerte bak sosialistiske faner i København, lørdag 21. mars. Den største demonstrasjon i byen på lang tid var til minne om ISeren Henrik Christensen, som ble myrdet i et bombeangrep, og mot rasisme og nazistisk vold.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  IS 51

Hvem tjente på Holocaust?

For femti år siden, i Berlins forstad Wannsee, samlet lederne i Hitlers nazi-parti seg for å planlegge den "endelige løsning" på "det jødiske problem". Resultatet av konferansen ble de verste grusomheter vi har sett i et århundre som har vært preget av bølge på bølge av død og ødeleggelse. 6 millioner jøder ble sendt i døden i konsentrasjonsleirene og gass-kamrene.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Hitlers marsj til makta

I 1923 var Hitler en avdanka og mislykka maler som hadde slått seg på politikk og satt på ølstuene og filosoferte. En kveld tok han seg et glass for mye og fikk satt i gang det farseaktige "ølstuekuppet" i Bayern. For det satt han et par år i fengsel. Bare ti år etter, i 1933, fikk nazistene flest stemmer i valget til riksdagen, og Hitler ble på helt legal måte rikskansler i Tyskland. Hvordan kunne dette skje? Hvordan kunne en tvers igjennom reaksjonær og arbeiderfiendtlig ideologi som nazismen få en slik støtte? Og det uten å møte voldsom motstand fra den naturlige klassefienden, arbeiderklassen. Hvordan kunne den tyske arbeiderklassen, som var den best organiserte i hele Europa, gi opp nesten uten kamp?
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  IS 51

Et liv i kamp

Henrik Christensen ble 29 år. Han etterlater en samboer, Connie og en fire år gammel sønn. Henrik var en viktig kamerat for IS i København. Han har vært aktiv sosialist gjennom 80-åra og var en ivrig fagforenings aktivist.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Anti-fascister mobiliserer

Nazi-lederen Le Pen skrøyt av at han ville få 20% av stemmene i de franske lokalvalgene. Enkelte meningsmålinger ga han rett i det. Le Pens Fascistiske Front National fikk 13.9%. Det var alt for mange stemmer, og betyr at fascistene kan bygge opp en solid maktbase i en rekke kommune- og fylkesstyrer. Mye tyder imidlertid på at Le Pens fremgangsbølge er blitt betydelig svekket i løpet av den siste måneden, og at det skyldes at Le Pen for første gang er blitt møtt med aktive mot-demonstrasjoner.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  IS 51

Enhet mot nazistene

Det er viktig å understreke at kampen mot rasismen og nazismen overhodet ikke er en kamp mellom de politiske ytterfløyene. Nazistene vil skremme folk fra aktivitet og gjøre banen klar til sin egen inntreden. Deres målsetting er ikke "bare" trakassering av svarte og sosialister. I siste instans vil de smadre den organiserte arbeiderklassen og fjerne retten til fritt å kunne organisere seg i det hele tatt.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Vårt svar på nazi-terror

Mandag 16. mars fikk vi en tragisk bekreftelse av hvordan nazister og ytre-høyre-grupperinger kan ty til terror og vold. Henrik Christensen, fra IS sin danske søsterorganisasjon, ble myrdet da en brevbombe eksploderte på IS-kontoret i København. IS har plassert seg i sentrum for den anti-rasistiske aktiviteten, blant annet var de en drivkraft i kampanjen som sikret 200 palestinere asyl i landet nylig. Nazistene prøver å skremme folk vekk fra aktivitet. Men en kjempe-demonstrasjon i København på lørdagen etter angrepet viste at nazi-terror ikke vil oppnå sitt mål.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  IS 47

Demonstrasjonen mot Myrdal på Youngstorget i 1991

Demonstrasjonen mot Myrdal på Youngstorget 1991. Mellom 10 og 15 tusen møtte fram for å protestere mot Myrdals møte. Den massive mobiliseringen stoppet forsøket hans på å "innta hovedstaden". Myrdal framstår igjen som en isolert tosk for alle andre enn en "hard kjerne" av organiserte rasister. De har mistet den selvtilliten de fikk da de jagde antirasistene i Brumunddal. Det er usannsynlig at de vil gjøre åpne framstøt mot Oslo på en stund.
pilLes mer

Antirasisme  IS 47

Stopp nazistene

Demonstrasjonen mot Myrdal var en viktig seier. Den har også reist en rekke spørsmål om hvordan den organiserte rasismen kan bekjempes. Vi ser på en del av spørsmålene som ofte dukker opp.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  IS 47

Hva skaper rasisme?

Rasisme er en del av et samfunn der alle tvinges til å konkurrere om jobbene, lønna, boligene og skoleplassene.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.