IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Støtt det irakiske folket!

Demonstrasjon på Jernbanetorget i Oslo førstkommende lørdag kl. 14. Les mer  Web

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2008-01

Er Iran neste?

En CIA-rapport slo nylig fast at Iran innstilte arbeidet med å utvikle atomvåpen høsten 2003. Dette har imidlertid ikke fått president Bush til å endre sin politikk mot landet. Lindsey German ser her på de nykonservatives planer for nok en regimeforandring. Artikkelen er hentet fra desembernummeret av det britiske tidsskriftet Socialist Review.
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2008-01

Den globale bevegelsen planlegger nye protester

Over 1200 delegater deltok på antikrigskonferansen i London den 1. desember, i følge Socialist Worker. De representerte millioner av antikrigsaktivister over hele verden og bestemte seg for å organisere protester, massemøter og demonstrasjoner for å markere 5-årsdagen for invasjonen av Irak.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2005-09

Bush bringer bomber, ikke demokrati

Nok en gang har USA og deres irakiske samarbeidspartnere gjennomført et valg. 15. oktober var det folkeavstemning om forslaget til grunnlov, og rundt 79 prosent stemte ja. Skal vi tro George W. Bush ...
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2005-03

15_bushdemo_new_york_31082004.jpg- Stans okkupasjonen av Irak nå!

Mer enn 300 demonstrasjoner mot okkupasjonen av Irak vil finne sted over hele USA 19. mars. Motstanden er sterkt økende, og mellom 5000 og 6000 soldater har desertert.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2005-03

En blek skygge av demokrati

Det er en bemerkelsesverdig ironi i at metodene som hjalp til med å rive ned et imperium nå blir brukt til å utvide et annet.
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2004-04

100 000 døde i Irak:

Den første vitenskaplige undersøkelsen av menneskelige tap som følge av Irak-krigen er nå offentliggjort. Over 100 000 irakere er døde som følge av krigen i Irak, skriver det svært anerkjente og største britiske medisinske tidsskriftet, The Lancet.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2004-03

irak_barn.jpgIrak – et nytt Vietnam?

Den amerikanske eliten blir stadig mer desperat i forhold til krigen i Irak. Stadig flere politikere og skribenter sammenligner nå krigen med den i Vietnam. Senator Ted Kennedy sier for eksempel at Ir ...
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2004-02

nyc_31082004.jpgEn halv million mot Bush

- Dagens regjering er den verste jeg har opplevd, sa 83 år gamle Stan Romaine, veteran fra andre verdenskrig. Fantastiske en halv million mennesker demonstrerte mot republikanernes landsmøte i New York City.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2004-02

usa_soldater_med_fanger_irak.jpgNorsk livvaktselskap i Irak

I Bergen holder firmaet Total Protection Service Norway til. De tilbyr livvakt- og kurertjenester, etterforskning og sikkerhetsrådgivning i konfliktområder verden over, blant annet i Afrika og Midt-Østen.
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2004-02

Sjokkerende SV-støtte til Bush

Sjokkerte og vantro! Det er reaksjonen til store deler av SV, krigsmotstandere, arbeiderpartimedlemmer og andre på venstresiden etter at stortingsrepresentantene Øystein Djupedal, Kjetil Bjørklund, Bjørn Jacobsen og Hallgeir Langeland i utvidet utenrikskomite aksepterte en opptrening av irakiske soldater i Norge. Også partileder Kristin Halvorsen støtter vedtaket.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2004-02

flere_f16.jpgBush, liberalisme og krig

Både på høyresiden og venstresiden hører man argumentet om at globaliseringen minsker faren for krig. Irak-krigen er et bevis på det motsatte, skriver Helge Ryggvik.
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2004-02

Organisér krigsmotstanden

Gnisten har snakket med Jan Bøhler, leder for Oslo Arbeiderparti og tidligere statssekretær i utenriksdepartementet om okkupasjonen av Irak og mulighetene for å etablere en ny antikrigsorganisasjon i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2004-01

muren_stort.jpgGjerde mot terror

Økt terrorfrykt har fått lokale myndigheter til å sette i gang beskyttelsestiltak. Spørsmålet er om de virker...
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2004-01

Kaffe, Friele og samrøre

Ordføreren i Bergen, Herman Friele, skapte reaksjoner da det på forsommeren ble klart at han ville ansette en personlig rådgiver, betalt av Kaffehuset Friele, der han selv er styreleder.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  Gnisten 2004-01

iraktortur_1.jpgAmerikanske fagforeninger mot okkupasjonen

Mens et flertall av amerikanere i meningsmålinger nå er imot okkupasjonen av Irak, uttrykker også amerikanske fagforeninger motstand mot okkupasjonen og Bush-doktrinen.
pilLes mer

Krigen i Irak  Gnisten 2004-01

b040713i1.jpgIrakiske soldater til Norge

NATO har bestemt seg for å trene opp Iraks nye hær. Det kan bety at irakiske soldater vil få opplæring i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Legitimerer USAs røvertokt

OKKUPASJONEN av Irak har enstemmig blitt legitimert av FNs sikkerhetsråd. En okkupasjon basert på løgner. Dette er en gavepakke også til den norske regjeringa og Jan Petersen som igjen kan snakke om "FN-sporet". Men de virkelige årsakene til krigen og okkupasjonen er USAs behov for å ivareta sine imperialistiske interesser.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Okkupasjonen av Irak fortsetter

OM NOEN få dager, den 30. juni, vil den amerikanske administrasjonen i Irak legge ned seg selv og "overføre makta" til en irakisk interim-regjering som er utnevnt av USA. Men den nye sjefen i Irak vil ikke være Iraks interim-statsminister eller president, men USAs kommende ambassadør i Bagdad, John Negroponte.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Med strålevåpen for amerikansk "fred" i Irak

JOHN KERRY, presidentkandidaten til det Demokratiske partiet, leder nå klart foran George Bush ifølge en nasjonal meningsmåling i Los Angeles Times, 51 mot 44 prosent. Men Kerry vil "vinne freden" i Irak ved bruk av futuristiske mikrobølgestrålevåpen laget for å påføre pinefull smerte på uregjerlige sivile, skriver Jacob Levich på det amerikanske nettstedet CounterPunch.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Stopp norsk støtte til okkupasjonen

LØRDAG 26. juni arrangerer "Hent soldatene hjem"-kampanjen demonstrasjon i Oslo. Det kreves slutt på okkupasjonen av Irak, og det kreves at ALLE norske soldater skal sendes hjem. Bondevik-regjeringa har som kjent bestemt at et titalls norske offiserer fortsatt skal være i Irak. Med dette har regjeringa tydelig signalisert at Norge støtter USAs okkupasjon av Irak.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-10

Hent ALLE soldatene hjem nå!

DET HANDLER om "suverenitet" og "kaos" i Irak for tida. Det mener i alle fall krigsforbryterne Bush og Blair. Og vår utenriksminister, Jan Petersen, gjør som vanlig sitt ytterste for ikke å fornærme sin herre og mester i Washington. Han tar sterk avstand fra torturen som er avslørt, men har altså bestemt at et titall offiserer fortsatt skal være i Irak etter 30. juni.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-10

Etter massakren kommer dekkoperasjonen

BUSH OG Blair insisterer på at enhver soldat som blir funnet skyldig i brutalitet, vil bli stilt for retten. Judy Cox ser på hva som hendte etter liknende tilfeller der amerikanske soldater var involvert.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-10

Alle tropper ut av Irak

COLIN POWELL innrømmer nå at snakket om overtakelsen i Irak som skal foregå 30. juni, er en bløff.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-08

fallujah.jpgSadr city og Fallujah: en amerikansk "frigjøring"

DE SISTE ukene har vi sett et kraftig opprør mot okkupasjonsstyrkene i Irak. Rahul Mahajan og Naomi Klein har fulgt amerikanernes grusomme hevn på nært hold i Fallujah og Sadr city i Bagdad.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-06

Betalte med blod for Aznars krig mot Irak

"INGEN KRIG, ingen krig! ropte folkemengden da lederen for Sosialistpartiet, Zapatero, talte etter at valgresultatet var klart i Madrid søndag 14. mars.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-06

Tusener av irakere dør, men motstanden øker

AMERIKANSKE soldater skyter på "frigjorte" sivile irakere, og mange av dem dør. De skyter fordi irakerne gjør motstand og vil styre seg selv, ha arbeid, medisiner, vann, elektrisitet.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-05

Irak-krigen har svekket USA som supermakt

- Det vil være en vedvarende motstand fra de gruppene som allerede er etablert så lenge USA er i landet. Irak er blitt slagmark for ulike terrorgruppers kamp mot USA, særlig innenfor den gamle eliten i Irak som er skjøvet tilside av USA er det et sterkt sinne mot amerikanerne.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-04

Motstanden mot Irak-krigen for et år siden og motstanden i dag

DAGEN BLE avsluttet med en plenumsdebatt mellom Erling Borgen, journalist og forfatter, Turid Lilleheie, leder i Norsk Tjenestemannslag, Ingrid Fiskaa, leder i SU og Heidi Sørensen, stortingsrepresentant SV.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-04

Ett år etter de globale protestene mot Irak-krigen, hva nå?

OMLAG SEKSTI personer møtte fram for å delta på det første fredsforumet som ble arrangert i Oslo søndag 15. februar. Seminaret ble innledet med John Pilgers siste film om Irak.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-03

Norske "dumdum"-kuler i Irak

AVISA NATIONEN har avslørt at USA har brukt norsk multipurpose-ammunisjon, såkalte dumdum-kuler mot irakiske og afghanske soldater.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-03

Norge ER i krig mot Irak

NORSKE SOLDATER deltar i okkupasjonsstyrken i Irak. Det er åpenbart for de fleste. Derfor er det en ynkelig og hyklersk holdning den norske regjeringa viser for tida med å benekte og snakke om humanitære soldater, stabiliseringsstyrke og liknende ordkløyveri.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-01

Massemotstand mot USA

USA OG Storbritannias imperialistiske krig og den påfølgende okkupasjonen av Irak har naturlig nok ført til motstand. Som sosialister er vi for at USA taper og trekker seg ut av Irak. Motstandskampen tar ulike former - fra væpnet kamp til massemotstand.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-18

Stopp okkupasjonen av Irak - Hent soldatene hjem

Irakerne vil ikke ha okkupantmaktene i landet sitt. Endel folk synes likevel parolen "Hent soldatene hjem" er problematisk. Vil ikke det bety borgerkrig og blodbad? Er det ikke lurt å sende inn FN-soldater som kan sørge for ro og stabilitet for å tilrettelegge for oppbygging av landet og demokratibygging? Ofte er det de samme menneskene som demonstrerte mot krigen, som inntar dette standpunktet. Det enkleste svaret på dette er selvsagt at alternativet til okkupasjon er ikke-okkupasjon.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-17

STOPP OKKUPASJONEN AV IRAK - HENT SOLDATENE HJEM

Massedemonstrasjonen mot okkupasjonen av Irak i London i slutten av september var fantastisk. Motstanden mot krig og okkupasjon lever i beste velgående. Dessverre var det ikke på langt nær like store demonstrasjoner andre steder. Antikrigsbevegelsen har derfor mye å gå på når det gjelder å oversette krigsmotstanden til massemønstringer.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-17

Sult og markedsliberalisme i Irak

OVER HALVPARTEN av Iraks befolkning sulter, går det fram av en FN-rapport. Krig, sanksjoner og tørke er årsaken til matmangelen. Da passer det bra med en stortilt privatisering av industrien, mener USA.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-13

Vietnam-spøkelset hjemsøker USA i Irak

IRAK LIGNER mer og mer på Vietnam. Geriljamotstanden mot okkuopasjonen er ikke blitt mindre etter henrettelsen av Saddam Husseins sønner, slik Bush-gjengen hadde håpet på. Misnøyen vokser blant soldatene. Og mens løgnene de kom med for å gå til krig blir mer og mer åpenbare, har Bondevik-regjeringa i sommer sendt norske soldater som støttetropper for den amerikansk-britiske okkupasjonen av Irak.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-13

Sender flyktninger til Irak

REGJERINGA har bestemt seg for å sende irakiske asylsøkere tilbake til hjemlandet fortest mulig. At FN advarer mot dette, spiller åpenbart ingen rolle.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-09

Norske soldater og kapitalister til Irak?

ONSDAG 7. mai deltok norske myndigheter i et møte i London for å sondere muligheten for en norsk såkalt stabiliseringsstyrke i det USA-okkuperte Irak.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-09

Irakisk sinne mot amerikansk arroganse

DE AMERIKANSKE okkupantene fyrer opp under raseri og protester, slik de arrogant tar kontroll over hele Irak. Nylig har Jay Garner, den tidligere generalen som USA har innsatt som overhode, arrestert Mohammed Mohsen al Zubaidi, som hadde erklært at han var borgermester i Bagdad. Garner sa at Zubaidi ble arrestert for sin "manglende evne til å støtte koalisjonens militære autoritet".
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-06

En hyklersk og barbarisk krig

GEORGE BUSH påstår at "Irak er en trussel, en stor fare for vår nasjon." Men Irak er ingen trussel verken for USA eller Storbritannia.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-06

Hva de gjorde mot Irak forrige gang

VI BLIR FORTALT at Gulfkrigen i 1991 ble utkjempet for frihet og demokrati. Sannheten er at den var massemord for olje og USAs makt.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-06

Den store løgnen om Iraks atomvåpen

BUSH OG Blair har kokt sammen reinspikka løgner om Irak. De påsto at Irak sto på terskelen til å utvikle atomvåpen. Mohamed El Baradei fra det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier at hele historien er basert på falske dokumenter.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-05

Liten bombe, stor trussel

USA PLANLEGGER å bruke nye atomvåpen i Irak-konflikten. Krigslobbyen påstår at Saddam Hussein har gjemte masseødeleggelsesvåpen og må avvæpnes ved militær makt. Vi vet ikke hva slags våpen Irak egentlig har. FNs våpeninspektører har så langt ikke funnet noen ting. Men det er ett regime som vi med sikkerhet vet besitter masseødeleggelsesvåpen i store mengder: USA.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-05

Hvordan frigjøre Irak?

KRIG ER det eneste som kan fjerne Iraks brutale diktator, sier George Bush og Tony Blair. De har fått sine ekko blant flere kommentatorer, etterhvert også i norske medier.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-04

Demonstrasjoner mot krigen

HVOR BLE antikrigsdemonstranter nektet å marsjere og truet av opprørspoliti? I New York, like ved FNs hovedkvarter. Politiet gjerdet inn demonstrantene og brukte batonger mot dem som ikke holdt seg på fortauet.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-04

Dagen Norge sa: Ingen krig i vårt navn!

JUBELEN løftet Youngstorget da konferansier Petter Nome annonserte at det aldri før hadde vært samla så mange på Youngstorget. Hele 60 000 forsøkte å komme seg inn på Youngstorget, men det var rett og slett ikke plass til alle slik at alle sidegatene rundt torget ble fylt av antikrigsdemonstranter.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2002-24

INGEN KRIG MOT IRAK

RAPPORTER, våpeninspeksjoner og resolusjoner spiller ingen rolle for Bush og Blair. De vil ha krig mot Irak uansett. Én unnskyldning, uansett hvor liten eller fabrikert - det er alt Bush-gjengen tren ...
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2002-24

Ingen krig mot Irak!

MENS BONDEVIK snakka om fred og hele det norske establishment var opptatt med å hylle Jimmy Carter, ble også motstanden mot Irak-krig markert under fredsprisutdelingen.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2002-22

Europas største antikrigsdemonstrasjon

OPP MOT en million marsjerte mot krig i den italienske byen Firenze lørdag 9. november. Hele dagen ankom de og doblet eller tredoblet det vanlige antall mennesker som holder til der. Marsjen var en tettpakket, fargerik og energisk manifestasjon på den totale motstanden mot ethvert angrep mot Irak fra Bush og Blair.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2002-21

Protester ryster Bush og Blair

TO PROTESTDAGER i USA og Storbritannia viser motstanden mot Bush', Blairs og deres norske valpers planer om krig mot Irak. To monsterdemoer i Washington DC og San Fransisco 26. oktober og en desentralisert aksjonsdag i Storbritannia 31. oktober trakk hundretusenvis av mennesker ut i gatene.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2001-20

Flertall sier nei til krigen

40 prosent er mot USAs og Storbritannias bombing av Afghnistan, mens bare 39 prosent nå støtter den. 21 prosent er usikre i en måling MMI har gjort for Dagbladet. Motstanden har vokst siden forrige måling.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.