IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Dronekrigen

Det vi vanligvis kaller "droner" er i fagterminologi definert som UAV (Unmanned Aerial Vehicle) og UAS (Unmanned Aerial Systems). Dette er systemer som koordinerer førerløse luftfartøy med sensorer og operatører på bakken og satelitter. UAV er betegnelsen på selve luftfartøyet. Artikkelforfatteren Anders Eiebakke er billedkunstner som har jobbet med UAV og UAS i kunsten sin siden 2007. Han har blant annet krysset den tungt bevoktede grensen mellom Marokko og den spanske enklaven Melilla i Nord-Afrika med egen-konstruerte UAV´er. I denne artikkelen diskuterer han sammenhengen mellom USAs nederlag i Vietnam, og den pågående dronekrigen. Les mer  

Linje Linje

Afganistan  

Hent soldatene hjem!

Norge har vært i krig i afghanistan i snart 10 år. I begynnelsen av krigen ble det snakket mye om at grunnen til at norske soldater var i landet, var for å forsvare kvinners rettigheter og for å lage demokrati. Men landet har verken blitt mer demokratisk eller et bedre sted å være for kvinner.
pilLes mer

Afganistan  

Krigen i Afghanistan

Det er nesten umulig å oppdrive en eneste kommentator som er positiv, eller i det hele tatt forstår, hvorfor Obama fikk fredsprisen. La det være sagt: Det er en uforståelig tildeling. Likevel er det noen trekk som føyer seg inn i mønsteret til mange tidligere fredspriser.
pilLes mer

Linje Linje

Afganistan  IS 1-2008

Norge ut av Afghanistan

Okkupasjonen av Afghanistan har nå vart i mer enn seks år, og en kan spørre seg når USA og Nato mener at målet er nådd. Norge, som en del av okkupasjonsstyrken, er også i ferd med å trappe opp krigføringen i landet.
pilLes mer

Afganistan  Web

Afghanistan-krise truer Nato

George Bush’ forsvarsminister Robert Gates kommer med stadig mer urovekkende uttalelser etter hvert som okkupasjonen av Afghanistan virvles inn dypere og dypere krise.
pilLes mer

Linje Linje

Afganistan  Annet

afganistan_copy1.jpgHent soldatene hjem!

Hvis ikke Fredsinitiativet nå kan klare å gå inn for en norsk tilbaketrekking, så når? Skal vi vente til SV igjen kommer i opposisjon og finner seg sjæl? Er det det vi går og venter på?
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.