IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Tusener protesterte mot kapitalisme, krig og rasisme

13. OG 14. DESEMBER var det store demonstrasjoner i forbindelse med EU-toppmøtet i København. Les mer  SAA 2002-24

Linje Linje

 SAA 2002-24

Norge ut av Afghanistan!

AFGHANISTANS president Hamid Karzai var på et kort Norgesbesøk uka før jul. Et viktig tema under diskusjonene med den norske regjeringa var at Norge vil trene opp politifolk og soldater til en afghansk hær.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2002-24

INGEN KRIG MOT IRAK

RAPPORTER, våpeninspeksjoner og resolusjoner spiller ingen rolle for Bush og Blair. De vil ha krig mot Irak uansett. Én unnskyldning, uansett hvor liten eller fabrikert - det er alt Bush-gjengen tren ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-24

- Ingen dommere kan stanse vår kamp

LUIGINO LONGO, bedre kjent som Gigi, ble dømt til to års fengsel etter protestene mot Bush og EU-toppmøtet i Gøteborg i juni 2001. Nylig slapp han endelig ut fra fengsel og dro til Italia for å delta på European Social Forum og besøke familie. Sammen med nærmere en million andre demonstrerte han mot krig, i Firenze 9. november. Da han kom tilbake arrangerte Sosialistisk Arbeideravis en fest for å feire løslatelsen. Her trykker vi et utdrag fra appellen Gigi holdt på festen:
pilLes mer

 SAA 2002-24

- 15. februar kan bli historisk

SIGNALET fra Det Europeiske Sosiale Forum i Firenze tidligere i høst var klart: Kampen mot krig må ha topp prioritet. Da representanter for brede antikrigsbevegelser i 11 europeiske land samt USA og Filippinene møttes 15. desember i København, ble dette bekreftet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-24

Markedsgalskap rammer tusener

TUSENVIS vil få problemer med å betale strømregninga når prisene nå stiger med opptil 70 prosent. Det eneste myndighetene gjør er å si at folk må spare på strømmen. Bakgrunnen for prisøkninga er liberaliseringa av kraftmarkedet.
pilLes mer

 SAA 2002-24

Hvem har skylda for storbrannen?

LØRDAG 7. desember brant flere verneverdige trebygninger i Trondheim sentrum. Det var største brannen i byen på 160 år. Brannen startet i en frityrgryte på restauranten News, og spredde seg med eksplosiv fart gjennom ventilasjonsanlegget. Ingen menneskeliv tapt i storbrannen, men det kunne det lett ha gjort. I kvartalet lå tre av Trondheims mest populære utesteder.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-24

Hva de sier

"VI BURDE valgt et annet navn på operasjonen, men det var kun ment for internt bruk" Ass. politidirektør Odd Berner Malme om "Operasjon Advent", politiets aksjon mot "illegal innvandring" "VI SYNE ...
pilLes mer

 SAA 2002-24

Ingen privatisering av sykehjemmet

DA HØYRESIDA forsto at de ville tape avstemmingen om privatisering av Furuset sykehjem i slutten av november, ble det panikk i rekkene. Høyresida har vanligvis flertall i bydel Furuset, og var sikre på seier.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-24

Vil stenge kommunen

KOMMUNENE på Nedre Romerike skal også kutte stort i budsjettet for 2003. De store fagforeningene på Nedre Romerike planlegger en stor politisk streik i januar, i protest mot alle budsjettkuttene i kom ...
pilLes mer

 SAA 2002-24

USA truer med atomvåpen

DET BLIR klarere og klarere at diskusjonene i FN om masseødeleggelsesvåpen, inspeksjoner og resolusjoner bare er et spill. Titusenvis av amerikanske soldater er allerede i Gulfen. Da våpeninspektørene kom til Irak, presset USA på for at de måtte bli mer aggressive og provoserende. Da Iraks våpen-rapport på nesten 12 000 sider var klar stjal USA den eneste kopien. Nå truer USA med å bruke atomvåpen mot Irak.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2002-24

Ingen krig mot Irak!

MENS BONDEVIK snakka om fred og hele det norske establishment var opptatt med å hylle Jimmy Carter, ble også motstanden mot Irak-krig markert under fredsprisutdelingen.
pilLes mer

 SAA 2002-24

Helsearbeiderstreik stoppet igjen

NORSK HELSE- og Sosialforbund (NHS) og Norsk Kommuneforbund (NKF) har gjennomført en streik mot at privat ansatte helsearbeidere tjener langt mindre enn de offentlig ansatte. Typisk nok ble streiken stanset av tvungen lønnsnemnd.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-24

Streik mot budsjettkutt

POLITIKERNES julegave til beboere og ansatte i Gamle Oslo er kutt på 32 millioner kroner i neste års budsjett. 17. februar streiket og demonstrerte de åtte fagforeningene i bydelen mot de brutale nedskjæringene. Mange viste sin misnøye i bydelsutvalgets åpne halvtime seinere samme dag.
pilLes mer

 SAA 2002-24

Global antikrigs-stemning

MOTSTANDEN mot USAs krigsplaner vokser. I Norge sier nå hele 64 prosent at deres syn på USAs politikk har blitt mer negativt det siste året. I Tyskland, Frankrike og Russland er det også klart flertall mot krig i Irak. Krigshisseren Tony Blair møter også motstand på hjemmebane, omtrent 50 prosent av britene sier nei til krig. Over hele Europa planlegges nå en felles aksjonsdag mot krig 15. februar, med store demonstrasjoner i de fleste europeiske hovedsteder.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-24

Et glimt av en sosialistisk framtid

"EN ANNEN VERDEN er mulig", er den velklingende påstanden til den antikapitalistiske bevegelsen. For oss kan denne andre verden bare være sosialismen, et samfunn bygget på produksjon for behov, ikke profitt. Men hvordan vil denne sosialismen se ut?
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.