IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Europas største antikrigsdemonstrasjon

OPP MOT en million marsjerte mot krig i den italienske byen Firenze lørdag 9. november. Hele dagen ankom de og doblet eller tredoblet det vanlige antall mennesker som holder til der. Marsjen var en tettpakket, fargerik og energisk manifestasjon på den totale motstanden mot ethvert angrep mot Irak fra Bush og Blair. Les mer  SAA 2002-22

Linje Linje

 SAA 2002-22

En seier for bevegelsen

EUROPAS SOSIALE Forum (ESF) i Firenze, Italia var større enn selv de mest optimistiske spådommene. Ikke bare var det vellykket, det var en politisk seier. Omkring 60 000 deltok i de tre dagene med møter som ledde til antikrigsdemonstrasjonen. Det kom folk fra alle verdensdeler og fra 105 land. Der var studenter og fagorganiserte, arbeidsløse og pensjonister, aktivister av alle slag.
pilLes mer

 SAA 2002-22

Ap vakler videre

ARBEIDERPARTIETS landsmøte ga ikke noe klart svar på hvilken vei partiet skal gå etter det elendige valget i fjor høst. Men kritikk av markedet var det som fikk mest applaus. Nestlederdebatten som har plaget avislesere i flere måneder ble avvist etter at "noen hadde snakket sammen".
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-22

Hva de sier

"JEG HAR sett meldinger på at parlamentet sier det vil støtte alle beslutninger presidenten har tatt. Jeg skulle ønske det var slik i Norge også" Kjell Magne Bondevik sammenligner seg med Saddam Huss ...
pilLes mer

 SAA 2002-22

FN gir Bush ryggdekning

VERDEN ER nærmere en ny, grusom krig etter avstemningen i FNs Sikkerhetsråd 8. november. FN-resolusjonen gir Bush en unnskyldning for å angripe Irak når han måtte ønske.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-22

Flere norske soldater i USAs tjeneste?

NATO starter toppmøte i Praha 21. november. Estland, Latvia, Litauen, Slovakia, Slovenia, Romania og Bulgaria vil etter plannen bli tatt opp som Nato-medlemmer på møtet. Men toppmøtet vil også ta opp USAs forslag om en Nato-utrykningsstyrke mot terror. Forsvarsminister Kristin Krohn Devold sa ja til planen før den var klar.
pilLes mer

 SAA 2002-22

Boligmangel rammer innvandrere hardt

DET ER STORE forskjeller på hvordan innvandrere og nordmenn bor. Innvandrere fra ikke-vestlige land bor over tre ganger så trangt som personer uten innvandrerbakgrunn, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-22

Motstand, antikapitalisme og partier

VIRKELIGE debatter utviklet seg om de politiske partienes rolle i bevegelsen.
pilLes mer

 SAA 2002-22

Da massene tok kontroll

I ÅR ER DET 85-årsjubileum for en av de viktigste og mest oppløftende begivenhetene i det 20. århundre. Men du får ikke vite dette gjennom aviser eller TV. Revolusjonen i Russland i 1917 er en forhatt hendelse blant folk som forsvarer det systemet vi lever i. Grunnen er at massen av mennesker dengang tok livet sitt i egne hender.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-22

FN gir Bush skalkeskjul

RESOLUSJONEN som ble vedtatt i FNs Sikkerhetsråd 8. november er i realiteten et klarsignal for at Bush og Blair kan går til krig mot Irak når de måtte ønske. Men krigsmotstanden er fortsatt stor. Dagen etter vedtaket i Sikkerhetsrådet deltok opp mot en million mennesker i en gigantisk antikrigsdemonstrasjon i Firenze i Italia. I Norge sier 54,5 prosent nei til krig, selv om den er godkjent av FN.
pilLes mer

 SAA 2002-22

- Potensiale for en ny venstreside

VI SPURTE noen av de norske aktivistene som deltok på ESF om Firenzes betydning og veien videre for bevegelsen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-22

Demonstrér mot krigen 14. desember!

ETTER DEN gigantiske antikrigsdemonstrasjonen i Firenze bør neste stopp for krigsmotstandere være København 13. -15. desember. Da samles EUs statsledere til toppmøte. Vi bør gi Blair, Berlusconi, Chirac og Schröder beskjed om at vi ikke vil ha noen krig mot Irak.
pilLes mer

 SAA 2002-22

FN kritiserer Vestens stengte grenser, regjeringa strammer inn

DE FATTIGSTE landa i verden har gitt asyl og opphold for nesten tre fjerdedeler av verdens flyktninger de siste ti åra, viser statistikk fra FN. FN sier vestlige land gjør det vanskeligere for flyktninger å få asyl. Den norske regjeringa strammer inn flyktningepolitikken ytterligere.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-22

- Rederiene kan prioritere penger foran sikkerhet

- DETTE ER en dom vi ikke kan leve med, sier Roy Erling Furre fra Støttegruppa for overlevende og etterlatte etter Sleipnerulykken.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.