IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Protester ryster Bush og Blair

TO PROTESTDAGER i USA og Storbritannia viser motstanden mot Bush', Blairs og deres norske valpers planer om krig mot Irak. To monsterdemoer i Washington DC og San Fransisco 26. oktober og en desentralisert aksjonsdag i Storbritannia 31. oktober trakk hundretusenvis av mennesker ut i gatene. Les mer  SAA 2002-21

Linje Linje

 SAA 2002-21

Frp kan stoppes

FREMSKRITTSPARTIET har klart å framstå som de hardeste kritikerne av statsbudsjettet. Flere meningsmålinger gir Frp en oppslutning på over 30 prosent. Bakgrunnen for Frps vekst er reformismens krise og de andre partienes fanatiske vegring mot å bruke av Oljefondet. Men dersom Frp og Høyreregjeringa møter reell motstand kan de svekkes.
pilLes mer

 SAA 2002-21

USAs egen Krohnprinsese

"DET HAR du helt rett i" er forsvarsminister Kristin Krohn Devolds allerede berømte svar til Fredrik Skavlan da han påstod at "Du har rett og slett ikke kontroll".
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-21

- Israel begikk krigsforbrytelser

AMNESTY International viser i en ny rapport at Israel begikk krigsforbrytelser i Jenin og Nablus i mars og april. - Israelske styrker drepte sivile unødig, brukte mennesker som levende skjold, torturerte arrestanter, forhindret medisinsk behandling av skadde og ødela bevisst hjem og eiendommer uten grunn, sier Petter Eide i Amnesty Norge.
pilLes mer

 SAA 2002-21

- Bare de arabiske massene kan skape virkelig forandring i Midtøsten.

VEGARD VELLE var nylig i Libanon og Syria og snakket med palestinske aktivister om den palestinske motstanden og om USAs planlagte krig mot Irak. Abu Khalil er medstifter og medlem av den politiske ledelsen av PFLP I Syria, en organisasjon innenfor PLO. - Absolutt alt i Midtøsten har med oljeressursene å gjøre, sier han.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-21

Er det sant at vi er for egoistiske?

ETT AV DE mest populære argumentene mot sosialisme er at menneskene ganske enkelt er for egoistiske til at den kan fungere. Det erklæres at sosialister er urealistiske drømmere, som fantaserer om at ting vil forandre seg over natta og at menneskene plutselig vil arbeide sammen for felles goder uten spesiell belønning.
pilLes mer

 SAA 2002-21

Krigsforberedelser i ly av FN-diskusjoner

FNS SIKKERHETSRÅD hadde ennå ikke blitt enige om en resolusjonstekst om Irak, da vi gikk i trykken. Flere kilder hevder at det går mot et kompromiss som gir USA det Bush ønsker: Én resolusjon som ikke bare sier noe om våpeninspektører, men som også inneholder klare militære trusler. Det vil bety at USA vil bruke ethvert påskudd for å gå til krig.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-21

Russlands terrorvelde i Tsjetsjenia

MER ENN 100 mennesker ble drept av gassen som Russlands president Vladimir Putin beordret pumpet inn i teatret i Moskva under gisselaksjonen nylig. Brutaliteten ved slutten av beleiringa ga et glimt av de brutale metodene som den russiske staten bruker i Tsjetsjenia - metoder som skapte gisseldramaet.
pilLes mer

 SAA 2002-21

Latin-Amerika til venstre

I BRASIL har verdens største sosialdemokratiske parti, Partido dos Trabalhadores (PT, Arbeiderpartiet), vunnet presidentmakta gjennom sin kandidat, Luiz Inácio Lula da Silva, med 61,4% av stemmene. I Brasil kalles han bare Lula, og det var fjerde gang han stilte til presidentvalget. Valget representerer et klart skifte til venstre, en avvisning av den nyliberale politikken til den forrige presidenten, Fernando Henrique Cardoso.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-21

Hva de sier

"DET ER STØRRE sjanse for at vi stopper en Mazda 626 enn en BMW 525, og det er større sjanse for at vi stopper en med mørk hud enn en med lys hud. Vi må ha mer diskusjon rundt våre rutiner" Arne Jørg ...
pilLes mer

 SAA 2002-21

Kyniske avtaler som former debatten om krig

UANSETT hva som dekkes av mediene, står den planlagte krigen mot Irak øverst på Bush-administrasjonens dagsorden. Straks USA gikk til FNs Sikkerhetsråd for å få legitimering av et angrep på Irak, forsvant det akutte dramaet. Etterpå har det vært uker med forhandlinger over teksten til en resolusjon.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2002-21

En israelsk stemme for Palestina

DEN RUSSISK-israelske forfatteren Israel Shamir går hardt til angrep på den sionistiske bevegelsen og den israelske staten, som er tuftet på krig, massakre og apartheidlover. Løsningen er en felles palestinsk stat med de samme demokratiske rettigheter for alle innbyggere, sier han. Men analysene svikter.
pilLes mer

 SAA 2002-21

Får krigsbarna erstatning?

STORTINGET vil nå be regjeringen om at krigsbarna skal få økonomisk erstatning for de overgrep de har vært utsatt for. Dette er på høy tid og et resultat av en hard kamp ført av krigsbarna selv.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2002-21

Hvordan Norge ranet jødene

I SIN NYE bok "Oppgjør", forteller journalist i Dagens Næringsliv, Bjørn Westlie, historien om hvordan jødene i Norge ble forsøkt utryddet under andre verdenskrig, og senere avspist med smuler av det som var blitt stjålet fra dem.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.