IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Markedsfundamentalismens fiende

"INTERNASJONALE byråkrater - det ansiktsløse symbolet på den internasjonale økonomiske orden - blir angrepet overalt. Tidligere begivenhetsløse møter mellom obskure teknokrater som diskuterer kjedelige temaer som bevilgninger av lån eller handelskvoter har nå blitt åstedet for gatekamper og enorme demonstrasjoner." Les mer  SAA 2002-17

Linje Linje

 SAA 2002-17

Pensjoner på spill

DE SOM tjener mye vil få mer i pensjon. De som har en inntekt rundt eller under gjennomsnittet vil få mindre. Pensjonskommisjonen innrømmer at dette vil bli konsekvensen av dens forslag.
pilLes mer

 SAA 2002-17

"Krig mot Irak vil åpne helvetes porter"

MOTSTANDEN mot Bush og Blair sine planer om krig mot Irak vokser. Men krigshisserne vil ha en krig for enhver pris.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-17

Bergenselever streiket mot kutt

3. SEPTEMBER gikk 1150 ungdomsskoleelever ved 5 skoler i Åsane i Bergen ut i streik. Sammen med foreldre fra barne- og ungdomstrinnene samlet de seg til demonstrasjon utenfor kommunehuset i bydelen, hvor politikerne skulle behandle en brutal nedskjæringspakkepakke. Aksjonen fikk bydelsutvalget til å sende budsjettet tilbake til bystyret.
pilLes mer

 SAA 2002-17

Hva de sier

"JEG HATER krig" Tony Blair "JEG KAN ikke tenke meg at Norge sier nei til å hjelpe om det blir nødvendig å angripe Irak" John Doyle Ong, USAs ambassadør i Norge "SMAKLØS dårskap" Edmund Stoib ...
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2002-17

Forskere og mediefolk mot krig

"PROPAGANDAENS største triumf er å tie om sannheten."
pilLes mer

 SAA 2002-17

En President det er verdt å se

Et av de mest populære programmene på amerikansk tv er "The West Wing", "Presidenten" på NRK. Nå er en ny sesong igang på NRK.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-17

VI KAN STOPPE KRIG MOT IRAK

"Ett år etter 11. september lurer vi på hva våre kjære ville sagt om hva som har blitt gjort i deres navn. Hva ville de sagt om militær aksjon?
pilLes mer

 SAA 2002-17

En menneskefiendtlig festning

NORSKE myndigheter sender flyktninger tilbake til krigsherjede land. Søknader om besøksvisum til Norge avslås med henvisning til andre personers handlinger og med generaliseringer av hele nasjonaliteter og grupper som begrunnelse. Dette fungerer som kollektiv avstraffelse.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-17

Jagland og Aps krise

TV2-DOKUMENTAREN "Kameratar" med Ap-leder Thorbjørn Jagland viste en bitter politiker. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Jagland ble avskrevet en framtid i framskutte posisjoner i partiet og en rekke hobbypsykologer lurte på mannens motiver for sine uttalelser om Jens Stoltenberg.
pilLes mer

 SAA 2002-17

Kutt og oppsigelser skyldes ikke lønna

TUSENER av industriarbeidsplasser har forsvunnet denne sommeren og høsten. Bedrifter blir lagt ned, reduserer antall ansatte eller flytter produksjonen ut av landet. Årsaken, får vi vite av NHO og høyresida, er vår grådighet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-17

Mer død og ødeleggelse i sikte

Ett år med "krig mot terrorisme" har gjort verden til et enda farligere sted. Afghanere og palestinere har vært de fremste ofrene. Men Bush vil ha enda mer menneskelig lidelse i Midtøsten. Den planlagte krigen mot Irak viser hvor langt USA er villig til å gå for å befeste sin posisjon som verdens ledende stormakt. Men den viser også at at motstanden mot krig er stor og at det er motsetninger innad i den amerikanske eliten.
pilLes mer

 SAA 2002-17

Mat for oss "tarvelige"

FÅ TING måler tilstanden i et samfunn mer på pulsen enn - kokebøkene. Disse godsakene som vi anskaffer oss og gir bort av hjertens lyst - de av oss som har penger til sånt - lar oss inspirere av og høster beundring for når vi følger deres appetittvekkende råd til festlig lag.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-17

Ut mot krig!

MOTSTANDEN mot USAs planer om enda en krig mot Irak er sterk. I Norge sier 74 prosent nei til krig. Europeiske ledere kritiserer de syke planene. Selv i den amerikanske herskerklassen - Bush sin nærmeste krets - er det dyp splittelse om planene. Men argumenter mot krigen er ikke nok, vi trenger en bred og aktiv antikrigsbevegelse.
pilLes mer

 SAA 2002-17

Et helt annet slags parti

DE RIKE og mektige ønsker alltid å få oss vekk fra ideen om revolusjon. De har bevisst kjørt fram argumentet om at i Russland førte revolusjonen til terror og diktatur, at Lenin førte til Stalin.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-17

Over en milliard til krig

BONDEVIK-regjeringa vil bruke en milliard kroner på krigføring i Afghanistan. Om noen uker vil seks norske F16-fly starte bombing av mål i Afghanistan.
pilLes mer

 SAA 2002-17

Miljøet henrettet på nyliberalismens alter

BONDEVIK feiret med zulu-dans og var fornøyd med handlingsplanen som ble vedtatt på Johannesburg-konferansen om bærekraftig utvikling. Men resultatene fra toppmøtet slaktes av samtlige miljøverns- og bistandsorganisasjoner, som bruker ord som "fiasko", "skandaløst" og "nederlag".
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-17

Norge mest korrupt i Norden

ANTIKORRUPSJON-organisasjonen Transparency International (TI) har gitt ut en korrupsjonsrapport. Den viser at Norge er det mest korrupte landet i Norden.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.