IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Mot krigens, kapitalens og rasismens Europa

SETT AV 13.- 14. desember i almanakken, til det som kan bli den største antikapitalistiske markeringen vi hittil har sett i Norden - i København. Mobiliseringen fram til da skjer i et Europa og en verden preget av en varslet krig mot Irak, opptrapping av Vestens aggressive og rasistiske innvandringspolitikk, en verdensøkonomi i krise og en antikapitalistisk bevegelse i vekst og på frammarsj. Les mer  SAA 2002-16

Linje Linje

 SAA 2002-16

IKEA-ideologien - trendtyranni, varefetisjisme og individualisme

I DISSE dager fylles postkassene med IKEA-katalogen for 2003 - 375 sider med fargebilder av hjem og møbler, og alskens tilliggende herligheter. Hvis du er student og har uro i kroppen, multietnisk, eller småbarnsforelder, er urban eller kanskje bare litt nyforelsket og smågæern - IKEA har det du trenger.
pilLes mer

Kultur  SAA 2002-16

Krigen om veggene

Nylig deltok jeg i et kunstprosjekt i Bjørvika der mitt bidrag var et lysbilde-show av tegninger som handlet om opprør. De var inni en stor konstruksjon laget av en av de mest talentfulle, aktive og toneangivende graffitimalerne i Norden på 80- og 90-tallet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-16

Nederst i en "oppgangstid"

MIDT UNDER dot.com-boomen i USA introduserte Clinton-regjeringa begrensede trygderettigheter i et forsøk på å tvinge flere ut i arbeid. Dette var ut fra en tankegang om at arbeid er veien ut av fattigdom. Bakgrunnen for boka Nickeled & Dimed av journalisten Barbara Ehrenreich er enkel: "Regnestykket så ikke opplagt ut for meg. Jeg skrev artikler om kvinner og fattigdom og tenkte at 'noen' burde selv prøve å leve på 6 eller 7 dollar i timen hvis de mener det er så enkelt." Ehrenreich prøvde det selv.
pilLes mer

 SAA 2002-16

Fortsatt trusler mot barnehagene

REGJERINGA misliker stortingsvedtaket om billigere barnehager så sterkt at vil bruke enhver mulighet til å sabotere det. Nå vurderer de å ta fra barnetrygda for å finansiere lavere barnehagepriser. For mange vil konsekvensen være at staten tar med en hånd og gir med den andre.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-16

Åpne opp, Erna!

KOMMUNALMINISTER Erna Solbergs frontalangrep mot innvandrere og flyktninger fortsetter. Etter å ha betalt et russisk fjernsynsteam for å lage skrekkfilm fra Norge for å unngå flere asylsøkere sa hun til TV2: "Når historien ble sånn som den er blitt [....] så har det vært vellykket. Det er faktisk sånn at vi har tjent inn pengene våre hvis det betyr at en ekstra asylsøker ikke kommer."
pilLes mer

 SAA 2002-16

Dødelige klasseforskjeller

DØDELIGHETEN blant ufaglærte menn i Oslo er langt høyere enn blant høyere funksjonærer, viser en ny undersøkelse. Forskerne bak undersøkelsen tror at stress på grunn av økonomiske bekymringer går på helsa løs.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-16

Verfts-slakt med hjelp fra Ap-topper

DE SISTE UKENE har det vært nesten daglige meldinger om oppsigelser, permitteringer og nedbemanning i norske bedrifter. Carl Fredrik Seims slakt av Bergensverftet Mjellem & Karlsen viser at det slett ikke er noen "naturlov" at arbeidsplasser bare må forsvinne.
pilLes mer

 SAA 2002-16

Russland - hvordan revolusjonen tapte

TIDLIGERE fikk folk som solgte Sosialistisk Arbeideravis iblant høre: "Dra hjem til Russland". I dag ville det være mer passende å komme med denne oppfordringen til selgere av Financial Times, ettersom Russlands lidelser viser markedskapitalismens skrekk. Men fremdeles er det viktig for revolusjonære å forstå hva som skjedde i Russland. Hvordan kunne det revolusjonære håpet i 1917 bli vendt til diktaturet i 1930?
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-16

Oppsigelser kan stoppes

DE MANGE oppsigelsene den siste tida har fått flere til å ville grave opp igjen "Solidaritetsalternativet". Mens Trond Giske kritiserer Norges Bank for å bruke renta som et innstrammingsmiddel, sier Thorbjørn Jagland at "i stedet for å skyte på sentralbanksjefen bør vi hjelpe han". Jaglands hjelpende hånd er et nytt solidaritetsalternativ. NHO-sjef Finn Bergesen vil ha et nasjonalt kriseforlik i arbeidslivet neste år. Men solidaritet med sjefene er en dårlig løsning.
pilLes mer

 SAA 2002-16

Tusener klarer ikke å betale husleia

NAMSMANNEN i Oslo regner med at de vil kaste ut flere tusen på grunn av manglende husleiebetaling i år. I midten av august hadde namsmannen behandlet 3608 utkastelsessaker - 488 flere enn på samme tid i fjor.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-16

Er det en forbrytelse å kjempe for velferd?

EN POLITISK rettssak mot 87 personer begynte nylig i Johannesburg, like før FN-toppmøtet begynner i byen. De tiltalte står overfor alvorlige anklager som skriver seg fra at de har vært med i demonstrasjoner mot privatisering og for retten til grunnleggende velferdstjenester. En av de tiltalte, Trevor Ngwane, forteller her om bakgrunnen for kampen og rettssaken.
pilLes mer

 SAA 2002-16

Ti år med brutte løfter

TUSENVIS av fattige mennesker er drept i flom- og tørkekatastrofer rundt om i verden de siste åra. Disse dramatiske klimaforandringene er menneskeskapte og skyldes forurensing, mener de fleste av verdens anerkjente forskere. Men at verdens ledere vil komme fram til konkrete løsninger på Verdenstoppmøtet om bærekraftig utvikling i Johannesburg er svært tvilsomt.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-16

Død i politiets varetekt

DE SISTE ti åra har det vært nesten 40 dødsfall i politiets arrester. Siste dødsoffer var en 23 år gammel mann som ble funnet død få timer etter at han ble satt i glattcelle i Arendal i slutten av august.
pilLes mer

 SAA 2002-16

Nei til ny krig mot Irak

EN MENINGSMÅLING viste nylig at oppslutningen om Bush sine planer om krig mot Irak er svekket blant amerikanerne. Bare 53% av amerikanerne støtter nå krigsplanene, mot 61% for to måneder siden. 41% sier nei til en ny krig mot Irak. Et par dager etter at meningsmålingen ble offentliggjort sa Bush at han også er åpen for "ikke-militære metoder" og at han vil konsultere Kongressen og USAs allierte før et angrep. Men samtidig akselerer Bush styrkeoppbygginga i Gulfen og sier at han ikke trenger et ja fra Kongressen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-16

Hva de sier

SKAL NORGE spille noen rolle må vi ha god kontakt" Utenriksminister Jan Petersen oppsummerer poenget med å invitere Israels utenriksminister Shimon Peres til Norge "VI SØKER å holde en så offensiv ...
pilLes mer

 SAA 2002-16

Hykleriets toppmøte

HVER DAG dør 6000 afrikanske barn som følge av forurenset drikkevann. Millioner av afrikanere er truet av sultkatastrofe. Verdenslederne som samles til toppmøte om bærekraftig utvikling i Sør-Afrika f ...
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.