IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Høyresida forbereder nytt kuppforsøk

Latin-Amerika er i krise. I Uruguay, Argentina, Bolivia, Peru og Colombia demonstrerer folk mot privatisering og fattigdom. Det Internasjonale Pengefondet (IMF) måtte gi løfter om det største enkeltstående lånet i fondets historie til Brasil for å forhindre liknende tilstander som i nabolandet Argentina. Krisa er en fortsettelse av Asia-krisa som spredde seg over hele verden i 1998. Les mer  SAA 2002-15

Linje Linje

 SAA 2002-15

Hvem skygger egenrlig for hvem?

En underlig debatt har pågått i Dagbladet og Aftenposten i det siste. Dagbladets skribent Shabana Rehman mener venstreintellektuelle lever i en gullfiskbolle og sosialantropolog Marianne Gullestad mener Rehmans stemme overdøver andre innvandrere.
pilLes mer

 SAA 2002-15

Velferden de ikke vil gi oss

Arbeidsløsheten går opp, renta går opp, og oljefondet går ned. Dette er en slags fasit for norsk økonomi denne sommeren, og alle tre fenomenene er resultat av en bevisst politikk - mest mulig markedsstyring.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-15

Stopp USAs krigsplaner

"Jeg tviler ikke på at Bush vil handle selv, hvis det blir nødvendig. Men når den tid kommer vil han ikke lenger stå aleine." Dette skrev Richard Perle, en sentral rådgiver i det amerikanske forsvarsdepartementet nylig. Sitatet viser på en og samme tid hvor isolert Bush-administrasjonen er i sitt ønske om å angripe Irak, og samtidig hva de er villige til å gjøre.
pilLes mer

 SAA 2002-15

Norske soldater inn i krigen

1. oktober skal Norge "endelig" få delta sentralt i krigføring. Etter årevis med nervøs venting får politikere og generaler det som de vil når norske fly med norsk mannskap skal delta i bombingen Afghanistan når Norge sender fire F16-fly.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-15

Hva de sier

"BRUK AV private er noe annet enn privatisering. Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman "VI NORDMENN har sterke, sentralistiske instinkter. For mye bestemmes ovenfra, og det tas for ...
pilLes mer

Kultur  SAA 2002-15

Krig er terror

I FJOR HØST viste NRK John Pilger sin dokumentar om globalisering. Nå har boka med samme tittel kommet ut. The New Rulers of the World er en veldokumentert lang kritikk av "globalisering" og "krigen mot terrorisme". Pilger stripper retorikken og ideologien som tåkelegger imperialismen. For ham er ikke 11. september starten på en ny æra, men maktovergrep i enda større skala. Hendelsene er bare framskyndet med terrorangrepet på USA.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-15

Den amerikanske boomen og sammenbruddet

Alle problemer skulle vært over nå. 11. september var et sjokk som naturlig nok måtte få økonomiske konsekvenser. Midlertidig. På nyåret i 2002 startet da også børsene feiringen på ny. Men ut over sommeren har meldingene kommet stadig tettere, ett etter ett har de store selskapene måtte melde at inntjeningen er langt lavere enn forventet.
pilLes mer

 SAA 2002-15

Politiet plantet våpen

NESTEN HUNDRE demonstranter ble arrestert, og mange banket opp, da politiet angrep en skole demonstranter bodde på under protestene mot G(-toppmøtet i Genova i juli 2001. Politiet sa at demonstrantene hadde våpen inne på skolen. Nå innrømmer politiet at de plantet bevis på skolen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-15

Ikke angrip Irak!

"Jeg tviler ikke på at Bush vil handle på egen hånd hvis det blir nødvendig" - Richard Perle, sentral rådgiver i det amerikansk forsvarsdepartementet DET BLIR ikke tydeligere: George ...
pilLes mer

 SAA 2002-15

Globaliser Intifadaen

- PALESTINERE er desperate etter at folk skal reise til Palestina for å se hva som skjer med dem. Om og om igjen sa folk til oss: "når du reiser tilbake må du være vår stemme i hjemlandet ditt". Det palestinske folket føler seg ignorert av vestlige politikere, sier John, medlem av Socialist Workers Party i Storbritannia, som var en uke i Palestina i sommer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-15

Sannheten om våpeninspektørene

GEORGE BUSH har samlet haukene sine for å presse på for krig mot Irak. Også forvarsminister Colin Powell, som i mange tilfeller blir framstilt som en moderat innflytelse i Bush-administrasjonen støtter planene. Powell ble kjørt fram nylig for å avvise Iraks tilbud om å snakke med sjefen for FNs våpeninspektører.
pilLes mer

 SAA 2002-15

Regjeringa planlegger massiv privatisering

Regjeringas nyliberalistiske offensiv kan føre til massive privatiseringer. Lånekassa, Husbanken og Statens Pensjonskasse blir privatisert hvis de får det som de vil.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-15

Politiet frifinner seg sjøl

SEFO, Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, etterforsket 591 anmeldelser mot politiet ifjor. Bare to saker endte med tiltale.
pilLes mer

 SAA 2002-15

Regjeringas rasistiske mistenkeliggjøring

REGJERINGA ØNSKER nå å kaste ut innvandrere de mistenker for å være kriminelle. Forslaget til endring i Utlendingsloven sier at det skal være nok med skjellig grunn til mistanke om at en straffbar handling er begått eller er under planlegging. Forslaget er et klart rasistisk angrep som er egnet til å mistenkeliggjøre innvandrere. Forslaget er i tillegg et sjokkerende
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-15

Vil sosialismen være et diktatur?

DENNE ARTIKKELSERIEN har argumentert for at et nytt sosialistisk samfunn kan bli skapt og styrt av arbeiderklassen, utfra arbeiderklassens interesser. Men mange sier at dette er umulig. De viser til mangelen på demokrati, likhet og frihet i de landene som kalte seg, eller fremdeles kaller seg, sosialistiske.
pilLes mer

 SAA 2002-15

Å gjøre opp regnskapet

EN NY BOK av Mike Haynes gjør opp regnskapet for Russlands historie i det 20. århundret.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.