IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Fra antikapitalisme til revolusjon

Demonstrasjonen mot Verdensbanken 24. juni var fantastisk. CHRISTIAN RINGDAL ser på hvor veien går fra antikapitalisme til revolusjon. Les mer  SAA 2002-13

Linje Linje

 SAA 2002-13

- Folk stiller spørsmål ved hele systemet

- VI SER kimen til en dobbelmaktsituasjon i Argentina i dag. Parallelt til borgerskapets makt organiseres det makt nedenfra.
pilLes mer

 SAA 2002-13

Korrupsjon er forbokstaven til kapitalismen

"DET ER MER og mer som tyder på at forklaringen på de imponerende resultatene i amerikanske børsnoterte selskaper like mye er å finne hos selskapenes revisorer som i selve driften.", sa Dagens Næringsliv nylig.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-13

EU-toppene møtt med generalstreik

BYEN SEVILLA i det sørlige Spania stengte så og si den kvelden de europeiske lederne møttes der, 20. juni. I en generalstreik trosset militante streikevakter loven og stengte de viktigste industri- og transportsentrene. Mange butikker, barer og restauranter stengte også denne dagen.
pilLes mer

 SAA 2002-13

Anti, anti, anti-capitalistas!

EN MASSIV antikapitalistisk demonstrasjon feide gjennom den spanske byen Sevilla lørdag 22. juni. En av hovedveiene gjennom byen var fylt av mer enn 80 000 demonstranter. Flertallet kom fra det sørlige Spania, men det kom også grupper fra andre steder i Spania og fra andre europeiske land.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2002-13

Argumenter mot USAs "krig mot terror"

11. SEPTEMBER og USAs påfølgende annonsering av "krigen mot terrorisme" var et skifte. Sjefene og statslederene brukte 11. september til øke sin makt og sine priviliegier. Rasismen og angrepene på demokratiske rettigheter økte. Men samtdig vokste det fram en ny antikrigsbevegelse, raskere enn bevegelsen mot Vietnamkrigen.
pilLes mer

 SAA 2002-13

Karneval mot kapitalen

TUSENER av mennesker trosset alle skremsler fra politi, politikere og presse, og viste en fantastisk motstand mot Verdensbanken i Oslo 24. juni. Toget var et av de livligste i Oslo på mange år, med musikk, dans og intens slagordroping. Demonstrasjonen var et framskritt for den antikapitalistiske bevegelsen i Skandinavia. I følge Nei til EUs tellekorps deltok over 12 000 mennesker i protestene. TRYGVE KARPER, JON WERNER SANDVEN og CHRISTIAN RINGDAL rapporterer fra demonstrasjonen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-13

Myter og fakta om rasisme

ER DU lei av medias og politikerenes snakk om at vi blir "oversvømt" av flyktninger? Da burde du lese "Racism: Myths and Realities" av Hassan Mahamdallie, i siste nummer av tidsskriftet International Socialism.
pilLes mer

 SAA 2002-13

Det demokratiske bedrag

DET DEMOKRATIET vi har i dag er svært begrensa. De viktigste institusjonene under kapitalismen er unntatt demokratisk kontroll. Verdensbanken er et åpenbart eksempel. Banken har enorm innflytelse over livene til millioner av mennesker. Men banken er fullstendig udemokratisk. Verdens fem rikeste land har nesten 40% av stemmene i banken, mens 45 afrikanske land har knappe 5% av stemmene. Selv bankens forsvarere vil innrømme at den har et "demokratisk underskudd" - et understatement av dimensjoner.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-13

Hva de sier

"ATTACS slagord er 'en annen verden er mulig'. Mitt slagord er 'endring innenfra er mulig'. Hilde Frafjord Johnson, bistandsminister "JEG ER en aktivist i min sjel" Hilde Frafjord Johnson "DET ...
pilLes mer

 SAA 2002-13

Bank-image uten troverdighet

FLERE hundre deltok på motkonferansen "Åpen Forum". Innledere fra en rekke land kom med sterk kritikk mot Verdensbankens politikk. Men også bistandsministeren og Verdensbanken slapp til på møtet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-13

Ikke takk politiet!

TUSENER trosset skremslene om vold og kaos under demonstrasjonene mot Verdensbanken. At demonstrasjonen ble gjennomført uten bråk har fått enkelte til å rose politiet, det er det ingen grunn til.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.