IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

SOSIALISME NEDENFRA 2002

BLS Konferansesenter, Nordahl Bruunsgt. 22, Oslo sentrum, 31. mai - 2. juni. Tre dager med debatter og diskusjoner Les mer  SAA 2002-10

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  SAA 2002-10

Hva er sosialisme nedenfra?

"ALLE HAR forskjellige fokus, den som har den beste politikken og den beste analysen [vil] løftes fram til ledelsen i bevegelsen gjennom demokratisk samspill."
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2002-10

Fem gode grunner til SOLIDARITET MED PALESTINERNE

1. DET VIKTIGSTE partiet i Israels regjerende koalisjon har utelukket opprettelsen av enhver stat for palestinerne, uansett hvor svak den ville bli. Likud-partiet består delvis av folk som er enda mer ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-10

Et polarisert Europa

VALGET I Nederland det siste i rekken av valg med skremmende framgang for ytterste høyre. Rasisten Pim Fortuyns parti ble nest størst og ligger nå an til å havne i regjering. I presidentvalget i Frankrike ble nazisten Jean-Marie Le Pens parti nest størst. I Norge er Frp det største partiet i følge meningsmålingene, og i Danmark, Portugal, Sveits og Belgia har ytre høyre hatt framgang i valg. I Italia og Østerrike sitter fascister i regjering.
pilLes mer

 SAA 2002-10

Virkeligheten bak Høyres skole-løfter

I VALGKAMPEN ifjor gikk Høyre til valg under slagordet "Verdens beste skole". Mange idag vil være uenige i at de har fått til det de lovet. Men Høyre mener sikkert at de er på vei til å nå målet. De vil at markedet skal styre skolen, og de har startet med å bygge ned den offentlige.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-10

Legger ned bystyret i protest

LOKALPOLITIKERNE i Vardø vil legge ned bystyret i protest mot regjeringas distriktspolitikk. Storting og regjering lover nye arbeidsplasser til byen, men i virkeligheten forsvinner arbeidsplassene.
pilLes mer

 SAA 2002-10

Polarisering i Nederland

PARLAMENTSVALGET i Nederland i midten av mai ble preget av mordet på Pim Fortuyn, rasisten som opplevde enorm vekst for valglista si på få måneder. Men valget var likevel nok et eksempel på at vi opplever en polarisering i politikken.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-10

Sida vid sida - tilsammans hjälps dom åt

SAMMENHENGEN mellom kapitalisme og krig blir stadig klarere for mange antikapitalister. Faktum er at det fins svært tette bånd som knytter Verdensbanken til våpenindustrien og dynamikken som tvinger fram kriger.
pilLes mer

 SAA 2002-10

Krigen som ikke vil forsvinne

JO MER KAOS som oppstår i Afghanistan, jo sterkere ser trangen ut til å være for amerikanske og britiske generaler til å proklamere seg som seierherrer. "Krigen er så godt som vunnet," uttalte General Roger Lane i midten av mai. Han er øverstkommanderende for de britiske troppene i Afghanistan, i den største britiske mobiliseringa siden Gulfkrigen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-10

Privatiseringsfiasko for sykehjem

HOVSETERHJEMMET er Oslos første sykehjem som drives av et privat firma. Studenter ved Diakonhjemmets Høgskolesenter har i en rapport avdekket grusomme forhold: Pasienter ble liggende til sengs i to måneder, pasienter ble dusjet og vasket for åpne dører, nødvendige medisiner ble ikke gitt regelmessig, dårlige rutiner rundt stell og sviktende oppfølging i ernæring og mating. Dette var bare noen av forholdene som ble avdekket. Rapporten er hemmeligstemplet av Oslo Kommune.
pilLes mer

 SAA 2002-10

Det gamle testamentet fortalt til sønner av enslige mødre

Ondskapen har et navn: The Dark side of The Force. Følgelig er det gode på den andre siden, og dette sentrale begrepet i Star Wars – The Force – kobler filmene direkte på det gamle testamentet og dets skarpe skille mellom godt og ondt, men også den delikate balansen mellom disse og deres felles opphav.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-10

Frp-rasistene pisker opp stemninga

NYHETEN om en lokal tragedie på Rognan i Nordland ble førstesidestoff i nasjonale medier, da ei ungjente skal ha blitt misbrukt av en jentegjeng og solgt til en asylsøker. Rasistene i Fremskrittspartiet forsøker kynisk å piske opp stemninga i bygda.
pilLes mer

 SAA 2002-10

Hva de sier

"JEG FORSTÅR ikke hva en boikott av Israel skal være godt for. Den tjener ikke fredsprosessen" Shimon Peres, Israels utenriksminister "DIREKTØREN og jeg har jobbet tolv-timers vakter siden forrige ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-10

Pass for dørene, ørene lukket

I NORGE finnes det langt fremskredne planer om å privatisere NSB såvel som Jernbaneverket. Privatiseringsentusiastene i regjeringen er drevet av en doktrine hvor erfaringer fra virkeligheten tydeligvis ikke lenger gjelder. Mens franske statlige jernbaner fremstår som en suksess, er det som en gang var forbildet for alle norske privatiseringstilhengere - privatiseringen av britiske jernbanesystemet - en katastrofal fiasko.
pilLes mer

 SAA 2002-10

Klasse-Norge: De rikes paradis

MENS DE 10 prosent rikeste i Norge disponerte 21,8 prosent av all inntekt i 1999, tok de 23,8 prosent året etter. Resten av oss fikk mindre av totalinntektene. Kapitalinntekter den viktigste grunnen til at forskjellene øker.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-10

Bondeviks Norge er de rikes paradis

1990: De 10% rikeste disponerte 53% av alle formuer. Idag: De 10% rikeste disponerer 67% av all formue
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.