IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

LO i Oslo støtter protestene mot Verdensbanken

VERDENSBANKEN skal ha møte i Oslo 24. - 26. juni. Kampanjen Oslo2002 mobiliserer til en stor demonstrasjon mot Verdensbanken, på ettermiddagen mandag 24. juni. Hovedparolen er "Vår verden er ikke til salgs - Stopp Verdensbankens markedstvang!". Nå har LO i Oslo vedtatt å tilslutte seg Oslo2002 og demonstrasjonen. Les mer  SAA 2002-09

Linje Linje

 SAA 2002-09

Résistance!

NASJONAL Fronts Jean-Marie Le Pen gikk på et knusende nederlag i andre omgang av det franske presidentvalget 5. mai.
pilLes mer

 SAA 2002-09

Hva de sier

"BESKYLDNINGENE om rasisme har gjort mange partikolleger svært vondt. For flere er det blitt for mye. De har sluttet med politikk. Noen er blitt syke. De fortjener en unnskyldning" Per Sandberg, Frp, ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-09

RV-lederen dømt til fengsel

DET HAR skapt oppmerksomhet at RV-leder Aslak Sira Myhre har blitt dømt til fengsel for å nekte militærtjeneste. Han nekter førstegangstjeneste fordi "Norge har fått et angrep i stedet for et forsvar," som han sier.
pilLes mer

 SAA 2002-09

Ny rapport slakter Verdensbanken

DEN ANTIKAPITALISTISKE bevegelsen har gjenfunnet sin styrke de siste månedene, etter de forhastede konklusjonene om bevegelsens død etter 11. september. Som leserne av denne avisa vil ha fått med seg, vil Verdensbanken bli møtt med demonstrasjoner når den kommer til Oslo i juni. Den grundigste rapporten til nå om Verdensbanken, slakter politikken deres.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-09

Politiet angrep i Gøteborg

SVENSK Høyesterett har langt på vei underkjent rettsprosessen mot demonstranter som deltok i demonstrasjonene mot EU-toppmøtet i Gøteborg i fjor sommer.
pilLes mer

 SAA 2002-09

Krigen om bevisstheten

ANTONIO Gramsci var en sann revolusjonær som skrev med utgangspunkt i et revolusjonært parti med masseoppslutning. Hans sentrale bidrag til utviklingen av marxismen er om forholdet mellom parti og klasse, og hvilke strategiske valg partiet må foreta seg. VIDAR HAAGENSEN ser på betydningen av Gramscis teorier idag.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-09

De grusomme israelske myrderiene

ISRAELS grusomme krigsforbrytelser i Jenin har sjokkert mange. FN vedtok å gjennomføre en undersøkelse av hva som skjedde i Jenin, men Israel nektet å la FN-arbeidere undersøke. FNs generalsekretær Kofi Annan har nå oppløst Jenin-kommisjonen før den har kommet i gang. Det er et enormt knefall for krigsforbryteren Ariel Sharon.
pilLes mer

Kultur  SAA 2002-09

En liten juvel

EN AV DE mest kjente antikapitalistene i USA heter Kevin Danaher. Han har skrevet en rekke bøker om blant annet Verdensbanken og IMF og Globalize This! ble en aldri så liten bestselger. Nå har han skrevet ti grunner for å legge ned IMF og Verdensbanken.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-09

Høyre vil la MARKEDET styre skolen

HØYRE har en plan for en klassedelt skole: De vil ha én skole for de rike og én skole for oss. De vil at markedet skal styre mest mulig av offentlig sektor, og vil gå hardt til verks mot et skoletilbud for alle.
pilLes mer

 SAA 2002-09

Høyre planlegger en klasse-skole

"DET ER ikke mangel på ressurser i den norske skolen", heter det i Høyres landsmøtevedtak. De kan fortelle det til titusener av elever, lærere og foreldre som opplever den norske skolehverdagen på kroppen. Der vinduer ikke kan åpnes fordi de kan falle ut. Der toalettene ser ut som de har vært utsatt for israelske bomber. Der inneklimaet gjør barn og lærere syke. Der elever må tegne pannekaker istedet for å lage dem. Der barn må oppleve at de ikke har råd til å være med på skoletur fordi mamma ikke hadde råd.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-09

Motstanden i Sør dokumenteres i ny rapport

Noe av det mest spennende som har skjedd de siste åra er motstanden mot kapitalistisk politikk både i Nord og i Sør. Den britiske organisasjonen World Development Movement (WDM) har vært med på å organisere mange av protestene. De har også produsert flere gode rapporter om nyliberalistenes løgner og for å dokumentere motstanden.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.