IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Nazister dømt for rasistisk drap

NAZISTENE Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr ble dømt til 15 og 15 års fengsel for det retten slår fast var et rasistisk motivert drap på Benjamin Hermansen på Holmlia 26. januar i fjor. Den medtiltalte nazisten Veronica Andreassen ble dømt til tre års fengsel for medvirkning, på tross av at aktor bare ba om to og et halvt år. Les mer  SAA 2002-02

Linje Linje

 SAA 2002-02

Gigis svarte fagforeningskamerat forfølges

MER ENN et halvt år etter Gøteborgsprotestene forsøker svensk politi å få utlevert en iraner fra Norge. I likhet med Luigino "Gigi" Longo mistenkes han for "våldsamt upplopp".
pilLes mer

 SAA 2002-02

Slakteren Sharon sprer mer terror

DEN ISRAELSKE terroroffensiven blir stadig verre. Tidlig om morgenen 21. januar gikk israelske tanks støttet av helikoptre inn og tok kontroll over en hel palestinsk by, Tulkarem på Vestbredden. Israel innførte portforbud, gjennomsøkte boliger og arresterte folk som var mistenkt for å være militante aktivister.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-02

Kan opprør føre til revolusjon?

OPPRØRET i Argentina viser at revolusjon fremdeles er mulig i den moderne verden. Det har vist at masseaksjon nedenfra kan kaste regjeringer og påføre den nyliberale politikken nederlag. Masser av vanlige mennesker - mange hadde aldri deltatt i en demonstrasjon tidligere - gikk ut i gatene og viste at de hadde makta til å konfrontere det kapitalistiske systemet.
pilLes mer

 SAA 2002-02

Enron-konkurs rammer Det Hvite Hus

ENERGI-giganten Enrons kollaps før jul får nå ringvirkninger helt til topps i Bush-administrasjonen. Det Hvite Hus er fullt av topper som har Enron-aksjer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-02

VERDENS VERSTE TERRORISTER

ISRAELS undertrykking av palestinerne når stadig nye groteske høyder. Israels statsminister Ariel Sharon har i månedsvis sagt at palestinernes leder Yasser Arafat må få kontroll over de palestinske g ...
pilLes mer

 SAA 2002-02

USA-rettferdighetens stygge ansikt

MED BIND for øynene, iført hetter og håndjern - slik har afghanske fanger ankommet den amerikanske militærbasen Guantanamo. Personer mistenkt for å ha vært aktive i Taliban og Al Quaeda ble dratt snublende og lamslått ut fra et transportfly. Noen har diagnosen tuberkolose. Andre var neddopet. Atter andre har fått skjegget barbert av med makt. De fikk ikke lov til å benytte toalettet under den 27 timer lange reisen fra Kandahar.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-02

Hva de sier

"HVIS NOE selskap har et skjelett eller to i skapet, er nå rette tiden for å pynte det opp og presentere elendigheten for markedet. "Big bath" kaller amerikanerne det når selskapet skriver av maksimal ...
pilLes mer

 SAA 2002-02

Stegene som kan sikre seier

OPPRØR eller revolusjonære situasjoner fører ofte til at folk fra ulike deler av samfunnet går sammen mot et forhatt regime. Denne enheten og den spontane protesten kan fjerne de gamle lederne. Men ganske snart vil skarpe debatter utvikle seg om hva som skal skje videre.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-02

Algerie - på randen av opprør?

7000 mennesker demonstrerte i byen Bouira øst i Algerie i begynnelsen av januar. Demonstrasjonene skjedde i forbindelse med berbisk nyttårsfeiring, og demonstrantene krevde blant annet at seks fengsla aktivister måtte løslates.
pilLes mer

 SAA 2002-02

Avslag på forhånd for bulgarske asylsøkere

DE SISTE ukene har det kommet flere bulgarske asylsøkere til Norge. I fjor sommer kom det rundt 1000 asylsøkere fra Bulgaria. De ble alle sendt raskt ut av norske myndigheter.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-02

Protestene fortsetter i Argentina

SVÆRE demonstrasjoner bølget over Argentina nok en gang ved slutten av andre uka i januar. Folk strømmet ut i gatene i Buenos Aires etter at den nye regjeringa til president Duhalde strammet restriksjonene som ble innført av den forrige presidenten, De la Rua, på at folk ikke kunne ta ut penger fra bankkontoene sine.
pilLes mer

 SAA 2002-02

Kan Jagland gi venstredreining?

NÅR NOEN egentlig skulle ønske seg at en krysning av Bjarne Håkon Hansen (!) og Kåre Willoch som Ap-leder, mens andre mener at problemet er at det ikke er en kvinnelig leder (har de glemt Gro Harlem Brundtland?), sier det sitt om nivået på debatten om Aps ledelse.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2002-02

Kalde fakta som bør ropes fra hustakene

NOAM CHOMSKY har i en årrekke vært en knallhard kritiker av amerikansk utenrikspolitikk. Boka "11/9" er en samling intervjuer Chomsky har gitt i perioden etter angrepet på World Trade Center. Tør Jan Petersen å lese denne boka?
pilLes mer

 SAA 2002-02

Kan Mugabes diktatur holde?

Hver dag rapporteres det nå fra Zimbabwe om at president Robert Mugabe benytter politiet eller de væpna bandene organisert som "krigsveteraner" til å terrorisere opposisjonelle i landet. De dreper og banker opp folk i opposisjonspartiet Movement for Democratic Change (MDC).
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-02

USAs Plan Colombia truer de fattige

COLOMBIA sto overfor et blodbad i midten av januar, da fredssamtalene angående landets langvarige borgerkrig sto på randen av sammenbrudd.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.