IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ny politienhet skal hive ut asylsøkere

PÅ AETATS jobbsøkersider på internett kunne vi i begynnelsen av november lese at Oslo Politidistrikt søkte etter 35 konsulenter. Stillingene er knyttet til prosjekt Asyltrans, du vet disse folka som skal uttransportere "grunnløse" asylsøkere. Les mer  SAA 2003-21

Linje Linje

 SAA 2003-21

Kamp ga seier

OSLO KOMMUNE har i forbindelse med budsjettet for neste år foreslått å legge ned fire skoler, men høyrepolitikerne møtte sterk motstand fra foreldre som mobiliserte massivt og alle skolene ble reddet.
pilLes mer

Kultur  SAA 2003-21

Ukritisk om Castro

FIDEL Castro framstilles som en sympatisk bestefar i filmen "Comandante". Vi følger han på sitt arbeidskontor, på kafe, på kunstmuseum og tiljublet av elever på en internasjonal skole. Når bilen med Castro ankommer, jubler studentene og roper "Fidel, Fidel".
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-21

Fredriksen-tanker hugges opp i Karachi

SUPERTANKEREN Sea Giant ble solgt som skrapjern til Pakistan i sommer, og den hugges nå opp på en strand utenfor Karachi, skriver NorWatch. Både norske og utenlanske rederier eksporterer miljøbomber til verdens fattigste land.
pilLes mer

 SAA 2003-21

De får det ikke som de vil

GEORGE W. BUSH og hans nykonservative administrasjon har hatt det ganske ille i det siste, og ikke bare på grunn av hendelsene i London, Istanbul og Bagdad. Bush fikk et skikkelig tilbakeslag på hjemmebane i Florida, staten der han sikret seg sin tvilsomme seier i presidentvalget i 2000. I midten av november var Miami vert for et ministermøte hvis mål var å få Amerikas Frihandelsområde (the Free Trade Area of the Americans - FTAA), på bena. Bedre kjent i Latin-Amerika ved sin spanske forkortelse ALCA.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-21

Latterlig fra Frp

28. NOVEMBER behandlet Stortinget Frps forslag om at utlendinger må avgi troskapsed til det norske lovverket for å få oppholdstillatelse. Det ble heldigvis ikke vedtatt. Ifølge Frp vil en slik troska ...
pilLes mer

 SAA 2003-21

Georgia on Bush' mind

GEORGIA ER et fattig land med bare fire millioner innbyggere. Men på grunn av beliggenheten inntil Svartehavet mellom Russland, Tyrkia, Armenia og Aserbajdsjan er landet av strategisk nøkkelbetydning for enhver utenforstående makt som måtte prøve å utøve innflytelse over hele regionen fra Midt-Østen og til den kinesiske grensa.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-21

Kan opprøret åpne veien for virkelig forandring?

ET FOLKELIG opprør styrtet nylig den georgiske presidenten. Men, forklarer CHRIS HARMAN, den amerikanske regjeringa gjør allerede sitt beste for å sikre at han blir erstattet av noen med veldig lik politikk.
pilLes mer

 SAA 2003-21

Debatt, mobilisering, alternativer

EUROPAS Sosiale Forum (ESF) i Paris var en stor oppmuntring og inspirasjon for krigsmotstandere og antikapitalister. ESF viste - som erklæringen fra "Forsamlingen av Sosiale Bevegelser" også gir uttrykk for - at bevegelsen er samstemt i sin avvisning av krig og nyliberalisme. Det er en svært bred og mangfoldig bevegelse, og det som kjennetegner dens politiske ambisjoner og mål, er ønsket om å utfordre kapitalismen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-21

Norge er i krig

"MISJONEN I Irak er ikke humanitær, her er det fortsatt krig, uansett om enkelte politikere har sagt at krigen er slutt".
pilLes mer

 SAA 2003-21

Dynamisk bevegelse vokser i Kairo

OKKUPASJONENE av Irak og Palestina provoserer fram bitterhet og uro i Midt-Østen. Sinnet er rettet mot USA og mot lokale herskere som nekter å utfordre det imperialistiske prosjektet til Bush. Det er bakgrunnen for den andre Kairo-konferansen mot krigen i Irak og okkupasjonen av Palestina, som finner sted i Egypt 13. og 14. desember.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-21

Solidaritet er svaret

DET HAR i det siste vært diskutert hva som vil skje med arbeidsinnvandringen til Norge etter utvidelsen av EU i mai 2004. Da kan ikke Norge kreve at borgere fra de nye medlemslandene må ha arbeidstillatelse for å jobbe her. Fordi at mange av de nye medlemslandene har mye lavere lønnsnivå enn Norge og arbeidsløsheten er mye høyere, frykter noen at arbeidere vil strømme til Norge og jobbe for lav lønn. Derfor mener bl.a. LO sentralt at Norge må få såkalte overgangsordninger sånn at dette ikke skjer. Men ikke alle i fagbevegelsen er enig. "Overgangsordning" betyr at den norske staten har anledning til å søke om såkalt "myk overgang". Det vil si at dagens ordning kan videreføres i to år, med mulighet for forlengelse. Idag er det sånn at utenlandske arbeidstakere kan ansettes av arbeidsgivere som er registrert i Norge, men de må søke arbeidstillatelse. Hvis utenlandske arbeidstakere gjør jobber for utenlandske arbeidsgivere som har oppdrag her, trengs ikke arbeidstillatelse. Det som blir forskjellen neste år, er at arbeidere fra de nye medlemslandene får rett til å søke jobb i Norge. Og at utenlandske firma som vinner et anbud i Norge tar med seg arbeidere fra hjemlandet.
pilLes mer

 SAA 2003-21

Hva de sier

"DU VAR stor da du gikk av. Det burde du gjøre oftere" Tigger i London, til eks-utenriksminister Robin Cook etter at han trakk seg fra regjeringen i protest mot Irak-krigen "JEG MENER at i tilfe ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-21

Nedslakting i Samarra viser likheten med Vietnam

DET AMERIKANSKE angrepet på en irakisk by siste helga i november viste med all tydelighet brutaliteten, løgnene og desperasjonen til den mislykkede okkupantmakta.
pilLes mer

 SAA 2003-21

Muhammad Shukri 1935 - 2003

DEN MAROKKANSKE forfatteren Muhammad Shukri døde 15. november, 68 år gammel. Muhammad Shukri har skrevet mange romaner og noveller. Han er en av de mest leste forfatterne i Nord-Afrika og hans bøker oversatt til mer enn 20 språk.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-21

Reformisme og enhetsfront

ERFARINGENE fra Europeisk Sosialt Forum i Paris er spennende og interessante, spesielt den store bredden i bevegelsen. Dette er erfaringer det er viktig å ha med seg i debatten om reformisme og enhetsarbeid., sier KNUT ØYGARD.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.