IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Fascinerende om USAs krig mot Irak

"SADDAM Hussein er på mange måter det nærmeste man kommer det perfekte politiske Frankenstein-monster. Han ble utrustet og bygget opp av mange av de samme statene og personene som senere derfinerte ham som en trussel og sin argeste motstander." Sitatet er fra den nye boka "Krigsdansen" av Henrik Thune. Les mer  SAA 2003-20

Linje Linje

 SAA 2003-20

- Vi er en del av en global bevegelse

ET GROVT overslag viser at rundt 100 nordmenn var i Paris. Blant dem var 30 ungdommer fra LO. Vi har snakket med noen av dem.
pilLes mer

 SAA 2003-20

LO skuslet bort mulighetene

BUDSJETTFORLIKET med Ap førte til at regjeringas lovforslag om flere midlertige ansettelser ble trukket i denne omgang. Også forslaget om forverring av permitteringsreglene ble trukket. Forliket betydde bare en omfordeling av smuler innenfor en ramme på rundt 600 milliarder kroner. Ingen friske penger ble plusset på. Både Ap og regjeringa er livredd for å bruke oljepenger.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

Hvorfor USA vil styre verden

75 PROSENT av europeerne mener nå at krigen mot Irak var feil. Selv i USA fører kostnadene for okkupasjonen av Irak til følelser som sår tvil om Bush' utsikter til gjenvalg neste år. Og krigen var hovedfaktoren bak New Labours tap av støtte ved de lokale suppleringsvalgene i Storbritannia.
pilLes mer

 SAA 2003-20

Polititrakassering av venstresida

I SIN jakt på dyrevernaktivister gikk politiet 7. november til aksjon mot nettstedet Indymedia. Også nettstedene til Blitz og RV, som har samme server som Indymedia, ble utsatt for politiets razzia.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

- Mer sosial kamp

EN REKKE tema var sentrale i diskusjonene i Paris. Blant annet perspektivene for den antikapitalistiske bevegelsen og arbeiderklassens rolle. Likeledes alternativer til systemet.
pilLes mer

 SAA 2003-20

2000 mot Hydro-ledelsen

NORSK HYDRO vil ikke modernisere aluminiumsverket i Høyanger. Hele 700 arbeidsplasser vil forsvinne i ei bygd med 5000 innbyggere. Da Hydro-direktør Eivind Reiten besøkte industribygda ble han møtt av to tusen demonstranter i alle aldre.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

15 000 i gatene for sykehuset

HELE 15 000 mennesker fylte 13. november Arendals gater for å forsvare sykehuset. Det var den største demonstrasjonen noensinne i Sørlandsbyen.
pilLes mer

 SAA 2003-20

Må norske soldater dø for Bush?

MOTSTANDEN mot okkupasjonen i Irak vokser. I midten av november var over 400 amerikanske soldater drept av den irakiske motstanden, de aller fleste etter at Bush erklærte krigen for avsluttet for et halvt år siden. Bilbomben som drepte 19 italienske soldater viser at det ikke bare er amerikanske soldater som drepes. Likevel fortsetter Bondevik-regjeringa å late som om de norske soldatene bare driver "humanitært arbeid".
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

Hva de sier

"JOBBEN TIL den amerikanske hæren er å drepe mennesker og ødelegge ting bedre enn noen andre i verden" Gary Hovatter, oberst, direktør for US Army Public Affairs Center "MEI HELE stedet ned" Tr ...
pilLes mer

 SAA 2003-20

Revolusjon eller kupp?

DEN RUSSISKE revolusjon fant sted for 86 år siden denne måneden. Kritikerne sier at denne historiske hendelsen bare var et kupp av bolsjevikene. MIKE HAYNES, en sosialistisk historiker og forfatter av mange bøker om Russland, ser nærmere på dette argumentet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

- IA-avtalen fungerer bare for de som har jobb. Det må gjøres noe med arbeidsmarkedet og brutaliseringen av arbeidslivet

REGJERINGAS opptrappingsplan for psykiatrien har fått mye kritikk. Det er 500 millioner kroner for lite på forslaget til statsbudsjett for 2004, mener Rådet for psykisk helse. Jørund Schwach, leder i Mental Helse i bydel Sagene-Torshov i Oslo, har ingen tro på at opptrappingsplanen klarer å oppfylle sine egne målsettinger.
pilLes mer

 SAA 2003-20

En kamp for faglige rettigheter

IKKE NOEN gang siden 2. verdenskrig har vi hatt en regjering som har vært like hissig på å angripe faglige og sosiale rettigheter; overtidsbestemmelser, pensjonsalder, stillingsvern og selve anerkjennelsen av kollektive avtaler. Det er ikke små saker som er satt i spill – og debatten om hvordan vi best kan forsvare rettighetene våre er allerede i gang.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

Krever faste kontrakter

KONSTITUERT forbundsleder i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF), Eli Ljunggren, oppfordrer alle tillitsvalgte til å sette verk en landsomfattende kampanje for faste arbeidskontrakter. Init ...
pilLes mer

 SAA 2003-20

- Vi må si at okkupasjonen må slutte nå!

KRIGEN, okkupasjonen av Irak og antikrigsbevegelsen var svært sentrale i diskusjonene i paris. På møte etter møte minnet mange innledere om at ESF i Firenze i fjor hadde tatt initiativet til antikrigsdemonstrasjonen 15. februar
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

500 000 demonstrerte mot krig

EN FARGERIK og livlig demonstrasjon mot Bush og Blair sin okkupasjon av Irak og mot nyliberalismen avsluttet ESF i Paris. Ungdom, fagforeninger, politiske partier, miljøorganisasjoner, flere nasjonale delegasjoner og papirløse innvandrere i Frankrike, "sans papiers", var blant deltakerne. "Power to the people, people got the power" var bare ett av slagordene som ble ropt og sunget i demonstrasjonen. Ifølge den franske avisa Le Monde demonstrerte 500 000 mot krig. Politiet oppgir 200 000.
pilLes mer

 SAA 2003-20

Konfrontasjon, ikke moderasjon

DET BLE IKKE generalstreik mot statsbudsjettet og forslaget om flere midlertidige ansettelser. Gerd-Liv Valla og resten av LO-ledelsen satset på lobbyvirksomhet overfor regjeringspartiene og satset på at Arbeiderpartiet ville få til en forhandlingsløsning der forslaget om midlertidige ansettelser var trukket tilbake.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-20

Arbeiderklasse eller multitude

MER ENN 1200 mennesker prøvde å komme inn i et rom med plass til kun 250, for å høre en debatt mellom Toni Negri og Alex Callinicos.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.