IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Stopp okkupasjonen av Irak - Hent soldatene hjem

Irakerne vil ikke ha okkupantmaktene i landet sitt. Endel folk synes likevel parolen "Hent soldatene hjem" er problematisk. Vil ikke det bety borgerkrig og blodbad? Er det ikke lurt å sende inn FN-soldater som kan sørge for ro og stabilitet for å tilrettelegge for oppbygging av landet og demokratibygging? Ofte er det de samme menneskene som demonstrerte mot krigen, som inntar dette standpunktet. Det enkleste svaret på dette er selvsagt at alternativet til okkupasjon er ikke-okkupasjon. Les mer  SAA 2003-18

Linje Linje

 SAA 2003-18

Trondheimsmanifestet 2003

ETTER 14 år med Høyre-styre, tok venstresida makta i Trondheim i høstens kommunevalg. Fagbevegelsen spilte en avgjørende rolle for venstresidas seier, mener John Peder Denstad i LO Trondheim.
pilLes mer

 SAA 2003-18

Ny omdreining i utestengelsespolitikken

FLYKTNINGESTRØMMEN til Norge skal reduseres til det halve, det vil si 8-9000 per år. 48 timers hurtigmottak og raskere uttransportering, er noen av virkemidlene skriver Aftenposten.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-18

Økt ledighet og et ran mot de fattige

DE RIKE blir rikere, forskjellene øker, og de store taperne er de som sliter i arbeidsmarkedet, er Dagbladets forsidekommentar til regjeringas forslag til statsbudsjett for 2004.
pilLes mer

 SAA 2003-18

En annen verden er nødvendig.

"Systemet tåler ikke mere", sa finansminister Per Kristian Foss til TV 2 nyhetene her om dagen. Han refererte til en undersøkelse som sa at hver femte nordmann i yrkesaktiv alder lever på trygd. Med det mente han alle disse menneskene var en altfor stor belastning for landet Norge.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-18

En halvveis apartheid-stat

DOKTOR ILAN Pappe, en prominent israelsk antisionist, har snakket med vår søsteravis Socialist Worker.
pilLes mer

 SAA 2003-18

"Palestina er som et fengsel"

I forbindelse med tre årsdagen for den palestinske Intifadaen, har Socialist Worker snakket med palestinere som bor på Vestbredden.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-18

Problemer for USA når Israel angriper Syria

ISRAELS ANGREP på Syria søndag 5. oktober har økt spenningen i Midtøsten. Som den respekterte journalisten Robert Fisk sier, var angrepet på Syria "nok et lite dødelig steg langs veien mot krig i Midtøsten".
pilLes mer

 SAA 2003-18

Midt-Østen ser ikke FN som en positiv kraft

INTENSE forhandlinger finner sted i FNs Sikkerhetsråd om muligheten for at FN tar ansvar for å styre Irak. Mange mennesker som føler avsky for USAs og Storbritannias rolle, mener at det ville være en god løsning at FN tar over.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-18

De finner ingen masseødeleggelsesvåpen

1200 VÅPENINSPEKTØRER har vært 90 dager i Irak. Oppdraget kostet 300 millioner dollar. Antall våpen som ble funnet var null, skriver The Independent.
pilLes mer

 SAA 2003-18

De skyter på de "frigjorte"

MARKERINGEN av halvårsdagen for Iraks "frigjøring" ble markert med en bilbombe i Bagdad. Okkupasjonen av Irak skaper stadig større problemer for Bush som nå mister støtte i USA.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-18

Hva de sier

"Det irakiske regimet...innehar og produserer kjemiske og biologiske våpen. Det forsøker å få atomvåpen". George W. Bush, 7. oktober 2002 "Det er ingen tvil i min sjel om at de har kjemiske og bio ...
pilLes mer

 SAA 2003-18

Det er som Vietnam, men det skjer så mye raskere

ET GAMMELT mareritt herjer i Colin Powells og Donald Rumsfelds søvn i disse ukene: Vietnam. En generasjon av rike og mektige i USA har sverget: "Aldri igjen". Nå sier forsvarsminister Donald Rumsfeld på kveldsnyhetene, med største overbevisning, at Irak ikke er et nytt Vietnam.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-18

Gassprotester fenger

TO AV Storbritannias største multinasjonale korporasjoner er i sentrum for protester som griper om seg i Bolivia. Landet er det fattigste i Sør-Amerika; 70 prosent av innbyggerne lever under den offi ...
pilLes mer

 SAA 2003-18

Det var olja og det er som Vietnam

STADIG FLERE amerikanere mener at Bush sin strategi i Irak er feil. Sosialistisk Arbeideravis trykker her en artikkel av den amerikanske antikrigsaktivisten Stan Goff.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-18

Historien om en krigsforbryter

MANGE BLE opprørte og rasende da den israelske statsministeren Ariel Sharon ble ønsket velkommen til Norge i sommer av Kjell Magne Bondevik. De fleste mennesker har bare avsky til overs for Sharon, som fører en ekstremt brutal politikk overfor den palestinske befolkningen.
pilLes mer

 SAA 2003-18

Mediamakt, avmakt og folkemakt

I APRIL 2002 forsøkte de mektigste forretningsfolk, generaler og kirkeledere i Venezuela å gjennomføre et statskupp mot regjeringen til den reform-vennlige presidenten Hugo Chavez. De mislyktes.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.