IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Stopp høyresidas velferdspolitiske supermarked

UTDANNINGSFORBUNDET har nylig fått laget utredningen Velferdsstaten - endringer og utfordringer. Utredningen gir en kortfattet oversikt over viktige kutt i velferdsstaten de siste 15-20 åra og Les mer  SAA 2003-17

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-17

STOPP OKKUPASJONEN AV IRAK - HENT SOLDATENE HJEM

Massedemonstrasjonen mot okkupasjonen av Irak i London i slutten av september var fantastisk. Motstanden mot krig og okkupasjon lever i beste velgående. Dessverre var det ikke på langt nær like store demonstrasjoner andre steder. Antikrigsbevegelsen har derfor mye å gå på når det gjelder å oversette krigsmotstanden til massemønstringer.
pilLes mer

 SAA 2003-17

Ja til flyktninger og innvandrere!

ETTER INSTRUKS fra kommunalminister Erna Solberg (H), slutter Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda å behandle søknader fra somaliske asylsøkere.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-17

Sult og markedsliberalisme i Irak

OVER HALVPARTEN av Iraks befolkning sulter, går det fram av en FN-rapport. Krig, sanksjoner og tørke er årsaken til matmangelen. Da passer det bra med en stortilt privatisering av industrien, mener USA.
pilLes mer

 SAA 2003-17

Et vanlig kapitalistisk kuttbudsjett

SKOLENEDLEGGELSER og kollektivkutt er noen av konsekvensene av byrådets forslag til Oslo-budsjett for 2004.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-17

Han ble belønnet for nazi-samarbeid

Sosialistisk Arbeideravis skrev for to nummer siden om hvordan rettsoppgjøret etter krigen langt på vei var en avledningsmanøver. Kvinner som hadde vært sammen med tyske soldater, og barna deres, ble utsatt for regelrett forfølgelse. Tusener fikk sine liv ødelagt, og mange lider den dag idag, både under vekten av det de har opplevd, og samfunnets fortsatte fordømmelse.
pilLes mer

 SAA 2003-17

En permanent krig for USAs dominans

HVA ER nytt med Bush-doktrinen? For å svare på det spørsmålet, må vi svare på to andre spørsmål. Hvem er Bush og hva er en doktrine?
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-17

Edward Said (1935 - 2003)

EDWARD SAID døde av kreft, 67 år gammel. Han var en av de mest utfordrende og kontroversielle intelektuelle i vår tid.
pilLes mer

 SAA 2003-17

Sats på flere tospråklige lærere!

Sosialistisk Arbeideravis satte fokus på et veldig viktig område på baksiden i siste nummer: Striden om oppvekst og utdanningstilbud til minoritetsbarn i Norge. På mange måter er dette en kamp mellom ideologier om identitet og integrering som utspiller seg både i politikken, hos lærere og førskolelærere og blant minoritets organisasjoner.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-17

Hjelper Burma-generaler

DET NORSKE konsulentselskapet Norconsult har bidratt til en større vannkraftutbygging i diktaturstaten Burma, ifølge NorWatch.
pilLes mer

 SAA 2003-17

Hva de sier

"VI SKAL tilbake til virkeligheten" Dagsrevyens Einar Lunde etter innslag om rapperen 50 Cent "LØRDAG ER temaet 'Islam - vår fiende'" Statskanalens Knut Olsen presenterer sitt debattprogram. Ikke ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-17

Bygg 25. oktober

At Bush og Blair lyver om årsaken til at de gikk til krig mot Irak, er ikke lenger en nyhet. Okkupasjonen er et mareritt for folket i Irak, men det begynner også å bli et mareritt for Bush og Blair. Motstanden mot okkupasjonen øker og de har begge falt sterkt på meningsmålingene den siste tida og har nå begge en oppslutning på rundt 50 prosent.
pilLes mer

 SAA 2003-17

Skaffer raketter til preventive angrep

NORGE VURDERER nå å kjøpe langtrekkende raketter som kan skytes ut fra fly, ubåter og fregatter, skrev Klassekampen nylig. Et av alternativene er den amerikanske taktiske krysser-raketten Tomahawk som vil ha en rekkevidde på over 1500 kilometer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-17

Bokklubber og Hamsun-syke

FRA BOKKLUBBENE hører man gjerne at deres edle hensikt er å bringe mer litteratur ut til befolkningen. En pen tanke, men hvordan virker det i praksis?
pilLes mer

 SAA 2003-17

Anti-imperialisme, anti-kapitalisme & revolusjon

MILLIONER har sluttet seg til de globale protestene mot krig og mot kapitalistisk globalisering. Hvordan kan vi smelte sammen disse kampene for å forandre verden, spør Alex Callinicos.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-17

Nok et ufyselig rasistisk forslag

PER SANDBERG har klart det igjen. Frps stortingsrepresentant foreslår nå elektronisk merking av asylsøkere for å hindre at de stikker av mens asylsøknadene er til behandling, melder NRK. San ...
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.