IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ingen svarte - ingen rasisme - ingen problem?

IKKE FØR har jeg rost Eric Cantonas karateegenskaper i forrige nummer, før voldeligheter blant fotballspillere er tilbake i nyhetene – i form av "slaget i Drammen". Slaget var utført av John Carew m ... Les mer  SAA 2003-16

Linje Linje

 SAA 2003-16

Et brakvalg for SV

SV OG FRP ble kommunevalgets vinnere med henholdsvis 12,3 og 16,5 prosent av stemmene på landsbasis. Høyre gjorde et forholdsvis dårlig valg med en tilbakegang på 3,2 prosent til 18,1 prosent. Men sentrumspartiene, og spesielt Krf, hadde også tilbakegang.
pilLes mer

 SAA 2003-16

Paris: stedet å være i november

"YTTERSTE VENSTRE er på moten". Det var overskriften i høyreavisa Le Parisien onsdag 27. august. Dette var en del av den massive mediedekninga av sommerkonferansen til LCR - Ligue Communiste Révolutionnaire (Revolusjonær Kommunistisk Liga) – som fant sted i Gourette i Pyrenéene samme uke.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-16

Bevisst dårlig undervisningstilbud

PROFESSOR Kamil Øzerk ved universitetet i Oslo har i en undersøkelse anslått at 55 prosent av de tospråklige elevene lærer lite på skolen Dette er tragisk, men det er en bevisst assimileringspolitikk fra statens side som ligger bak.
pilLes mer

 SAA 2003-16

Kapteinens vers

DENNE BOKA - Los versos del Capitan - ble første gang utgitt i Napoli i 1952. Den ble til mens Neruda bodde i eksil på Capri. Han var utvist fra Chile.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-16

Østerrike privatiserer asylmottak

SAMMEN MED Hellas henges Østerrike ut som Europas versting av FNs flyktningekommisær når det gjelder behandling av asylsøkere, skriver Aftenposten. Det tyske firmaet European Home Care (EHC) ...
pilLes mer

 SAA 2003-16

Globaliser Intifadaen!

DEN 17. september besøkte utenriksminister Jan Petersen Israel. Han skulle snakke med statsminister Ariel Sharon og utenriksminister Silvan Shalom. I skrivende stund vet vi ikke hva de snakket om. Uansett, besøket er skandaløst.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-16

Klar seier til venstresida

AP OG SV gjorde et kjempevalg, mens Høyre gikk på en real smell og fikk en tilbakegang på 13 prosent. Etter 14 år med Høyre-styre blir det sosialistisk flertall i Trondheim.
pilLes mer

 SAA 2003-16

Høyre størst, men Ap tar byrådsmakta?

MED 11,5 prosent av stemmene gjorde SV også et bra valg i Bergen. Men det var Høyre som ble valgvinneren 27,5 prosent oppslutning, en framgang på 7 prosent. Frp fikk en bitteliten tilbakegang med en oppslutning på 17,3 prosent.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-16

Hva de sier

"FOLK ER ufornuftige" KrF-veteran Kåre Kristiansen om grunnen til at det går dårlig med partiet hans "AP HAR en helt tydelig oppgave, og det er å være tydelig" Rune Gerhardsen, APs byrådslederk ...
pilLes mer

Kultur  SAA 2003-16

Good Bye Stalin?

Den tyske filmen Good Bye Lenin, som kan ses på norske kinoer i disse dager, er en politisk satire over det gamle DDR, men også over det vestlige, kapitalistiske samfunnet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-16

Venstresida vant, men borgerlig byråd

SV GJORDE sitt beste valg noensinne. En oppslutning 20 prosent er historisk. Likevel manglet venstresida et mandat på å overta makta i Oslo.
pilLes mer

 SAA 2003-16

Etter EU-valget kan antikapitalisme få massestøtte i Sverige

DEN POLITISKE eliten i Sverige led et dundrende nederlag under EMU-avstemningen 14. september. Det var et tydelig klassevalg, skriver Åsa Hjalmers fra Gøteborg.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-16

En helt vanlig, utrolig korrupsjonsskandale

12. JUNI i fjor inngikk Statoil en avtale med selskapet Horton Investments. Statoil skulle over ti år betale 115 millioner kroner for råd om hvordan de burde drive forretninger i Iran.
pilLes mer

 SAA 2003-16

Sosialisme eller barbari

I SIN siste bok, The age of consent, legger den britiske journalisten George Monbiot fram sitt program for politisk forandring. Han hevder i boka at marxismen og anarkismen er de to ideologiske hovedalternativene som dominerer i den antikapitalistiske bevegelsen. Han avfeier begge alternativer og foreslår radikale keynesianske tiltak for å endre maktfordelinga i verden. Monbiot er en anerkjent skribent i den antikapitalistiske bevegelsen, men hans behandling av marxismen er forferdelig og full av feil og misforståelser.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-16

- Hvis det blir et stort opprør, spiller det ingen rolle om okkupantene kommer fra USA, Spania eller Norge

MOUHAMAD Jazem Khalil har nylig kommet tilbake fra en seks ukers rundtur i sitt opprinnelige hjemland Irak. Han forteller om en irakisk motstandskamp i sin spede begynnelse, og at mange irakere mener at FN er lik USA.
pilLes mer

 SAA 2003-16

Sammenbruddet i forhandlingene: en seier for verdens fattige

AKTIVISTER feiret sammenbruddet til Verdens Handelsorganisasjons (WTO) samtaler i Cancun, Mexico, som et nederlag for de globale konsernene og for verdens mektigste regjeringer.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.