IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hva USA måtte skjule

Her er en oversikt over utviklingen i Vietnam-krigen. Les mer  SAA 2003-13

Linje Linje

 SAA 2003-13

Trekk Norge ut av okkupasjonen!

DENNE SOMMEREN er det blitt åpenbart for de fleste at Bush og Blair løy for å gå til krig mot Irak. Blair er inne i sin mest alvorlige krise som statsminister, en krise som potensielt kan kaste ham som statsminister og Labour-leder.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-13

Vietnam-spøkelset hjemsøker USA i Irak

IRAK LIGNER mer og mer på Vietnam. Geriljamotstanden mot okkuopasjonen er ikke blitt mindre etter henrettelsen av Saddam Husseins sønner, slik Bush-gjengen hadde håpet på. Misnøyen vokser blant soldatene. Og mens løgnene de kom med for å gå til krig blir mer og mer åpenbare, har Bondevik-regjeringa i sommer sendt norske soldater som støttetropper for den amerikansk-britiske okkupasjonen av Irak.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Fabrikkskandale avdekkes

10 JULI ble den kjemiske fabrikken Waardals på Askøy utenfor Bergen stengt på dagen. Da hadde bedriften forpestet både ansatte og naboer i 32 år.
pilLes mer

 SAA 2003-13

Arven fra amerikansk kolonialisme

BÅDE FN og vest-afrikanske land sier de vil skape fred i Liberia. Og selv om amerikanerne har to krigsskip utenfor Liberias kyst har USA inntatt en nølende holdning. Men hva ligger egentlig bak krisa i landet? Viktige ingredienser er en salig blanding av diamanter, storkapital og interne motsetninger.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Svindel på norsk

I FJOR KJØPTE spekulanten Carl Fredrik Seim Bergensverftet Mjellem og Karlsen (M&K). Men få uker seinere slo han bedriften konkurs, og 411 ansatte mistet jobben.
pilLes mer

Kultur  SAA 2003-13

Gøteborg - endelig et oppgjør

Jeg husker enda sjokket. 19-årige Hannes Westberg var skutt av det svenske politiet på fredagskvelden den 15. juni - på dag to av demonstrasjonene mot EU-toppmøtet og George Bush. Ingen visste om Hannes ville overleve.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Hysteri om 1 %

MEDIA, POLITIKERE og politi hauset på forsommeren opp et hysteri om "innvandrerkriminalitet", i kjølvannet av alvorlige lovbrudd begått av asylsøkere. Men tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI) viser en annen virkeliget enn den Hagen, Huuse og deres mikrofoner i Akersgata sprer. Rapporter UDI mottar fra politiet viser at under én prosent av de 16 000 asylsøkerne i norske mottak begår kriminelle handlinger.
pilLes mer

 SAA 2003-13

På tide å stoppe krisa i jernbanen

"VI SKAL ikke privatisere NSB", bedyrer Venstres samferdselsminister Torild Skogsholm samtidig som hun forteller at regjeringa nå går inn for at samtlige togruter i Norge skal ut på anbud. Frekt. Sosialistisk Arbeideravis ser på hvorfor den norske jernbanen er i krise og løsninga på problemet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Bevegelsen samles i Paris

SÅ LANGT tilbake jeg kan huske, har folk sagt at venstresida må organisere seg på europeisk nivå som svar på utviklinga i EU. I mange år var dette bare prat. Men nå er det nettopp det som skjer, om enn på en noe distré måte.
pilLes mer

 SAA 2003-13

- For å stoppe krigen, må vi kaste våre egne diktatorer

MED DE verdensomspennende demonstrasjonene mot krig og kapitalisme, er en ny venstreside i ferd med å utvikle seg. Dette gjelder ikke minst i de arabiske land. - I Libanon har vanlige folk mistet tilliten til den gamle venstresida, sier Raida Hatoum.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Krigsløgner og dekkhistorier

Løgnene brukt av USA til å rettferdiggjøre Vietnamkrigen skulle til slutt ødelegge president Nixon. JONATHAN NEALE mener Tony Blair burde merke seg dette.
pilLes mer

 SAA 2003-13

Hva de sier

"JEG SYNES alle utlendinger burde slutte å blande seg inn i Iraks indre anliggender" Paul Wolfowitz, amerikansk viseforsvarsminister, under et besøk hos amerikanske tropper i Irak "VI GA ham [Sadd ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Populære hjemmebesøk

I LIKHET med halve Oslo har jeg vært på hjemstedet i sommerferien. Poenget med å bo langt vekk er at du kan dukke opp en uke i året og late som om du er et godt familiemedlem. Kanskje du har fått kjær ...
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-13

Sender flyktninger til Irak

REGJERINGA har bestemt seg for å sende irakiske asylsøkere tilbake til hjemlandet fortest mulig. At FN advarer mot dette, spiller åpenbart ingen rolle.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Elever uten skoleplass - arbeidsledige lærere

FLERE tusen søkere til videregående skoler står uten skoleplass når skolene starter opp etter ferien. Samtidig er hele 4500 lærere uten arbeid. Ledigheten blant lærere har vokst mer enn arbeidsledigh ...
pilLes mer

 SAA 2003-13

Gir innvandrerne skylda

OSLOS kommunale boliger er i dårlig stand. Kommunens Boligbedrift gir innvandrerne skylda for dårlige kommunale boliger.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-13

Norge i hengemyra

LØGNENE er åpenbare. Motstanden mot okkupasjonen er stadig tydeligere. De amerikanske soldatene uttrykker stadig større misnøye. Demokratisering er utsatt. Det eneste som fungerer i Irak er USAs storstilte privatiseringsoffensiv. Bush-administrasjonen snakker om å bli værende i Irak i "flere generasjoner" for å forandre hele Midtøsten. Dette vil Bondevik være en del av.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.