IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Gammeldags og moralistisk

BONDEVIK-regjeringa har lagt fram sin familiemelding. Med dalende oppslutning skal verdi- og kontantstøttepartiet Krf sanke stemmer med familien i fokus. Les mer  SAA 2003-09

Linje Linje

 SAA 2003-09

Kjemisk Ari

Da Kjemisk Ali, som tidligere var Vestens Ali, ble tatt av dage var det alene grunn god nok til å gå til krig, skulle man trodd mediabildet. Et bilde som ble frisket opp av "Komisk Ali". Den irakiske ...
pilLes mer

 SAA 2003-09

Sang for rettferdighet

"NOBODY is perfect, because nobody is free", sang soul- og jazzsangerinnen, komponisten og pianisten Nina Simone. Hun døde 21. april, 70 år gammel, i Sør Frankrike.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-09

Israel ut av Palestina!

YASSER ARAFAT har utnevnt Mahmoud Abbas som statsminister, og kravene Abbas stilte for å ville bygge opp nasjonalforsamlingen er akseptert. Dette fjernet Bush sin siste unnskyldning for ikke å offentliggjøre sitt "veikart" for fredsprosessen i Midtøsten.
pilLes mer

 SAA 2003-09

Krigsherren Bush møtes med protester

GEORGE BUSH kommer likevel ikke til Oslo, men tusener av antikrigsaktivister og antikapitalister planlegger å gi ham den velkomsten han fortjener. Bush vil være på et møte i G8-gruppa av verdens mektigste statsledere, i Evian nær den fransk-sveitsiske grensa 1. juni. G8-møtet er en viktig mulighet til å protestere mot sjefskrigshisserne - Bush og Blair - og deres okkupasjon av Irak.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-09

Okkupantene ut!

BUSH har erklært seier i Irak. Men det er ingen "fred" USA og Storbritannia har skapt. De har skapt massiv ødeleggelse, og nå vil de la storselskapene plyndre Irak. De vil styre Irak som en koloni. " ...
pilLes mer

 SAA 2003-09

Problemer i sikte for USA

USA har kanskje lykkes militært i Irak, men nå begynner problemene å tårne seg opp.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-09

Krise, bitterhet og motstand

ETTER AT president Fernando de la Rua ble kastet i opprøret desember 2001, er det det fabrikkokkupasjonene, piqueteros og folkeforsamlingene som peker framover i et fortsatt kriserammet Argentina. Likevel, i presidentvalget i april og mai, seirer de samme forhatte politikerne som er ansvarlig for den økonomiske krisa.
pilLes mer

 SAA 2003-09

De rike blir fortsatt rikere

STATSMINISTER Kjell Magne Bondevik har gjentatte ganger skrytt av at regjeringen i statsbudsjettet for 2003 har en tiltaksplan mot fattigdom. Men Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO) synes fattigdomsmeldinga er tynn i både innhold og størrelse, og mener det er en skam at regjeringa ikke tar et krafttak for å få bort fattigdommen.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2003-09

Norske soldater og kapitalister til Irak?

ONSDAG 7. mai deltok norske myndigheter i et møte i London for å sondere muligheten for en norsk såkalt stabiliseringsstyrke i det USA-okkuperte Irak.
pilLes mer

 SAA 2003-09

Clemets skole-rasisme

KRISTIN CLEMETS lovforslag om friskoler vil ifølge ministeren bety større valgfrihet til å velge skole. Men på NRKs "Politisk kvarter" forklarte også Clemet forslaget med formuleringer om valgfrihet som i sin konsekvens er rasistiske.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-09

Utbyttefest for dem, inkasso for oss

FREMDELES sliter mange med høye strømregninger. Mens kraftselskapene opplever rekordprofitter, får tusenvis inkassokrav fordi de ikke har betalt strømregninga for første kvartal.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2003-09

Irakisk sinne mot amerikansk arroganse

DE AMERIKANSKE okkupantene fyrer opp under raseri og protester, slik de arrogant tar kontroll over hele Irak. Nylig har Jay Garner, den tidligere generalen som USA har innsatt som overhode, arrestert Mohammed Mohsen al Zubaidi, som hadde erklært at han var borgermester i Bagdad. Garner sa at Zubaidi ble arrestert for sin "manglende evne til å støtte koalisjonens militære autoritet".
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-09

Hva de sier

"AKSJONER vil være brudd på alminnelig folkeskikk" Kommunaldirektør for skole, Jorid Midtlyng, advarer lærerne i Trondheim mot å demonstrere mot utdanningsminister Kristin Clemet når hun kommer til b ...
pilLes mer

Kultur  SAA 2003-09

Formmyndersk bistand

BISTAND eller utviklingshjelp kom på moten etter 2. verdenskrig, og bakgrunnen var at vestlige politikere ønsket å hindre Sovjets og "kommunismens" frammarsj i de fattige landene. Det var med andre ord en svært så bevisst politikk som lå bak vestens satsing på bistand.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-09

Det hellige markedet

HØYREBYRÅDET i Oslos planer om å selge kommunens aksjer i energiselskapet Hafslund viser hvor ideologisk politikernes privatiseringsiver er. Troen på det hellige markedet går selvsagt foran viktige samfunnsinteresser, men også foran faktisk lønnsomhet.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.