IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

"Kritisk" rapport brukes for politiopprustning

HALVANNET år etter det svenske politiets skandaløse voldsbruk under EU-toppmøtet i Gøteborg, er det nå lagt fram en offentlig utredning om politiets arbeid. Les mer  SAA 2003-02

Linje Linje

 SAA 2003-02

- Derfor skal vi demonstrere den 15. februar

15. FEBRUAR blir en internasjonal antikrigsdag. Det blir demonstrasjoner i alle europeiske hovedsteder mot Bush sin krig mot Irak. Men den organiserte krigsmotstanden finnes også utenfor Europa.
pilLes mer

 SAA 2003-02

Nei til privatisering av Statkraft!

STRØMKRISA har vist hvordan markedet er helt uegnet til å møte grunnleggende behov for forsyning av energi. Nå vil Høyres næringsminister Ansgar Gabrielsen privatisere ytterligere – han vil gjøre Statkraft om til aksjeselskap og selge deler av selskapet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-02

Oljefondet investerer i atomvåpen

POLITIKERNE, byråkratene og aksjespekulantene som styrer milliardene i Oljefondet har alltid vær enige om én ting: Det er umulig å styre investeringene unna selskaper som bryter menneskerettighetene, eller ødelegger miljøet. Og det skal de ha: De lever etter sine prinsipper.
pilLes mer

 SAA 2003-02

Hva de sier

"AT DET ikke kommer røyk fra en pistol, betyr ikke at pistolen ikke er der. Det kan bety at den er godt gjemt. Vi vet at Saddam Hussein har våpen" Ari Fleischer, talsmann for Det hvite hus, på spørsm ...
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2003-02

Rosa Luxemburg som romanfigur

FORFATTEREN May B. Lund har nylig gitt ut en liten roman om Rosa Luxemburg. "Dette er ungdomsroman om en fascinerende kvinne som både vil og kan. Livet hennes er preget av sterk idealisme, rettferdigssans og opprør," står det på omslaget av boka. Den beskrivelsen av Rosa Luxemburg stemmer bra.
pilLes mer

 SAA 2003-02

Demonstrér mot krigen - Streik mot krigen

EN PATETISK Kjell Magne Bondevik skrev leserinnlegg i Dagbladet for å "bevise" at også han hadde etiske vurderinger i forhold til en krig mot Irak. Innlegget var den vanlige svadaen og vagheten som i det siste halvåret har kommet fra regjeringa om Irak-krisa. At statsministeren må skrive slike innlegg viser hvor presset han og andre statsledere er.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-02

USAs farlige spill

GEORGE W. Bush sin presidentperiode har allerede vært vellykka på ett punkt: Å gjøre verden til et farligere sted, der store kriger og rasling med atomknappene kommer hyppigere. Krigen mot Irak forberedes. I Nord-Korea - verdens særeste og mest uberegnelige regime - snakkes det igjen om atomopprustning, mens Sør-Korea høytidelig proklamerer at "landet er klart for krig".
pilLes mer

 SAA 2003-02

Vanskeligere å komme inn i festning Europa

EN NY fingeravtrykk-database beregna på bedre kontroll over asylsøkere og flyktninger, er nå tatt i bruk. Databasen, kalt Eurodac-systemet, skal brukes i EU, Island og Norge. Alle asylsøkere over fjorten år blir nå tatt fingeravtrykk av og sjekka opp mot databasen. Norge er koblet til Eurodac fra 20. januar.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-02

Rått angrep på fagorganisert ungdom

STORKIOSK- og videokjeden Showtime legger heller ned sin butikk i Tønsberg enn å inngå tariffavtale med sine ansatte. 10 av 12 ungdommer som jobber i butikken er organisert i Handel og Kontor, og 21. januar skulle de ut i streik for tariffavtale. Nå står de uten jobb.
pilLes mer

 SAA 2003-02

Masseprotester kan stoppe krigen

BUSH OG BLAIR er isolerte. De har flertallet mot seg. Over hele verden protesterer nå folk mot den krigen de to statslederne ønsker.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2003-02

Avslørende og nyttig om "sannheter" og løgner

NÅR JOURNALISTEN David Barsamian samler sine intervjuer med Noam Chomsky i bokform, er det mye som avdekkes om USAs herskere og USAs politikk både i USA og i resten av verden. Alt er ikke like interessant, men en bok på 294 sider der Noam Chomsky forteller om sine tanker og erfaringer, har selvfølgelig sine godbiter.
pilLes mer

 SAA 2003-02

En amerikansk drøm

JEG HADDE ikke vært i New York siden 1996. Det første jeg konstaterte var at to av favorittrestaurantene mine fortsatt eksisterte, og at den ene var blitt mye dårligere. Men det var mye annet som var i ferd med å forandres til det bedre.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-02

Mer enn 500 000 mot krig

DEMONSTRANTER fylte gatene i Washington DC på USAs østkyst lørdag 18. januar i landets største antikrigsdemonstrasjon i denne omgangen. "Den største demonstrasjonen siden Vietnam-tida," Washington Post på forsida dagen etter.
pilLes mer

 SAA 2003-02

Nytt rasistisk utspill fra Frp

PER SANDBERG og Frp er ute og sprer sin rasistiske gift igjen. I siste nummer av partiorganet "Fremskritt", er hovedoppslaget på forsida at det er masseinnvandring til Norge. Sandberg frykter at det han kaller masseinnvandringen, vil føre til store skadevirkninger for landet.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2003-02

Sterkt vitnesbyrd om skammelig historie

"Vi fikk våre liv ødelagt, og det finnes en årsak til det. Den årsaken skal fram på bordet i all sin gru." Dette sier Per Arne Löhr Meek i sin bok "Lebensborn 6210", et sterkt vitnesbyrd om en traumatisk barndom som krigsbarn, om fysisk og psykisk overlast, og om en kamp for å vinne tilbake tapt identitet, selvtillit og verdighet.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.