IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Venezuelas rike leker med ilden

CARACAS, hovedstaden i Venezuela, er en klassedelt by. Den er delt mellom det rike sentrale øst, og den vestlige indre by, som glir over i slumforsteder rundt byen. I dag er delinga politisk såvel som økonomisk. Les mer  SAA 2003-01

Linje Linje

 SAA 2003-01

Egypts krigsmotstandere mobiliserer til 15. februar

JOHN REES rapporterer fra Egypt, hvor en viktig konferanse og demonstrasjon fant sted mot slutten av 2002.
pilLes mer

 SAA 2003-01

USA bombet for oljekontroll

88 500 TONN amerikanske bomber ble sluppet over Irak og Kuwait under Gulfkrigen i 1991. Saddam Husseins invasjon av Kuwait ga USA det påskuddet man trengte for å gå til krig mot Irak. En krig som hadde alt med kontroll av oljeressurser, og ingenting med "forsvar av menneskerettigheter" å gjøre.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-01

En "snill" kolonialisme?

LØSNINGEN på de afrikanske landenes fattigdomsproblem "ligger rett og slett i å kolonisere dem enda en gang," sier Morten Strøksnes i teksten med den talende tittelen "Hvit manns byrde" i Morgenbladet nylig.
pilLes mer

 SAA 2003-01

Hva de sier

"NORGE har tradisjon på innavl" Korrupsjons-rådgiver Eva Joly om kameraderi i norsk næringsliv "MIN ERFARING med bankene er at de på ingen måte har lært. Faktisk kan de ikke ha lært noe som hels ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-01

Regjeringa har selv bestemt hemmeligholdet

NORGE FORHANDLER nå i det skjulte med over 50 land om GATS; General Agreement on Trade in Services. GATS er en avtale for å liberalisere alle offentlige tjenester. Det har tidligere vært vist til WTOs regelverk for å begrunne hemmeligholdet. Dette er altså feil.
pilLes mer

 SAA 2003-01

Bush vil ha hele verden - Hele verden mot Bush

27. JANUAR er fristen for FNs våpeninspektørers første rapport fra sine undersøkelser i Irak. Våpeninspektørene har sagt fra at de trenger mer tid for å komme til en endelig konklusjon, men lite tyder på at Bush verken vil vente på denne eller bry seg om resultatet. Irak-krisa har aldri handlet verken om masseødeleggelsevåpen eller menneskerettigheter, men om amerikansk kontroll over et oljerikt og strategisk viktig område.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-01

2002: Økt arbeidsløshet og fattigdom

ARBEIDSLØSHET og økt fattigdom er status for året 2002 i norsk økonomi. Høye strømpriser og boutgifter fører til at folk mister hjemmene sine og har mindre penger til forbruk.
pilLes mer

 SAA 2003-01

Hva Bush ikke vil vi skal vite

TIDLIGERE våpeninspektør Scott Ritter er en av de som har gått hardest ut mot krig i Irak. I boka "Krigen mot Irak" går han igjennom de faktiske forholdene rundt våpeninspeksjonene på 1990-tallet, og retter et kraftig og frittalende angrep på Bushs krigsplaner. I boka, som hovedsakelig består av et intervju med Ritter, beskriver han i detalj hvordan inspeksjonene gikk for seg, og hvordan deres resultater ble misbrukt og manipulert av USA.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2003-01

Om stengsler og åpninger

NAOMI KLEINS nye bok inneholder kortere artikler skrevet for aviser, som Klein sier, i all hast på hotellrom seint på kvelden etter demonstrasjoner i Washington og Mexico by, uavhenige mediasentre og på altfor mange fly. Det betyr ikke at resultatet er verken et kompromiss med den mektige delen av media eller slurvete skriverier.
pilLes mer

Kultur  SAA 2003-01

Frida – et smertefullt portrett

FILMEN om Frida Kahlo tegner et bilde av en sammensatt kvinne. Den gir oss et episodisk innblikk i livet til en kunstner som levde i mellomkrigstidas Mexico.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-01

Ingen tårer for Tønne

LOVPRISNINGENE over Tore Tønnes ypperlige innsats som "hedersmann" og "samfunnsbygger" tar ingen ende. Politikere og næringslivsledere har stått i kø siden før jul for å stemme i det høylytte hylekoret av uforbeholden hyllest til sin korrupte kollega. Men skamrosen i nekrologene kan ikke dekke over at herskerne har fått seg en skrekk i livet.
pilLes mer

 SAA 2003-01

Verden demonstrerer for å stoppe Bush' krig

...New York, Oslo, Berlin, Ramallah, Kairo, København, Bergen, Stockholm, Glasgow, Manila, Amsterdam, Paris, Athen, Antwerpen, Skopje, London, Trondheim... TUSENVIS av aktivister over hele verden mobiliserer til en global aksjonsdag mot krig, lørdag 15. februar.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-01

De rikes paradis

DET BLE MYE bråk da den såkalte kakseskatten ble innført for to år siden. Kaksekatten er en toppskatt på høye inntekter. I år 2000 gjaldt den for det "du" tjener utover 763 000 kroner. Det er bra at så høye inntekter skattes ekstra. Problemet er bare at kakseskatten ikke virker.
pilLes mer

 SAA 2003-01

Kenyanerne stemte for forandring

MANGE TIÅR med ettpartistyre i Kenya tok slutt siste helga i fjor, og folk gikk ut i gatene for å feire valgresultatet. Opposisjonskandidaten Mwai Kibaki slo med letthet Uhuru Kenyatta, som var kand ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-01

Ned med strømprisene! Renasjonalisér kraftselskapene!

HØYE STRØMPRISER har krevd sine første dødsofre. Fem mennesker over 65 år ble lagt inn på Ullevål sjukehus i løpet av jula med sterk nedkjøling – to døde. Ofrene kan bli flere dersom strømprisene ikke settes ned. Markedet og energiminister Einar Steensnæs (Krf) har ansvaret. Det er mulig med lavere strømpriser nå – dersom staten griper inn.
pilLes mer

 SAA 2003-01

Nok en Devold-tabbe

FORSVARSMINISTER Kristin Krohn Devold slutter ikke å overraske. Akkurat når du trodde hun hadde gjort så mange tabber og lagt seg så flat for Bush og Blair som det er mulig klarer hun likevel å forbau ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-01

Vil Lula innfri massenes håp?

"MIN REGJERING vil være til for de utstøtte, de diskriminerte, de ydmykede og de undertrykte." Dette var ordene til Brasils nye president, Luiz Inacio "Lula" da Silva, som vant presidentvalget sist oktober.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.