IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

irak_barn.jpgIrak – et nytt Vietnam?

Den amerikanske eliten blir stadig mer desperat i forhold til krigen i Irak. Stadig flere politikere og skribenter sammenligner nå krigen med den i Vietnam. Senator Ted Kennedy sier for eksempel at Ir ... Les mer  Gnisten 2004-03

Linje Linje

Gnisten_Forside  Gnisten 2004-03

giusti.jpgFeminist – javisst?

Parolen «Feminist – javisst!» ser ut til å trekke flere kvinner enn på lenge. Men hva er feminisme og er det svaret vi trenger for å få slutt på kvinneundertrykking? Monica Nkechi Okpe forsøker i denne artikkelen å se på noen av nøkkelspørsmålene som skapte og fremdeles skaper debatt i kvinnebevegelsen. Er kvinnefrigjøring et kjønns-eller et klassespørmål? Tjener mannen på undertrykkelsen av kvinnen og hvordan oppnå et samfunn fritt for kvinneundertrykking?
pilLes mer

Antirasisme  Gnisten 2004-03

Trondheim – en by i Somalia?

– Akkurat nå er jeg stolt over å være medlem av Trondheim bystyre, konstaterte Senterpartiets Ola Borten Moe etter at flertallet i bystyret trosset regjeringens og Jern-Ernas asylpolitikk.
pilLes mer

Linje Linje

Gnisten_Forside  Gnisten 2004-03

Trondheim ett år etter venstreseieren

Ett år har gått siden venstresida i Trondheim vant kommunevalget, og dermed kunne erstatte over 14 år med konservativt vanstyre av byen. Historien vi her leverer vil minne oss om det store paradokset med det borgerlig demokratiet: De folkevalgtes politiske ståsted blir sekundært i den økonomiske konkurransens navn.
pilLes mer

Økonomi  Gnisten 2004-03

Forskjells-Norge fortsetter

USOSIALT. Du vet at budsjettet er pill råttent når selv Frps Siv Jensen og Dine Penger-redaktør Carsten O. Five kaller statsbudsjettet usosialt.
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  Gnisten 2004-03

Budsjettkatastrofe i Oslo

Regjeringens forslag til statsbudsjett er en gavepakke til de rikeste i samfunnet, som de fattigste skal betale for. På samme måte som staten skyver ansvar nedover på kommunene, skyver Oslo kommune ansvar ned på bydelene, uten at det følger med midler.
pilLes mer

Økonomi  Gnisten 2004-03

Farvel forebygging?

Den 27. september kunne NRK melde at politietaten vil få 500 millioner ekstra kroner over statsbudsjettet neste år. Politiets Fellesforbund (PF) har (overraskende nok?) sagt at de trenger det for å ku ...
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  Gnisten 2004-03

Deltakende budsjettering i Oslo

Aksjon Deltakende Budsjettering krever at bystyret utreder et prøveprosjekt om deltakende budsjettering i Oslo. Nå leverer aksjonen inn kravet til bystyret, i form av en underskriftskampanje.
pilLes mer

Antikapitalisme  Gnisten 2004-03

En gryende politisk festival

Bergen Sosiale Forum (BSF), avholdt 22.-26. september, ga kreftene mot nyliberalisme og krig en felles møteplass.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  Gnisten 2004-03

De gode mot de onde

Presidentvalgkampen som pågår i USA framstilles ofte nærmest som «de gode» Demokratenes kamp mot «de onde» Republikanerne. Vi blir bedt om å håpe på en seier for John Kerry fordi han er et «mindre onde» enn George Bush.
pilLes mer

Kultur  Gnisten 2004-03

USA – tredje parti savnet

Historisk har det vokst fram en rekke tredjeparti-bevegelser i USA. Chesters ønske er å analysere disse bevegelsene i lys av hvordan amerikanske sosialister har stilt seg i forhold til dem.
pilLes mer

Linje Linje

Gnisten_Forside  Gnisten 2004-03

Den lange valgkampen - en kampanje mot markedsliberalismen

Tre år med Kjell Magne Bondevik og Erna Solberg i regjering har vekket venstresida. En regjering der ideologiske liberalister staker ut kursen har mobilisert motkrefter. LO-initiativet «Den lange valgkampen» kan vitalisere debatten både i fagbevegelsen og innenfor partiene på venstresida.
pilLes mer

 Gnisten 2004-03

va778r_venn_leca1693.jpgAktivister mot krigsprofitører

I forrige Gnisten skrev vi om Total Protection Service (TPS), som tar på seg livvaktoppdrag i Irak. Aktivister i Bergen har nå planer om å aksjonere mot selskapet, siden det opererer i et okkupert land.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2004-03

For eller mot åpne grenser?

I forrige Gnisten kritiserer Eivind Johansen Vegard Velles artikkel i Gnisten 1, «Tre vendepunkter i innvandringspolitikken». Johansen ser ut til å mene at tiden ikke er inne til å åpne grensene for i ...
pilLes mer

 Gnisten 2004-03

En uverdig seanse

Fra og med 1. januar skal det stilles strengere krav til de som vil bli statsråd i Norge. Altfor mange av dagens statsråd er ikke ekte statsråd, men ute etter økonomisk fortjeneste og et lettere liv. Etter få års tjeneste kan de gå av med full lønn i flere år og fete pensjoner. Hva de gjør mens de er i jobb er altfor ofte ute av tråd med norsk folkeskikk og de har vist - spesielt de siste åra - lite evne til å tilpasse seg vår kultur.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2004-03

HVA DE SIER

«DENNE REGJERINGEN er den første etter krigen som har hatt en plan for å bekjempe fattigdom.» Statsminister Kjell Magne Bondevik svarer på kritikken av statsbudsjettet. «JEG ER dypt uenig i at diss ...
pilLes mer

Antikapitalisme  Gnisten 2004-03

Attac Tyskland mot Vodafone

Den 5. juli i år startet Attac i Tyskland en kampanje mot det multinasjonale selskapet Vodafone. Aksjonen er en protest mot at selskapet gjennom kreativ bokføring prøver å snike seg unna skattebetalin ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2004-03

Svar til Jan Roger Ljønes

I forrige nummer av Gnisten kritiserer Jan Roger Ljønes lederen i Gnistens første nummer for ikke å ta opp arbeiderklassens rolle når det gjelder krigsmotstand. IS satser bare på demonstrasjoner, hevder Ljønes.
pilLes mer

 Gnisten 2004-03

vinduet.jpgHvor går feminismen?

Da jeg, som er fra Sverige, begynte å bli politisk aktiv, var det svenske feministiske tidsskriftet Bang et av de første bladene jeg virkelig likte å lese. Da jeg fikk høre at det ville komme et nytt feministisk tidsskrift i Norge var jeg derfor ganske nysgjerrig på hvordan det ville bli.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Gnisten 2004-03

ali1.jpgMuhammad Ali: Symbol på svart frigjøring

– Jeg mener han var veldig viktig, svarer forfatteren Mike Marqusee på vårt spørsmål om Muhammed Alis betydning for den svarte kampen i USA på 60-tallet. Marqusee var på besøk i Oslo i september i forbindelse med Oktober Forlags utgivelse av hans bok «Redemption Song: Muhammad Ali and the Spirit of the Sixties», fra 1999.
pilLes mer

Antirasisme  Gnisten 2004-03

(FJ)ERNA!

Nylig sa kommunalminister Erna Solberg at hun ikke ville la seg diktere av FN. Hun ville gjøre sine egne vurderinger om når det var riktig å tvangsreturnere asylsøkere og flyktninger.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.