IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ungdom, forelskelse og sex

"BARE BEA" er den første norske ungdomsfilmen siden "Lime" fra 2001. Den hadde kinopremiere 23. januar. Filmen handler om Bea som er 16 år og hennes tre venninner. Temaet er ungdom, forelskelse og s ... Les mer  SAA 2004-03

Linje Linje

 SAA 2004-03

De forsøker å gjøre oss redde

ETTERRETNINGSVESENET har skapt enda et monster for å rettferdiggjøre sin eksistens, sier forfatteren Phillip Knightley. Han er en prisbelønt utenriksjournalist som arbeidet for Sunday Times i 20 år. Han har dekket flere kriger. Vår britiske søsteravis snakket med han.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-03

Norske "dumdum"-kuler i Irak

AVISA NATIONEN har avslørt at USA har brukt norsk multipurpose-ammunisjon, såkalte dumdum-kuler mot irakiske og afghanske soldater.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-03

- Det vil bare bli en ekstra byrde på muslimske kvinners skuldre

BÅDE BERIT Torbjørnsrud ved Institutt for Kulturstudier ved universitetet i Oslo, og Guro Korsnes Kristensen som har skrevet hovedfagsoppgave om unge muslimske jenters forhold til det muslimske skautet, går klart imot et forbud mot å bære hijab.
pilLes mer

 SAA 2004-03

Hva de sier

"METTE-MARIT har jo gått vinkekurs, så hun kan vel bli trafikkonstabel" Trond Nordby, professor i statsvitenskap "RENT PRINSIPIELT er jeg motstander av monarkiet – i praksis er jeg for" Hanne ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-03

Et karneval av global motstand

ALEX CALLINICOS skriver om inspirasjonen etter Verdens Sosialie Forum i India.
pilLes mer

 SAA 2004-03

Stemmer fra WSF

"I MER enn 50 år har vi indere og pakistanere blitt lært opp til å hate hverandre. Vanlige mennesker i Pakistan ser ikke på indere som sine fiender. Det er våre herskere som dyrker dette hatet og denn ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-03

Løgn og bedrag i 10 Downing Street

LORD HUTTONs rapport er et bestillingsverk for å hvitvaske krigsforbryteren og løgneren Tony Blair. Hutton kan ikke forandre på dette: Blair og Bush løy om at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen og brukte denne løgnen som begrunnelse for å gå til krig.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-03

Norge ER i krig mot Irak

NORSKE SOLDATER deltar i okkupasjonsstyrken i Irak. Det er åpenbart for de fleste. Derfor er det en ynkelig og hyklersk holdning den norske regjeringa viser for tida med å benekte og snakke om humanitære soldater, stabiliseringsstyrke og liknende ordkløyveri.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-03

Renholdere i NSB viser vei

DE 40 RENHOLDERNE i NSB Trafikkservice i Trondheim og Steinkjer gikk torsdag 29. januar ut i streik for å redde sine egne jobber. Mandag 2. februar avsluttet de streiken mot løfter om dialog.
pilLes mer

 SAA 2004-03

Liker kalkuner thanksgiving?

DEN INDISKE forfatteren og aktivisten Arundhati Roy var en av hovedtalerne på åpningsmøtet på Verdens Sosiale Forum i Mumbai. Her er et utdrag fra talen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-03

Pensjonsranets groteske konsekvenser

- DOBBELT SÅ mange kvinner som menn tjener for lite til å kunne gå av med pensjon ved 62 år, viser beregninger fra Statistisk Sentralbyrå. 900 000 arbeidstakere eller 43 prosent av arbeidsstyrken vi ...
pilLes mer

 SAA 2004-03

Stadig større forskjeller på fattig og rik i Oslo

TALL FRA Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at 8,3 prosent av Oslos befolkning har en inntekt som er under byens fattigdomsgrense på 93 800 kroner i året. Det er over 42 000 personer. Forskjellen mel ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-03

Norske soldater kan peke ut bombemål

PRESIDENT BUSH sier det, norske offiserer sier det, og nå har altså NRK gjennom sin avsløring av de hemmelige stridsreglene dokumentert det. De norske soldatene i Irak er, som vi har hevdet hele tida, en del av okkupasjonsstyrken.
pilLes mer

 SAA 2004-03

Den tapte tradisjon

"DET FINNES ikke noe alternativ" var mantraet til liberalerne som støttet USAs og Storbritannias krigføring i Irak. Ingen andre krefter kunne styrte Saddam Husseins tyranni. Men en kort gjennomgang av Iraks historie de siste hundre år vil avsløre at det finnes et alternativ - en arbeiderklasse som på tross av at den er liten og ung har vist seg å være kampvillig. SABBY SAGALL viser at det finnes en rik tradisjon for arbeiderkamp i Irak.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-03

Operasjon Mediekrig

BUSH HAR for lengst erklært at krigen mot Irak er over. Men fred er det ikke blitt og krigsløgnene fortsetter å hjemsøke regjeringer og medier.
pilLes mer

 SAA 2004-03

Masseaksjoner kan stoppe angrepene

PENSJONSKOMMISJONENS forslag om "modernisert folketrygd" har blitt avvist av LO-toppen. Gerd-Liv Valla og flere av forbundstoppene har signalisert at de vil forsvare pensjonene.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.