IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Overlever Aristide?

VOLD OG KAOS preger Haiti. Væpnede grupper har tatt kontroll over flere byer. Den USA-støttede opposisjonen ønsker å styrte den demokratisk valgte presidenten Jean-Bertrand Aristide. I Washington hviskes det om behovet for "regimeskifte". Les mer  SAA 2004-04

Linje Linje

 SAA 2004-04

- Krigen vil stå om fleksibilisering og arbeidstidsbestemmelser

I FJOR HØST forsøkte arbeidsminister Victor Norman å få vedtatt regler om midlertidige ansettelser i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet. Norman tapte den gang, og LO inntok igjen sin plass i Arbeidslivslovutvalget. Den 20. februar leverer dette utvalget sin innstilling. Vi har tatt en prat med styremedlem i Fellesforbundet region Oslo, Roy Pedersen, om hva vi kan vente oss.
pilLes mer

 SAA 2004-04

Riv rasistfengselet

VI HADDE den tvilsomme fornøyelse å være på presseseminar hos politiet forleden. Tiden var kommet for å presentere Politiets utlendingsenhet (PU) som ble etablert 1. januar i år. Den nye enheten har som hovedoppgave å registrere, identifisere og uttransportere asylsøkere.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-04

Rasistiske utkastere

I JANUAR i år var det registrert 741 asylsøkere til Norge. - Det ble uttransportert nesten like mange, sa leder for Politiets utlendingsenhet (PU), Knut Holen, på et presseseminar 16. februar.
pilLes mer

 SAA 2004-04

Hensynsløs markedsliberalist

ERNA SOLBERG blir etter alt å dømme Høyres nye leder. Hun blir av media framstilt som uredd og handlekraftig. Dette skal visstnok være positivt. Men hun gjør sitt ytterste for å gjøre livet til vanlige folk og asylsøkere jævligst mulig.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-04

Valgdrama basert på lite virkelig innhold

I USA gjennomfører det Demokratiske Partiet for tida en rekke såkalte primærvalg for å avgjøre hvilken kandidat som skal utfordre George Bush i presidentvalget i november. Fra vår britiske søsteravis Socialist Worker har vi hentet denne artikkelen av Mike Davis, en amerikansk forfatter og sosialist, som ser på hva som foregår.
pilLes mer

 SAA 2004-04

Hvordan bekjempe systemet?

FOLK SOM er med i antikrigsbevegelsen bør være med i en organisasjon som også tar opp andre saker. Det er selvsagt kjempeviktig at de deltar i slike fronter. Men bevegelser og fronter kan ikke erstatte revolusjonær organisering, selvom de er en viktig forutsetning for det.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-04

Hva de sier

"Du kan ikke stole på at en gal mann tar rasjonelle avgjørelser om krig og fred". George W. Bush "Hvorfor skulle han ønske å voldta henne? Hun ser ikke akkurat ut som ei jente som har vært en dag ...
pilLes mer

 SAA 2004-04

Glimrende om ska, reggae og Marley

HENIE ONSTAD kunstsenter er det første museet som presenterer utstillingen "Island Revolution: jamaicansk rytme fra ska til reggae, 1956-1981.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-04

Motstanden mot Irak-krigen for et år siden og motstanden i dag

DAGEN BLE avsluttet med en plenumsdebatt mellom Erling Borgen, journalist og forfatter, Turid Lilleheie, leder i Norsk Tjenestemannslag, Ingrid Fiskaa, leder i SU og Heidi Sørensen, stortingsrepresentant SV.
pilLes mer

 SAA 2004-04

Krigen om bevisstheten

DEN ITALIENSKE marxisten Antonio Gramsci var en sann revolusjonær som skrev med utgangspunkt i et revolusjonært parti med masseoppslutning. Hans sentrale bidrag til marxismen er om forholdet mellom parti og klasse. Deler av den antikapitalistiske bevegelsen har trykket ham til sitt bryst. Det gjelder å drive ideologikritikk av nyliberalismen. Vidar Haagensen ser på betydningen av Gramscis teorier i dag.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-04

Uimotståelige revolusjonære

"YOU CAN bomb the world into pieces, but you can´t bomb it into peace," synger Michael Franti. Sangeren i det antikapitalistiske amerikanske bandet Spearhead (og tidligere Beatnigs og Disposable Heroes of Hiphoprisy) var nylig i Storbritannia. Guy Taylor og Jo Cardwell snakket med ham.
pilLes mer

 SAA 2004-04

Ja til hijab og ytringsfrihet!

FLERTALLET av representantene i den franske nasjonalforsamlingen har nå stemt for forbud mot religiøse symboler i skolen. Men det kan ikke være tvil om at det er forbud mot hijab som har vært målet. Forbudet kommer sansynligvis til å gjelde fra høsten av.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-04

Ett år etter de globale protestene mot Irak-krigen, hva nå?

OMLAG SEKSTI personer møtte fram for å delta på det første fredsforumet som ble arrangert i Oslo søndag 15. februar. Seminaret ble innledet med John Pilgers siste film om Irak.
pilLes mer

 SAA 2004-04

Klassesolidaritet er svaret

NORGE VIL innføre restriksjoner på arbeidsinnvandring fra nye EU-medlemmer. Norske arbeidere må stå sammen med de utenlandske klassefellene i kampen for anstendige vilkår.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.