IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hent soldatene hjem, nei til krigsprofitt!

TIDLIGERE utviklingsminister i Tony Blairs regjering, Clare Short, hevder i et intervju med BBC at britisk etterretning avlyttet kontoret til FNs generalsekretær Kofi Annan rett før Irak-krigen. Blair nekter å kommentere påstanden, men antyder at Short juger. Den som juger er nok Tony Blair. Les mer  SAA 2004-05

Linje Linje

 SAA 2004-05

Åpner for mer rasisme og hets av minoriteter

"RIKETS RASISTISKE tilstand" var overskriften på en artikkel i Aftenposten. Artikkelen forteller at en rapport fra Europarådet kritiserte Norge for rasisme og at denne ble holdt skjult.
pilLes mer

 SAA 2004-05

Et hermetisert Europa

"HVIS DE RIKE landene hadde brukt mer penger på fattigdomsbekjempelse og mindre på innvandringspolitikk, hadde de oppnådd resultater". Dette sa Ilunga Nganda i forbindelse med FN Flyktningekommisjons 50-årsjubileum i 2001.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-05

Arbeidslivslovutvalgets innstilling: Et angrep på vår klasse

EN SAMSTEMMIG fagbevegelse har fordømt forslagene fra flertallet i arbeidslivslovutvalget. Det er det god grunn til. I stedet for en arbeidervernlov, forsøker de å gi oss en lov i nyliberalismens og kapitalens tjeneste. Det må ikke skje!
pilLes mer

 SAA 2004-05

Slåss for tjenestepensjon

DET BLIR neppe særlig fokus på lønna i årets tariffoppgjør. Tjenestepensjon blir sak nummer en. Det liker NHO dårlig. De vil ha minst mulig inn i overenskomstene. På den måten unndrar man seg forpliktelser og får friere tøyler i jakten på størst mulig inntjening.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-05

Mer tid – eller en annen verden?

Er det bare jeg som har problemer med den pågående "tidsklemme"-debatten? Burde jeg ikke kjenne meg mer igjen? Jeg har jo gått i både 8. mars- og 1. mai-tog med paroler som sier: "kvinner krever ei lønn å leve av, og en arbeidstid å leve med".
pilLes mer

 SAA 2004-05

- Muren betyr at det ikke vil bli noen palestinsk stat!

DETTE SA Nasser al- Kidwa til generalforsamlingen i FN da høringen om muren startet i Haag i slutten av februar. Femten menneskerettsdommere har hørt vitnemålene til blant annet palestinske bønder s ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-05

Er det riktig av Nader å stille i USA?

RALPH NADERS beslutning om å stille som uavhengig kandidat i det amerikanske president-valget har ført til bestyrtelse hos mange av motstanderne til George Bush. Det viktigste nå, sier de, er å sparke ut Bush.
pilLes mer

 SAA 2004-05

Fengsel bedre enn å bli kastet ut av Norge

RUNDT 50 asylsøkere som har mistet retten til å bo på norske asylmottak, nekter fortsatt å forlate mottakene, skriver Aftenposten. Fra 1. januar i år mistet alle asylsøkere som har fått avs ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-05

Hva de sier

"DET ER bedre å betale for freden enn for krigen" John Duku, talsmann for den sørsudanske frigjøringsbevegelsen SPLA, forsvarer at Sudan trenger økonomisk hjelp til gjenoppbygging etter borgerkrigen ...
pilLes mer

 SAA 2004-05

Hvordan imperialismen skapte Haitis krise

PRESIDENT Jean-Bertrand Aristide ble offer for et statskupp. Bush-administrasjonen og Aftenposten kaller Haiti en "mislykket stat". Men det er imperialismen og USA som har skapt grunnlaget for Haitis krise. JON SANDVEN ser nærmere på Haitis historie.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-05

Arbeidere i Quebec slåss for jobbene

Etter dom i retten og påfølgende trusler om statlig undertrykking, bestemte arbeidere ved Alcans Arvida-fabrikk i Jonquiere i Quebec seg for å gå tilbake til arbeidet. Da hadde de okkupert fabrikken i tre uker.
pilLes mer

 SAA 2004-05

Det frie markedet betyr en labyrint av forsterkede grenseposter

DA OVERLYKKELIGE menneskemengder rev ned muren i Berlin i 1989, var det mange som hallusinerte at et millennium med grenseløs frihet sto for døra. Globalisering var antatt å innvarsle en æra av enestående fysisk og virtuell-elektronisk mobilitet. I stedet har nyliberal kapitalisme bygget historiens største barriere for fri bevegelse.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-05

Forsvar lavtlønnsordninger

NHOs forbundsstyre har vedtatt følgende retningslinjer for årets tariffoppgjør: - Nei til tjenestepensjon - Lav lønnsvekst. Lønnsveksten må ned på handelspartneres nivå - Tariffperioden må bli leng ...
pilLes mer

 SAA 2004-05

-Vi er ikke ofre lenger.

HUMAN RIGHTS Service (HRS) sine "alibier" bryter nå med Hege Storhaug. Frontfiguren for HRS sto i bresjen for unge innvandrerjenter som tok et oppgjør mot kjønnslemlestelse og tvangsekteskap. Nå advarer kvinnene andre i samme situasjon til å inngå samarbeid med HRS.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-05

Irak-krigen har svekket USA som supermakt

- Det vil være en vedvarende motstand fra de gruppene som allerede er etablert så lenge USA er i landet. Irak er blitt slagmark for ulike terrorgruppers kamp mot USA, særlig innenfor den gamle eliten i Irak som er skjøvet tilside av USA er det et sterkt sinne mot amerikanerne.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.