IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Gripende dokumentar om romanifolket

"DE HAR stjælt livet mitt, de har stjælt navnet mitt", sier Bjørn Granum i filmen TRADRA. Han skulle egentlig hete Kjell Olav, men ble tatt fra moren da han var nyfødt. Denne gripende dokumentarfilmen handler om romanifolkets kultur og de overgrep de har blitt utsatt for i nyere norsk historie. Les mer  SAA 2004-06

Linje Linje

 SAA 2004-06

"Transblues fra ørkenen."

DET VAR stappfullt i den nyåpna konsertsalen til Center for afrikansk kulturformidling (CAK) da gnawa-sangeren og musikeren Hasna el Becharia fra Algerie inntok scenen om kvelden lørdag 13. mars.
pilLes mer

 SAA 2004-06

Majoriteten må se nærmere på seg selv

NORGE ER per i dag ikke et flerkulturelt samfunn. Man kan best beskrive det som et samfunn hvor en stor gruppe mennesker har lik kulturbakgrunn, og hvor det parallelt lever enkelte andre grupper mennesker med annerledes kulturbakgrunn, religion og hudfarge.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-06

De greske blairistene tapte valget

Sentrum-venstrepartiet som har ført høyrepolitikk i fire år, ble feiet ut av regjeringskontorene ved parlamentsvalget den 7. mars.
pilLes mer

 SAA 2004-06

"Etter bombingene kastet de stein på amerikanske soldater"

HANI LAZIM, et medlem av Irakiske Demokrater Mot Okkupasjon snakker med vår søsteravis Socialist Worker om situasjonen i Irak etter bombeangrepene 2. mars.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-06

Betalte med blod for Aznars krig mot Irak

"INGEN KRIG, ingen krig! ropte folkemengden da lederen for Sosialistpartiet, Zapatero, talte etter at valgresultatet var klart i Madrid søndag 14. mars.
pilLes mer

 SAA 2004-06

Grusom terror, fantastiske demonstrasjoner

DE FORFERDELIGE terrorbombene i Madrid har ført til minst 200 døde og mange flere sårede mennesker. Dette er blodprisen som vanlige mennesker nå betaler for herskernes kriger. Like før krigen mot Irak startet, uttalte Tony Blair i en debatt i det britiske parlamentet at Irak var testen på om man tar terrrorisme alvorlig. Et år senere har over 10 000 sivile irakere blitt drept av krig og okkupasjon. Verden har blitt et tryggere sted, sier George Bush.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-06

Palestina, marxisme og nasjonal frigjøring

DEN BRUTALE politiske og militære undertrykkinga i Palestina gjør mange mennesker rasende. De solidariserer seg med rette med det undertrykte folkets kamp for nasjonal frigjøring. Yasser Arafat er for mange et symbol på frigjøringskampen. Arafat symboliserer imidlertid også blindveien som mange nasjonale frigjøringsbevegelser synes å sitte fast i. Hvordan kan kampen for nasjonal frigjøring føres vellykket i globaliseringas tid?
pilLes mer

 SAA 2004-06

Hva de sier

"JEG ER stolt, veldig stolt over å være kapitalist" Ine Marie Eriksen, stortingsrepresentant, Høyre "JEG ER mot alle typer for imperialisme" Jon Lilletun, stortingsrepresentant, Krf "NÅ ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-06

Arbeiderne godtar 10 prosent lønnskutt

SAS ER i krise og skal kutte kostnader med par milliarder kroner. De ansatte skal betale med store lønnsnedslag og forverret arbeidsmiljø. Det er konsekvensene av forhandlingene som har foregått mellom SAS-ledelsen og fagforeningene.
pilLes mer

 SAA 2004-06

- Gå heller løs på årsakene

SVERIGE HAR innført forbud mot kjøp av sex. Også EU vurderer dette. I Norge har regjeringa satt ned et utvalg som skal vurdere forbud. Men hindrer det prostitusjon?
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-06

Fantastisk streikeseier!

OM MORGENEN 12. mars var det feststemning utenfor NSBs kontorer i Oslo. LO Trondheim og LO Oslo hadde markering foran styremøtet i NSB. Det skulle demonstreres mot en forventet nedlegging av NSB-selskapet Trafikkservice. Men selskapet overlever, og de 38 renholderne ved NSB i Trondheim beholder jobbene sine.
pilLes mer

Kultur  SAA 2004-06

Krigen mot terror fra innsiden

I DISSE tider med krig og terror snart ti år etter at russiske styrker rykket inn i Tsjetsjenia, er Livvakt i helvete av Siri Lill Mannes en aktuell bok.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-06

Fryd og illusjoner

MED LEDERE som Bush, Blair – og Aznar i førersetet for verdenspolitikken kan det være fristende, selv for sosialister, å lene seg mot om realistiske alternativer. Alternative ledere som virkelig finnes og som har reel makt. Brasil har fått sin Lula, Spania sin Zapatero.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-06

Tusener av irakere dør, men motstanden øker

AMERIKANSKE soldater skyter på "frigjorte" sivile irakere, og mange av dem dør. De skyter fordi irakerne gjør motstand og vil styre seg selv, ha arbeid, medisiner, vann, elektrisitet.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.