IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

De aller rikeste karrer til seg aller mest

2003 VAR et svært godt år for topplederne i næringslivet. Ifølge statistikk fra Statistisk Sentralbyrå hadde lederne i aksjeselskaper med mer enn 250 ansatte, cirka 500 personer, en gjennomsnittslønn på 1 252 000 kroner i 2003. Det tilsvarer en lønnsvekst fra 2002 til 2003 på 8,1 prosent. Vanlige folk oppnådde rundt 4 prosent. Les mer  SAA 2004-07

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-07

Israels terrorist

ISRAELS statsminister Ariel Sharon organiserte likvideringen av den palestinske Hamas-lederen Sheik Ahmed Yassin. Den amerikanske regjeringa har nektet å fordømme mordet.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-07

Oslo-prosessen legitimerte okkupasjonen

SOMMEREN 1993 kom gjennombruddet i Oslo-prosessen. Det skulle bli fred mellom Israel og palestinerne, i alle fall på litt sikt. I dag vet vi at det ble en fiasko. Men en "fred" som ikke tok hensyn til palestinernes viktigste krav, kunne ikke vinne fram.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-07

En spesiell musikkopplevelse

NOEN GANGER føles det godt å lytte til en CD som setter ord og musikk til en brutal virkelighet. Gnawa Diffusion er en gruppe med røtter i Nord-Afrika som ifjor ga ut en ny CD, Souk system som betyr markedssystem.
pilLes mer

 SAA 2004-07

Hæren gjorde meg til en drapsmaskin

Motstanderne mot krigen i Irak blir stadig flere. Det gjelder amerikanske og britiske soldater, og det gjelder amerikanske og britiske foreldre. Vi har hentet disse historiene fra vår britiske søsteravis Socialist Worker. De handler om en amerikansk soldat og en britisk far som mistet sin sønn i Irak.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-07

Forsvarets langtidsplan - Forsvarsministeren adopterer Bushdoktrinen

5. MARS 2004 la forsvarsministeren frem Stortingsproposisjon nr. 42 for Forsvarskomiteen. Proposisjonen, som skal behandles i Stortinget i løpet av juni, omhandler den videre profesjonaliseringen av det norske forsvaret, og bærer sterkt preg av ideologien som sitter ved roret. Forsvarsminister Kristin Krohn Devold ønsker seg en mer profesjonalisert hær som kan beskytte norske og andre vestlige interesser i en stadig mer konfliktfylt verden. Det er de store gutta i Washington sine ønsker som skal etterkommes, mens FNs rolle nedprioriteres.
pilLes mer

 SAA 2004-07

Ideologisk avledningsmanøver

DET ER ikke bare arbeidsgivere og regjeringa som er preget av sykefraværshysteri, mener forsker i arbeidsmedisin, Ebba Wergeland. I sitt innlegg på Trondheimskonferansen 2003 påpekte hun at også verneombud og tillitsvalgte har blitt grepet av hysteriet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-07

Rosa Luxemburg og arbeiderklassens frigjøring

KJERNEN I marxismen er at sosialismen må komme som et resultat av at arbeiderklassen frigjør seg sjøl. Men de fleste "marxistene" etter Marx gikk vekk fra denne tanken og lette i stedet etter andre krefter som kunne erstatte arbeiderklassen.
pilLes mer

 SAA 2004-07

Jernmuren

SIONISMEN HAR sine røtter i jødeforfølgelsene i Europa på slutten av 1800-tallet. Svaret på anti-semittismen ble å oppredde en egen stat for bare jøder. Ordet sionisme ble "funnet opp" i 1885 av den ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-07

Hva de sier

"KRITIKERNE tar feil på alle punkter. Globaliseringen gir oss mer frihet, øker det kulturelle mangfoldet. . . og bidrar til økt velstand for de aller fleste." Baksida av boka Åpen verden - et fo ...
pilLes mer

 SAA 2004-07

Fortsatt ingen fred i Kosovo

KAMPENE MELLOM serbere og kosovoalbanere i Mitrovica 17. mars viser at spenningen mellom folkegruppene lever i beste velgående fem år etter den Nato-ledede krigen mot Serbia. I forbindelse med urolighetene drepte norske KFOR-soldater en kosovoalbaner.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-07

Til kamp mot arbeidsgivernes offensiv

I DE SISTE ukene har vi sett flere eksempler på kapitalistenes og deres regjerings angrep på vanlige arbeidere. Vi har fått pensjonskommisjon, forslag til arbeidslivslov og nå sist regjeringas nye skatteforslag. Alle forslagene er en gavepakke til de rike, men ingen av dem er foreløpig vedtatt. Vi er også midt inne i tariffoppgjøret i privat sektor, og det er i skrivende stund brudd og mekling over hele linja. Den første streiken, i regi av Fellesforbundet, kan starte 1. april.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.