IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Som man roper fra haugen ...

15. JUNI i år fikk Norge sin første "flerkulturelle avis", Utrop. Avisa ønsker å "fungerer som minoritetenes arena for fri informasjon, samfunnskritikk og debatt". Utgiverne understreker behovet for en avis som kan tillate en annen synsvinkel på minoritetene enn resten av Medie-Norge. Vi ønsker Utrop velkommen og håper at den lykkes. Les mer  SAA 2004-11

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Legitimerer USAs røvertokt

OKKUPASJONEN av Irak har enstemmig blitt legitimert av FNs sikkerhetsråd. En okkupasjon basert på løgner. Dette er en gavepakke også til den norske regjeringa og Jan Petersen som igjen kan snakke om "FN-sporet". Men de virkelige årsakene til krigen og okkupasjonen er USAs behov for å ivareta sine imperialistiske interesser.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2004-11

Botida betyr mest for å få jobb

IFØLGE STATISTISK Sentralbyrå (SSB), var nærmere 20 prosent av innvandrerne fra Afrika arbeidsledige i februar i år. Det er en kjent sak at ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert på arbeidsledighetsstatistikken. Nyere forskning tyder på at den viktigste faktoren når det gjelder å få jobb, er botida i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Okkupasjonen av Irak fortsetter

OM NOEN få dager, den 30. juni, vil den amerikanske administrasjonen i Irak legge ned seg selv og "overføre makta" til en irakisk interim-regjering som er utnevnt av USA. Men den nye sjefen i Irak vil ikke være Iraks interim-statsminister eller president, men USAs kommende ambassadør i Bagdad, John Negroponte.
pilLes mer

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Med strålevåpen for amerikansk "fred" i Irak

JOHN KERRY, presidentkandidaten til det Demokratiske partiet, leder nå klart foran George Bush ifølge en nasjonal meningsmåling i Los Angeles Times, 51 mot 44 prosent. Men Kerry vil "vinne freden" i Irak ved bruk av futuristiske mikrobølgestrålevåpen laget for å påføre pinefull smerte på uregjerlige sivile, skriver Jacob Levich på det amerikanske nettstedet CounterPunch.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2004-11

Flertallets slør ikke et symbol på islamistsympatier

10. FEBRUAR i år vedtok den franske nasjonalforsamlingen, med stort flertall, et lovforbud mot at elever har på seg "iøyenfallende" religiøse symboler og plagg i skolen. Lovforbudet trer i kraft fra høsten. Det retter seg spesielt mot muslimer, og det blir dermed forbudt for muslimske jenter å bære skaut eller hijab. Dette satte fart på diskusjonen om hijab også her i landet.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2004-11

Stengte grenser er kriminelt!

RUNDT 50-60 mennesker samlet seg 15. juni foran regjeringsbygget i Akersgata for å protestere mot den stadig strengere og mer kyniske norske asylpolitikken. Norske myndigheter har ved flere anledninger sendt iranske asylsøkere tilbake til tortur og død.
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-11

Stopp norsk støtte til okkupasjonen

LØRDAG 26. juni arrangerer "Hent soldatene hjem"-kampanjen demonstrasjon i Oslo. Det kreves slutt på okkupasjonen av Irak, og det kreves at ALLE norske soldater skal sendes hjem. Bondevik-regjeringa har som kjent bestemt at et titalls norske offiserer fortsatt skal være i Irak. Med dette har regjeringa tydelig signalisert at Norge støtter USAs okkupasjon av Irak.
pilLes mer

 SAA 2004-11

Politiaksjon til handelsstandens beste

OSLO Kommune har lenge ønska å fjerne folk fra "Plata" ved Oslo S. Nå har de gjort det, og Oslo-fiffen er sikkert fornøyd.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2004-11

Krigen om handel med diamanter

"KOH-I-NOOR!" eller "Mountain of Light", skal den persiske erobreren Nadir Shah ha sagt da han endelig fikk kloa i diamanten den indiske mogulen hadde gjemt i turbanen. Diamanten som nå befinner seg i Tower of London, ble sagt å være så enestående at den som eide den ville regjere verden.
pilLes mer

 SAA 2004-11

- Hjertene våre ligger hos folket vårt

26. MAI 2004 forandret Idriss Deby, presidenten i Tchad, grunnloven slik at senatet oppløses og han nå har muligheten til å bli gjenvalgt et ubegrenset antall ganger. Dermed tildelte han seg selv nesten ubegrenset med makt.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-11

Fikk 4,6 prosent i London bystyre

DEN BRITISKE valgkoalisjonen Respect ble stiftet 25. januar i år. Mindre enn fem måneder senere har den klart å etablere seg som et seriøst parti med tildels meget gode resultater ved valgene til Europaparlamentet og bystyret i London.
pilLes mer

 SAA 2004-11

Lærdommer fra valget

RESPECT BLE mer eller mindre tiet ihjel av media i valgkampen, men over 250 000 mennesker stemte likevel i mot krigen, økte studieavgifter, rasisme, privatisering, angrep på fagforeningsrettigheter og mye mer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-11

Hva de sier

"VI KAN ikke avtale og streike oss bort fra at verden har endret seg" Sigrun Vågeng, direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon "DET ER synd han ikke er palestiner. Da ville i hvert fall Kåre Wil ...
pilLes mer

 SAA 2004-11

Katastrofe i Darfur

TUSENER AV barn sulter til døde i Darfur, i det vestlige Sudan. Deres lidelser er nok en forferdelig fase i Sudans pine. Titusener av mennesker i Darfur har dødd av hungersnød, sykdom og krig det siste året. Rundt en million er blitt gjort hjemløse. Mot slutten av året vil kanskje rundt 250 000 ha dødd.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-11

Morderen er endelig død

USAs tidligere president Ronald Reagan døde 5. juni. Hyllesten fra noen av verdens nåværende og tidligere ledere har vært påtakelig.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.