IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hent ALLE soldatene hjem nå!

DET HANDLER om "suverenitet" og "kaos" i Irak for tida. Det mener i alle fall krigsforbryterne Bush og Blair. Og vår utenriksminister, Jan Petersen, gjør som vanlig sitt ytterste for ikke å fornærme sin herre og mester i Washington. Han tar sterk avstand fra torturen som er avslørt, men har altså bestemt at et titall offiserer fortsatt skal være i Irak etter 30. juni. Les mer  SAA 2004-10

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-10

Etter massakren kommer dekkoperasjonen

BUSH OG Blair insisterer på at enhver soldat som blir funnet skyldig i brutalitet, vil bli stilt for retten. Judy Cox ser på hva som hendte etter liknende tilfeller der amerikanske soldater var involvert.
pilLes mer

Antikapitalisme  SAA 2004-10

Lukacs: den opprinnelige 'no logo' teoretikeren

KARL MARX forsto at kapitalismen er et system drevet av produksjon for salg på markedet. Produkter produsert for markedet - varer - synes å inneholde verdi. Men Marx hevdet at den eneste virkelige verdien i en vare er et produkt av menneskelig arbeid.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-10

alkhadr09.jpgØyenvitneskildring fra Vestbredden

PÅ ET nylig besøk i Israel lærte jeg mye om solidariteten fra israelere med den palestinske kampen mot okkupasjonen av Vestbredden.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-10

Norske budbringere for Israel

FOR NOEN uker siden tok TV-programmet Brennpunkt for seg Oslo-prosessen. Når vi i dag forlengst har konstatert at Oslo-prosessen har falt sammen og daglig ser morderiske israelske raid mot flyktninger i Gaza, kan det kanskje virke litt underlig at sentrale palestinere bare hadde godt å si om Norge og Oslo i det nevnte TV-programmet. Det var ikke bare av høflighet.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2004-10

Ærlig, morsom og bitende

GEORGE Galloway var medlem av Labour i mange år. I dag er han en av Blairs og New Labours hardeste kritikere. Mye av kritikken er samlet i hans bok I'm Not the Only One.
pilLes mer

Kultur  SAA 2004-10

McNamara om brannbomber og andre massakre

FILMEN, The Fog of War, er en dokumentar om hendelser i USAs historie fra 2. verdenskrig til Vietnamkrigen. Historien er skildret gjennom Robert McNamara. Han var tidligere forsvarsminister u ...
pilLes mer

Linje Linje

Krigen i Irak  SAA 2004-10

Alle tropper ut av Irak

COLIN POWELL innrømmer nå at snakket om overtakelsen i Irak som skal foregå 30. juni, er en bløff.
pilLes mer

Kultur  SAA 2004-10

Innsikter fra innsiden

AV OG TIL slipper herskerklassen katta ut av sekken, og bøkene, Against All Enemies av Richard Clarke og Plan of Attack av Bob Woodward, har ført til en helvetes politisk krangel innenfor Bush-administrasjonen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-10

Viste muskler, styrket fagbevegelsen

ARBEIDSGIVERNE tapte mellom 1 og 3 milliarder kroner på streiken. En streik som har satt diskusjonen om fagbevegelsens rolle; "gratispassasjerer", "organisasjonsfrihet", matkasting, streikerett m.m. på dagsorden.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-10

Direkte aksjon mot apartheid-muren

DET ER ikke bare den israelske fredsbevegelsen som hadde en massiv demonstrasjon i begynnelsen av mai, som protesterer mot Israels politikk. Det finnes også mer radikal motstand.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-10

Stater fremdeles farligere enn terrorister

I EN presseutsendelse 26. mai i forbindelse med offentliggjøringen av årsrapporten skriver Amnesty at "Regjeringer og væpnede grupper har begynt en krig mot globale verdier idet de ødelegger menneskerettighetene til vanlige mennesker". Her følger noen smakebiter fra rapporten og uttalelser fra ledere i Amnesty.
pilLes mer

 SAA 2004-10

Fagforeningenes svar på nyliberalismen

Mange kommentatorer har blitt overrasket over hvor politisk årets tariffoppgjør ble. - Det var et oppgjør om prinsipper, og ikke kroner og ører.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-10

Hva de sier

"JEG ER vel ikke den eneste ved dette bordet som er mer opprørt over oppstyret enn over behandlingen" James Inhofe, republikansk senator i USA, på en høring om torturskandalene i Irak "AMERIKAN ...
pilLes mer

 SAA 2004-10

Mobilisering ga et anstendig resultat

DET BLE ikke streik i verken staten eller kommunene. Lærerorganisasjonene, som under meglingen markerte kraftig misnøye med tilbudet fra KS, har også godtatt meklingsresultatet.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.