IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

bhatti.jpg”Krig mot terror” i rettssalen

USAs ”krig mot terror” føres også på det juridiske plan. Etter 11. september har de fleste vestlige land innført strengere lovgivning, gitt politiet videre fullmakter og økt politiets fokus på muslimer. Vil Arfan Bhatti bli det første norske offeret for den juridiske ”krigen mot terror”? Les mer  IS 2-2008

Linje Linje

Utdanning  IS 2-2008

Utdanning for livet - ikke for arbeidslivet!

Susan Lyden skriver her sin andre artikkel om skole og utdanning. Denne gang om utdanningspolitikken på 60- og 70-tallet.
pilLes mer

Antikapitalisme  IS 2-2008

Ny-kapitalistisk ordbok

Vegard Velle ser på nyvinninger i språket...
pilLes mer

Linje Linje

Nasjonalisme  IS 2-2008

krogh.jpgNasjonalisme og internasjonalisme

Nasjonalismen er et resultat av kapitalismen, og den er kapitalistenes viktigste redskap for å binde arbeiderne til det kapitalstiske systemet. Sosialister er derfor kompromissløse motstandere av nasjonalisme, skriver Simen Tutvedt. Sosialister er derimot internasjonalister. Det betyr at vi slåss for en verden uten grenser, der alle mennesker har like rettigheter overalt.
pilLes mer

Marxisme  IS 2-2008

Et redskap i kampen mot undertrykking

En av de vanligste kritikkene mot marxismen, særlig i akademiske miljøer, er at marxismen er utilstrekkelig når det gjelder spørsmål om rasisme, sexisme og homofobi.
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  IS 2-2008

cole.jpgØkonomisk krise: et nytt 1929 eller et nytt Japan?

Costas Lapavitsas forklarer i dette intervjuet likhetene mellom den pågående finanskrisen og tidligere kapitalistiske kriser.
pilLes mer

1968  IS 2-2008

paris16.jpg1968 – året da en annen verden ble mulig

I juni 1968 utkom et lite skrift i London som sammenfattet de begivenhetene som i samme øyeblikk var i ferd med å ebbe ut i Frankrike. ”Hendelsene i Frankrike,” het det her, ”har en betydning som langt overskrider det moderne Frankrikes grenser. De vil prege historien i den andre halvdelen av det 20. århundre. Det borgerlige samfunnet i Frankrike har den siste tiden blitt rystet i sine grunnvoller. Uansett hvordan den pågående kampen ender, må vi rolig konstatere at det politiske kartet i de vestlige kapitalistiske samfunn er endret for alltid. En epoke er nettopp over: den epoken da folk kunne si, med noe som lignet visshet, at ”det kan aldri skje her”. En ny epoke har begynt: en der folk vet at revolusjonen er mulig under den moderne byråkratiske kapitalismens betingelser.”
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.