IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

palestinahus.jpgPalestineres hus rives, israelske settlere har spesialveier

FORRIGE MÅNED støttet Bush, Ariel Sharons krav om å beholde deler av Vestbredden i bytte mot tilbaketrekking fra Gazastripen. Seinere har Bush gått tilbake på dette og sier at USA forholder seg til det såkalte veikartet. Men samtidig "tror ikke" Bush at en palestinsk stat blir oppretta neste år, sånn som veikartet legger opp til. Les mer  SAA 2004-09

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2004-09

Legitimerer hetsen mot muslimer

UNDER EN debatt på Smuget for noen uker siden, tok Shabana Rehman tak i Mulla Krekar og løftet han. Hun skulle teste om han var en trussel mot rikets sikkerhet, påstod hun. Mulla Krekar reagerte, som mange andre også ville ha gjort, med sinne. Man trenger neppe være fundamentalist av noe slag for å reagere som han gjorde.
pilLes mer

Antirasisme  SAA 2004-09

Torturen lever fremdeles i det "nye" Irak

DET ER lett å bli sjokkert over torturen og mishandlingen av irakiske fanger som nå dokumenteres i media. Men overraskende er det ikke. Rasismen og brutaliteten har mange av soldatene tatt med seg hjemmefra, og krigen og okkupasjonen forsterker det hele.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-09

Illusjoner og nyliberalisme

- HANS ABRAHAMSSON: "Lulas maktovertagelse kan bli bevegelsens redning og redde oss fra sekterisme og utdefinering".
pilLes mer

 SAA 2004-09

En allianse av de rike mot verdens fattige.

WALDEN BELLO er leder i Focus on the Global South i Bangkok.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-09

Hva de sier

"I ALLE forhandlinger har den sterke part siste ord om man skal komme til enighet" Marianne Heiberg, forsker, synes Israels privilegier ifølge Oslo-avtalen var helt OK "DEN ER familiens. Den er ik ...
pilLes mer

 SAA 2004-09

Hva har skjedd det siste året?

DET FREMSTÅR som overtydelig at det er nyliberalistene i IMF og den brasilianske herskerklassen som har fått mest å glede seg over. Spekulantene har hatt et godt år. Indeksen på børsen Bovespa gikk fra 11 268 i januar 2003 til over 20 000 mot slutten av året.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-09

Odda og kampen mot internasjonal storkapital

KRAFT- og industrisamfunnet Odda har vore prega av internasjonal storkapital i nesten hundre år. I dag ligg ein tredjedel av Odda sentrum brakk etter ein styrt konkurs ved Odda Smelteverk A/S i fjor.
pilLes mer

 SAA 2004-09

LO nektet adgang i Gaza

LO-NESTLEDER Finn Erik Thoresen ble i helga 8-9. mai nektet adgang til Gaza. Sammen med Terje Kalheim fra LOs internasjonale avdeling og 162 andre var de deltakere på kongressen til palestinsk LO. Sø ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-09

Viktige vuggesanger

Kirkelig Kulturverksted står for mye god musikk. Musikklubben selger egenproduserte CD'er etter bokklubbprinsippet. Dessuten disponerer Kirkelig Kulturverksted Jakob kirke i Oslo, der det byr på mangfoldige kulturopplevelser innenfor alt fra konserter og dans til kunstutstillinger. Mange ganger har jeg tenkt for meg selv: "Noe sånt skulle vi sosialister også ha hatt!"
pilLes mer

 SAA 2004-09

Vil gi arbeidsgiverne en på trynet

ARBEIDERE og kapitalister står steilt mot hverandre når transportkonflikten nå har vart i over tre uker. Kravet om 1,4 prosent tarifftillegg forbeholdt de fagorganiserte er uspiselig for arbeidsgiverne fordi, hvis det blir innfridd, kan bety en styrking av fagbevegelsen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-09

Tortur er krigens vesen, soldatene ut NÅ!

DE SISTE ukers mediakjør med avsløringene av okkupantenes tortur og mishandling av irakiske fanger viser med all tydelighet hva alt snakket om frigjøring og demokrati dreier seg om. Det dreier seg om undertrykking, rasisme, vold og umenneskelighet. De øverste ansvarlige er George W. Bush og Tony Blair.
pilLes mer

 SAA 2004-09

Fagbevegelsens styrke

TRANSPORTSTREIKEN er en del av Vallas strategi for å radikalisere LO, skrev Dagsavisen på kommentarplass for kort tid tilbake. Det er sikkert riktig. LO trenger en styrket vilje og evne til å slåss for arbeiderbevegelsens opparbeidede rettigheter og velferdsgoder.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-09

Globalt spill som USA ikke kan vinne

ALEX Callinicos ser på hvorfor Pentagons makt har sine begrensninger.
pilLes mer

 SAA 2004-09

- Jeg besøkte fabrikker under arbeiderkontroll

FOR 30 ÅR siden styrtet offiserer i den portugisiske hæren landets fascistiske diktator, Caetano.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-09

Lærdommer

LENIN HADDE rett når han kalte sosialdemokratiske partier for "kapitalistiske arbeiderpartier". De har sitt utspring i arbeiderklassen, men godtar systemets rammer. Revolusjonære har alltid sagt at når reformister tror at de kan overta det borgerlige statsapparatet, tar de feil. Konklusjonen er at den borgerlige staten må knuses, og det betyr revolusjon.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.