IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Norge ut av Afghanistan, Nato-toppene ut av Norge

Afghanistan, 19. februar 2007: Seks amerikanske humvee krigskjøretøyer med tretti topptrente marines kjører ut på et patrulje-oppdrag utenfor Jalalabad. I motgående retning beveger t ... Les mer  Gnisten 2007-03

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

06morderen_trond_volden_copy2.jpgPolitivold og rasisme

17. april vedtok LO i Trondheim mot tre stemmer at de fire mistenkte politimennene i Obiora-saken bør permitteres. Vedtaket er kjempeviktig og bør følges opp av andre LO-avdelinger.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Aker Kværner kan bli dømt for Guantanamo

Aker Kværner ASA har fått hard og berettiget kritikk for sitt engasjement på Guantanamo Bay. Aker Kværners heleide datterselskap Kvaerner Process Services Inc hadde frem til høsten 2005 omfattende virksomhet ved basen, på oppdrag fra det amerikanske forsvarsdepartementet.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Klimatiltak i feil retning?

Jens Stoltenberg åpnet Aps landsmøte med å love å «overoppfylle» Kyoto-avtalen med 10 prosent fram til 2012 og redusere norske utslipp med 30 prosent fram til 2020. Men det som kanskje har fått mest o ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Nei til kriminalisering av sexkjøp

Med 184 av 300 stemmeberettigede delegater vedtok Aps landsmøte forbud mot kjøp av sex. Siden SVs landsmøte i slutten av mars vedtok å gå inn for kriminalisering av sexkjøp og Sp også har vedtatt det, blir dette snart regjeringens offisielle politikk og norsk lov.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Underlivsundersøkelser - Forslaget må droppes

Diskusjonen om omskjæring i Norge har blitt ført på samme rasistiske måte som diskusjonen om tvangsekteskap, hvor en del av befolkningen hetses og blir beskyldt for å være kvinneundertrykker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

rv_logo_250.jpgVi trenger et radikalt venstresideparti

Rødt er et spennende prosjekt. Det nye partiet er inne i en prosess som folk på venstresiden bør følge nøye med på. Vi oppfordrer flest mulig til å delta i valgkampen til Rødt.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Innvandrere til kamp for miljøet

Miljøkrisa er global, og innvandrere i Norge har nå etablert en ny miljøorganisasjon. Global Migrants for Climate Action vil presse politikerne til å slutte å prate og gjøre noe. Lørdag 14. april arrangerte de konferanse i Oslo.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

13_dscn0233.jpgForkorting og sammenfall

Colin Challen, presenterte et prinsipp eller rammeverk for hvordan verdens land kunne bevege seg fra snakk til virkelig å gjøre noe.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Sosiale forandringer kan stoppe en klimakatastrofe

FN’s klimapanel (IPCC) sin rapport publisert for noen uker siden, er lite oppløftende lesning. Den studerer konsekvensene av klimaforandringer for mennesker og økosystemet vi lever i. Myndighetene i ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

1621_halvard_lange_signerer_natotraktaten_1949.jpgDa Norge ble Nato-medlem

Natos krigføring i Afghanistan må forstås som en del av USA og Vestens strategi for økonomisk, politisk og militær kontroll av større deler av verden. Men Nato har ikke alltid hatt en «out of area»-strategi. Kritikken av Nato og kampen mot organisasjonen har vært konstituerende for norsk venstreside. I denne artikkelen ser Frans-Arne Stylegar nærmere på den første fasen av denne kampen. Natos første generalsekretær, Lord Ismay, skal ha uttalt at militæralliansen var opprettet «to keep the Americans in, the Russians out and the Germans down». Sant eller ikke, så uttrykker sitatet en grunnleggende sannhet om organisasjonen.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

2224_robert_g._mugabe_zimbabwe.jpgMobilisering nedenfra kan fjerne Mugabe

Kampen i Zimbabwe handler ikke bare om å kvitte seg med Mugabe-regimet, den handler også om å bekjempe det økonomiske nyliberalistiske diktaturet. For 27 år siden sto Robert Mugabe fram som en lysende stjerne i det sørlige Afrika. Etter en lang frigjøringskamp i spissen for Zimbabwe African National Union-Patriotic Front (Zanu-PF) ble han valgt til Zimbabwes president i 1980. I dag er han en forhatt despot, og den økonomiske situasjonen i landet er katastrofal.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

25_demo_paris.jpgOlivier Besancenot er det virkelige alternativet i det franske valget

Den offisielle kampanjen i forbindelse med det franske presidentvalget startet i begynnelsen av april. Den første valgrunden vil finne sted 22. april. Kampanjen til LCRs kandidat, Olivier Besancenot, uttrykker de siste åras motstandsånd, skriver Socialist Worker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Tusener av egyptiske arbeidere i aksjon

Hosni Mubaraks angrep på fagforeningsaktivister har ikke lykkes med å dempe streikebølgen i Egypt, skriver Simon Assaf i Socialist Worker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

27_immigrantdemo_la_usa_040707__12.jpgImmigrantmarsjen i LA sender et budskap

Gatene i downtown Los Angeles ble et hav av røde skjorter 7. april da minst 20 000 mennesker møtte opp til en av de største demonstrasjonene for immigrantrettigheter siden megamarsjen forrige vår, skriver Robert D. Skeels og Shaun Harkin i den USAske avisa Socialist Worker.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  Gnisten 2007-03

2829_bok_drmmen_om_israel.jpgDrømmen om Israel. Historiske og ideologiske forutsetninger for staten Israel.

Denne boka blei først gjeven ut i 1984 og på nytt i 2006. Forfattaren skriv sjølv i innleiinga at formålet med boka er å bidra til ei djupare forståing av staten Israel når det gjeld dens rolle som berar av jødisk identitet etter den 2 verdskrigen, og dens karakter som regime i Palestina.
pilLes mer

Kultur  Gnisten 2007-03

2829_film_blood_diamond_wallpaper3_1280x960.jpgBlood diamond: På tide Vesten holder fingrene av fatet

Vi er i Sierra Leone. Året er 1999 og Solomon, spilt av Djimon Hounsou lever fredfullt som fisker sammen med sin familie. Dagen når opprørsmilitsen Revolutionary United Front (RUF) entrer landsbyen i drapsrus, skal komme til å forandre på alt.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

En vår kveld i Sofienbergparken, Grûnerløkka, Oslo indre øst.

Det er vår. Det er varmt i sola. Familier, barn, voksne, ungdommer, alle er ute for å nyte det fine været. Det er flere som også er ute. Politiet er der. De er med og uten uniform, med og uten ørepr ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Påskekrim

Mens de fleste av oss hadde påskeferie og koste oss med appelsiner i påskesola, kanskje med nye solbriller, har det i de siste dagene i Mogadishu flyktet nesten 60 000 mennesker på vei mot grensa til ...
pilLes mer

Linje Linje

Antikapitalisme  Gnisten 2007-03

32_moveagainstg8.jpgProtester mot G8 i Rostock

I perioden 6-8 juni vil G8-toppmøtet finne sted i Heiligendamm, like ved Rostock i Tyskland. Verdens mektigste ledere skal møtes innenfor et 12 km langt og 2,5 meter høyt gjerde som bygges i anlednin ...
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.