IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Nei til avtalen!

ISTs uttalelse om folkeavstemningen i Hellas, utlyst av regjeringen Tsipras til 05.07.2015. Les mer  Annet

Linje Linje

Midtøsten  Annet

Revolusjonen i Syria og anti-imperialismen

Internasjonale Sosialister har forpliktet seg til å støtte alle undertrykte som står opp mot sine undertrykkere. I en hver konfrontasjon mellom undertrykte folk og staters vold, tar vi side med folket. Også når deler av folket selv er bevæpnet. Vårt klassiske slagord og vårt årlige helgeseminar heter «Sosialisme Nedenfra». Historisk sett viser slagordet til det revolusjonære alternativet til den praktiserte «sosialismen» i de autoritære statskapitalistiske landene, hvor massive overgrep mot revolusjonære, dissentere og befolkning generelt var grunnlaget for de herskende elitene. I ettertid av Sovjet Unionen har «sosialismens to sjeler» kanskje ikke vært en like aktuell motsetning. Med den anti-imperialistiske venstresidens splittede stilling til revolusjonen i Syria og «den arabiske våren» viser det seg likevel at denne motsetningen er levende.
pilLes mer

 Annet

AVATAR er mye mer enn fantastiske spesialeffekter.

3D-filmen og de utrolige effektene er blitt hyllet av mange som starten på en ny æra. Men filmen er også et slag mot kapitalistisk grådighet og imperialistisk krigføring. James Cameron er mannen bak storslåtte filmer som Terminator, Aliens og Titanic. Sistnevnte er verdens mest innbringende film, og denne nye filmen hadde på noen uker allerede rukket å bli å den nest mest innbringende.
pilLes mer

Linje Linje

 Annet

Etter valget – hva nå?

Den rødgrønne regjeringen ble gjenvalgt. Det er bra. Alternativet var en mørkeblå, markedsliberal Høyre/Frp-regjering. Men den rødgrønne seieren har en sterk bismak: et svært styrket Ap og et sterkt svekket SV. Tiden er inne for handling. Rødt og venstresida må sette folk i bevegelse.
pilLes mer

 Annet

Blitz-historie

Etter snart 28 år med Blitz og mer enn 30 år etter det første Natt til 1. mai-opprøret, skriver Stein Lillevolden om Blitz og ungdomsopprørets politiske historie. Om inspirasjonen fra Brixton, Berlin og Amsterdam, om UngMob og Skippergata. Blitz vil alltid velge side selv om Klassekampen-journalister skulle mene de er oppkjøpt.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Antiracistisk bevægelse i Danmark

Ved EU-parlamentsvalget i juni fordoblede Dansk Folkeparti deres stemmetal til næsten 15 %. Det viser den voksende racisme i Danmark. Heldigvis er der opstået en antiracistisk bevægelse.
pilLes mer

Antirasisme  Annet

Rasismens gift og motgift

I sommer prøvde jeg meg på en statsborgerskapstest som Høyre hadde laget på oppfordring fra Dagbladet. Jeg besto, og fikk til svar at jeg fortjener å være norsk.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Løgn, forbannet løgn og statistikk

Nissa Finney og Ludi Simpson: Sleepwalking to Segregation? Challenging myths about race and migration Policy press 2009
pilLes mer

Sosialisme Nedenfra  Annet

Sosialisme Nedenfra 2009

10.-11.oktober i Oslo. Paneldebatter, møter, film, fest, mat og bøker. Sted: Bygdelagssamskipnaden, Nordahl Brunsgate 22. Mer info: www.sosialisme-nedenfra.no
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Bevegelser mot imperialismen

Midt i juli fikk Frp helsider i de største avisene og godt med sendetid i radio og tv da partiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, krevde stans i støtten til Islamsk Råd.
pilLes mer

Antirasisme  Annet

Etter EU-valget - Ingen talerstol for rasister

Hva er bakgrunnen for ytre høyres vekst, slik vi så i valget til EU-parlamentet? Og hvordan vi kan stanse oppslutning om rasistiske idèer og organisasjoner?
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Fantastisk dokumentasjon av hatet mot muslimer

Har du hørt om Euro-Arab Dialogue, EAD? Sikkert ikke. Den ble dannet av EU og den Arabiske Liga høsten 1973. EAD har holdt sine møter i hemmelighet, og organisasjonens høyeste organ er en topphemmelig kommisjon, som siden 1973, har fungert som Vest-Europas hemmelige regjering. Du har kanskje ikke hørt om Bat Ye’or (Nilens datter på hebraisk) heller? Det er hun som kommer med disse konspiratoriske opplysningene i boka Eurabia - The Euro-Arab Axis fra 2005.
pilLes mer

Antikapitalisme  Annet

En valgkamp mot de rike og grådige

Dersom Høyre og Frp vinner stortingsvalget vil de gi familien til Rimi-Hagen en skattegave på 100 millioner kroner i året. Enda mer får den kyniske kapitalisten Kjell Inge Røkke, som får 110 millioner i årlige skatteletter. Med en høyreside ved roret blir skattekuttene for de 33 rikeste 806 millioner kroner.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  Annet

Svikter fagbevegelsen i kampen mot rasisme?

Det er godt å se at Fellesforbundet fører kampen mot sosial dumping med utgangspunkt i klassekamp og ikke med utgangspunkt nasjonalisme. ”Fagbevegelsen er i sitt vesen internasjonal. Vi har alle et an ...
pilLes mer

Antirasisme  Annet

Stopp muslimhets og rasisme!

Demonstrasjon fra Grønland torg fredag 22. mai kl. 16.30. Vi går til Stortinget.
pilLes mer

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  Annet

isknyttneve.pngKontakt oss

IS har lokallag og enkeltmedlemmer i flere byer og tettsteder. Ta kontakt dersom du er interessert i informasjon om våre møter og aktiviteter.
pilLes mer

Afganistan  Annet

afganistan_copy1.jpgHent soldatene hjem!

Hvis ikke Fredsinitiativet nå kan klare å gå inn for en norsk tilbaketrekking, så når? Skal vi vente til SV igjen kommer i opposisjon og finner seg sjæl? Er det det vi går og venter på?
pilLes mer

Linje Linje

 Annet

Hva skal vi med avlegse fridager?

JEG har tidligere tatt opp problemet med disse fridagene som hvert år i mai måned rammer vår konkurranseevne. For tre år siden sa Kaci Kullman Five, Høyre-lederen som folk visste navnet på, at første ...
pilLes mer

 Annet

Voldsomt

Hvordan får bukt med volden i Oslo? Det er spørsmålet som vi har fått beskjed om opptar oss alle for tiden.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.