IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Legg ned atomkrafta

Drivhuseffekten har satt atomkraft i fokus igjen, atomkapitalen har fått ny ladning i reaktoren. Ulykken ved Sosnovyi Bor nær St Petersburg den 24. mars minte oss igjen på atom-lobbyens løgner om sikkerhet og "rein energi". Les mer  IS 51

Linje Linje

 IS 51

Høyresida, venstresida og terrorisme

Marxister blir ofte slått i hartkorn med terrorister og voldsromantikere. Revolusjonær virksomhet blir framstilt som ensbetydende med voldelige aksjoner og attentater. Ingenting er lengere fra sannheten.
pilLes mer

 IS 51

Slaget om Skippergata

Vinteren 1981/82, for ti år siden, ble en gammel gård nederst i Skippergata okkupert. Kulda, den fuktige luften fra havna og eksosen fra trafikken i Rådhusgata var med å gjøre det hele til en sur opplevelse. Men hvem merker kulde når det er opprør i lufta? Ungdomsgenerasjonen fra "68" har blitt feiret i media. Okkupasjonen av Skippergata ble på mange måter et symbol for et nytt ungdomsopprør. Mindre omfattende, mindre politisk, men langt mere militant. I de fleste byene rundt om i landet fulgte ungdommer handlingsalternativet fra Oslo og okkupert sjølstyrte ungdomshus. Opphavet til Blitz ligger nettopp i Skippergata.
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  IS 51

Maktsyk og egoistisk?

Når vi diskuterer med folk om sosialisme er mulig er mange enige i deler av det vi sier, hvem vil ikke foretrekke en verden uten sult, krig, og forurensing? Men så kommer den vanlige avslutnings kommentaren; "det høres fint ut, men du kan ikke forandre menneskets natur".
pilLes mer

Faglig kamp  IS 51

LO uten lønnskrav

Mens NHO har kjørt offensivt ut i tariffoppgjøret med null i lønnstillegg, mer fleksibel arbeidstid dvs. kutt i overtidstillegg. Svarer LO ledelsen med å kreve "LO´s medlemmer skal sikres den samme vekst i kjøpekraft som andre ansatte i NHO bedrifter", ellers er LO´s "hovedkrav" lavere pensjonsalder.
pilLes mer

Linje Linje

Kvinnekamp  IS 51

Kampen om abort på dagsordenen

Høyesterett i Irland forbød nylig et 14 år gammelt voldtektsoffer å dra til England for å ta abort. Massivt press og store demonstrasjoner gjorde at dommen ble omgjort i 12. time. Det ble for pinlig for myndighetene å tvinge jenta til å føde et barn, selv om det er nettopp det de har gjort med mange jenter og kvinner før henne.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Organisér mot rasisme!

Nazistisk terror mot anti-rasister fikk det best mulige svaret da over 12.000 marsjerte bak sosialistiske faner i København, lørdag 21. mars. Den største demonstrasjon i byen på lang tid var til minne om ISeren Henrik Christensen, som ble myrdet i et bombeangrep, og mot rasisme og nazistisk vold.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  IS 51

Hvem tjente på Holocaust?

For femti år siden, i Berlins forstad Wannsee, samlet lederne i Hitlers nazi-parti seg for å planlegge den "endelige løsning" på "det jødiske problem". Resultatet av konferansen ble de verste grusomheter vi har sett i et århundre som har vært preget av bølge på bølge av død og ødeleggelse. 6 millioner jøder ble sendt i døden i konsentrasjonsleirene og gass-kamrene.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Hitlers marsj til makta

I 1923 var Hitler en avdanka og mislykka maler som hadde slått seg på politikk og satt på ølstuene og filosoferte. En kveld tok han seg et glass for mye og fikk satt i gang det farseaktige "ølstuekuppet" i Bayern. For det satt han et par år i fengsel. Bare ti år etter, i 1933, fikk nazistene flest stemmer i valget til riksdagen, og Hitler ble på helt legal måte rikskansler i Tyskland. Hvordan kunne dette skje? Hvordan kunne en tvers igjennom reaksjonær og arbeiderfiendtlig ideologi som nazismen få en slik støtte? Og det uten å møte voldsom motstand fra den naturlige klassefienden, arbeiderklassen. Hvordan kunne den tyske arbeiderklassen, som var den best organiserte i hele Europa, gi opp nesten uten kamp?
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  IS 51

Et liv i kamp

Henrik Christensen ble 29 år. Han etterlater en samboer, Connie og en fire år gammel sønn. Henrik var en viktig kamerat for IS i København. Han har vært aktiv sosialist gjennom 80-åra og var en ivrig fagforenings aktivist.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Anti-fascister mobiliserer

Nazi-lederen Le Pen skrøyt av at han ville få 20% av stemmene i de franske lokalvalgene. Enkelte meningsmålinger ga han rett i det. Le Pens Fascistiske Front National fikk 13.9%. Det var alt for mange stemmer, og betyr at fascistene kan bygge opp en solid maktbase i en rekke kommune- og fylkesstyrer. Mye tyder imidlertid på at Le Pens fremgangsbølge er blitt betydelig svekket i løpet av den siste måneden, og at det skyldes at Le Pen for første gang er blitt møtt med aktive mot-demonstrasjoner.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  IS 51

Det kurdiske nyttåret ble et blodbad

Kuppet i Tyrkia i 1980, som veltet den siste demokratisk valgte regjeringa, var organisert av CIA og hadde klare fascistiske trekk. Tyrkia var i en kaotisk situasjon, bevæpna fascistbander slåss mot en aktiv venstreside. Venstresida ble til slutt knekt av terroren. Regimets sjøltillit var på topp da ledende medlemmer i DISK, en uavhengig fagorganisasjon, ble dømt til lange fengselsstraffer.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Enhet mot nazistene

Det er viktig å understreke at kampen mot rasismen og nazismen overhodet ikke er en kamp mellom de politiske ytterfløyene. Nazistene vil skremme folk fra aktivitet og gjøre banen klar til sin egen inntreden. Deres målsetting er ikke "bare" trakassering av svarte og sosialister. I siste instans vil de smadre den organiserte arbeiderklassen og fjerne retten til fritt å kunne organisere seg i det hele tatt.
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  IS 51

Avisa - verktøyet til revolusjonen

I over 200 år har aviser blitt sett på som et viktig redskap i for å endre samfunnet. Bernt Leon Hellesø ser på hvilken rolle avisa har spilt for revolusjonære tidligere, og hva den betyr for oss idag.
pilLes mer

Antirasisme  IS 51

Vårt svar på nazi-terror

Mandag 16. mars fikk vi en tragisk bekreftelse av hvordan nazister og ytre-høyre-grupperinger kan ty til terror og vold. Henrik Christensen, fra IS sin danske søsterorganisasjon, ble myrdet da en brevbombe eksploderte på IS-kontoret i København. IS har plassert seg i sentrum for den anti-rasistiske aktiviteten, blant annet var de en drivkraft i kampanjen som sikret 200 palestinere asyl i landet nylig. Nazistene prøver å skremme folk vekk fra aktivitet. Men en kjempe-demonstrasjon i København på lørdagen etter angrepet viste at nazi-terror ikke vil oppnå sitt mål.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.