IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Nullvekst er ikke miljøvern

Vekst har vært et fy-ord i miljøvernkretser. Nullvekst er de grønnes håpløse slagord, og er også en realitet i mange land, det er selve kjennetegnet på kapitalisme i krise. Les mer  IS 50

Linje Linje

 IS 50

Valg i USA - ser du forskjellen?

Det amerikanske valget kommer i en tid når det amerikanske folket er i ferd med å oppdage at historia allikevel ikke nådde sitt endepunkt da Berlinmuren falt.
pilLes mer

 IS 50

Stopp trakasseringa av prostituerte

Rådhusstrøket, Oslos prostitusjonsstrøk, skal nå renskes opp i. Tilsynelatende er det kriminell virksomhet i kjølevannet av prostitusjon som skal bekjempes. I følge politiet er det blitt en trussel for de som ferdes i strøket. Men når har politiet brydd seg om trygghet og trivsel til vanlige folk i Oslo?
pilLes mer

Linje Linje

 IS 50

Alt som normalt i overvåkingen

Det mest overraskende ved reaksjonene på den norske overvåkingens samarbeid med israelsk etterretning er hvor overraska folk synes å være. At norsk politi slipper Mossad agenter løs på palestinske flyktninger og utstyrer tystere med norske pass er sannsynligvis bare toppen av et isfjell med lyssky aktiviteter og ulovligheter.
pilLes mer

Nasjonalisme  IS 50

Hvorfor vi er mot innvandringskontroll

"Åpne grenser" er først og fremst et slagord som sier noe om hva slags samfunn vi kjemper for. Allikevel ønsker vi at grensene idag skal åpnes - rundt Norge og i hele verden. Kan dette la seg gjøre?
pilLes mer

Linje Linje

 IS 50

Epidemien som kunne vært unngått

AIDS er en av de største utfordringer for helsevesenet i dag. Den ble oppdaga på begynnelsen av 80-tallet. Fortsatt er det mange gåter rundt sykdommen, og det eksisterer ennå ingen behandling mot den. Selv om alle kan få AIDS, er det de fattigste i verden som er hardest ramma. Særlig i u-landa, hvor gjeldskrisa, og de vestlige landas utnytting gjør at flertallet av folk lever under stor fattigdom. Samtidig er utbredelsen av AIDS i Afrika noe som blir brukt rasistisk. Påstander om at afrikanernes seksualvaner er årsaken til AIDS´ store utbredelsen er slett ikke uvanlig. Aviser og TV er med på å spre rasistiske holdninger om AIDS i Afrika. Dette må bekjempes ved å avmystifisere sykdommen. I vesten er det undertrykte grupper som homofile og sprøytenarkomane som har lidd mest. Særlig i USA. Der bor tusenvis av HIV-smitta fattigfolk på gata uten hjelp. Da det ikke eksisterer noe offentlig helsevesen, er de prisgitt veldedige organisasjoners velvilje.
pilLes mer

Faglig kamp  IS 50

EF-kampen og arbeiderbevegelsen

Spørsmålet om EF-medlemskap fortsetter å dominere norsk politikk. Nei til EF har nå rundt 70 000 medlemmer. Det har likevel vært lite aktivitet fra Nei-sida. Knut Øygard og Tim Robinson fra IS snakket med NtEFs nestleder Roy Pedersen. Roy er også leder for Oslo Stein, Jord og Sementarbeideres forening, styremedlem i Oslo Samorg og medlem av SV.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.