IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Irak ut av Kuwait?

Hvorfor reiser vi ikke kravet: “Irak ut av Kuwait”? Var ikke også Iraks invasjon et overgrep vi må være imot? Vi blir beskyldt for å være ukonsekvente anti-imperialister fordi vi bare sier USA ut, og ikke krever Irak ut også. Les mer  IS 39

Linje Linje

Faglig kamp  IS 39

Bedriftssolidaritet har aldri redda en eneste arbeidsplass!

Nå vil SAS spare 3 milliarder svenske kroner og kvitte seg med 3500 stillinger innen 1993. For da skal selskapet greie å gå med 2 mrd. i overskudd. Fagforeningene i Norge ser lønnsomheten i SAS som sitt hovedproblem. Danske SAS-ansatte har avvist nedskjæringer og oppsigelser.
pilLes mer

Midtøsten  IS 39

En krig mellom nord og sør?

Gulfkrigen har blitt kalt den først nord-sør krigen. Det er en forståelse som avslører hensikten med USAs krig. Men en slik forståelse kan også tilsløre viktige sider av det som skjer i landa i den 3. verden.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  IS 39

Gribbene venter på Kuwait

“Om frigjøring av Kuwait betyr at Kuwait må jevnes med jorda; da vil jeg heller det” sa Sheikh Ali al Sabah nylig. At et medlem av Emirens familie stiller seg likegyldig til om landet sitt (og en god del av folket) utslettes er ikke tilfeldig. På økonomi-sidene i borgerlige aviser, langt unna reportasjer om “våre gutter” og artikler som sammenligner Saddam med Hitler kan man få et bilde av hva slags rikdommer og ressurser krigen egentlig dreier seg om.
pilLes mer

Midtøsten  IS 39

En krig for oljeselskapenes profitter og USAs makt

«Hell no, we won't go, we won't die for Texaco», «No blood for oil», «Nei til krig for olje», blir det ropt i demonstrasjonstog verden over. Men hvilken rolle spiller olja i Midt-Østen?
pilLes mer

Linje Linje

Imperialisme  IS 39

Utviklinga av en militær union

Gulfkrigen har på flere måter vekket tanken om Europa som en sivilisert militær enhet. EFs oppslutning om Gorbatsjovs fredsutspill illustrerer at USA ikke lenger er klareste lederstjerne. EF kommer til å bli den største økonomiske og politiske enhet i verden i 1993, kanskje også militært. Og da langt mer uavhengig av USA.
pilLes mer

Marxisme  IS 39

Hvorfor vi trenger et revolusjonært parti

Kapitalismen er på vei ned i ei ny dyp krise. Økonomisk tilbakeslag og arbeidsløshet står for tur. Samtidig er det åpenbart for alle at stalinismen ikke er noe alternativ. Revolusjonære sosialister og deres organisasjoner er svake de fleste steder. Likevel trengs slike organisasjoner for å kunne utnytte de mulighetene kapitalistenes politiske og økonomiske krise skaper.
pilLes mer

Linje Linje

 IS 39

En krig mot vår klasse!

Det er bemerkelsesverdig hvordan et menneskes død kan være en trussel mot sivilisasjon mens en annens død ikke bare sikrer sivilisasjon, men attpåtil er interessant å se på.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.