IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Slik gjør du julen rød

JULETIDER er lesetider. Les mer  SAA 2001-22

Linje Linje

Antirasisme  SAA 2001-22

Hvorfor vil ikke politiet etterforske Victor Lopezí dødsfall?

3. DESEMBER startet rettssaken mot de tre nazistene som er tiltalt for drapet på Ben- jamin Hermansen på Holmlia. Victor Lopez var en av Benjamins bestevenner. 19. september ble Victor funnet hengt like ved sitt hjem. Politiet bestemte seg raskt for at det var selvmord, men det er det få på Holmlia som tror på.
pilLes mer

 SAA 2001-22

Fredsspill i Bonn

"FREDSDISKUSJONENE" til de rivaliserende afghanske krigsherrene i Bonn i Tyskland i slutten av november fant sted milevis fra menneskene som har mye mer å si for hvordan framtida vil bli i Afghanistan.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

Politiskandalene vokser

DEN FENGSLEDE fagforeningsaktivisten og sosialisten Luigino Longo sitter innesperret på "häktet" i Gøteborg i jula. Han ble dømt til 2 års fengsel etter demonstrasjonene mot Bush og EU-toppmøtet i Gøteborg i juni. Hans eneste forbrytelse er å være antikapitalist.
pilLes mer

 SAA 2001-22

VESTENS krig har gjort Afghanistan til et katastrofeområde.

Flere tusen er drept. Sult truer mange flere. Klasebomber vil drepe og lemleste folk i årevis framover. Det USA og Vesten har oppnådd er å erstatte bandittene i Taliban med bandittene fra Nordalliansen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

USA vil ha mer krig

"AFGHANISTAN er bare begynnelsen," sier George W. Bush. Visepresident Dick Cheney har sagt at "det er 40-50 land som huser terrorister og som kan være mål for diplomatiske, finansielle eller militære ...
pilLes mer

 SAA 2001-22

Groteskt

ETTER TALIBANS militære nederlag har borgerlige medier vært full av sjølgod rettferdiggjøring av krigen. "Aldri før har en militær aksjon mot et undertrykkende regime vært så vellykket," sier de og latterliggjør de mange som er mot krigen. I virkeligheten er ett bandittregime erstatta av et annet, mer splitta bandittregime med Vestens støtte.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

Lidelsene fortsetter, hykleriet fortsetter

VESTENS KRIG i Afghanistan har etter all sannsynlighet tatt livet av flere tusen mennesker. Nå frykter UNICEF at mer enn 100 000 barn vil dø i løpet av få uker på grunn av manglende mat, medisiner og varme klær.
pilLes mer

 SAA 2001-22

Tallene 11. september

DET HAR versert flere tall om hvor mange som døde i angrepet på World Trade Center. I begynnelsen ble det sagt at opp mot 7000 mennesker ble drept, men tallene ble så høye på grunn av dobbelt- og feilregistreringer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

De sier de kriger for demokratiet

1. NATOs generalsekretær Lord George Robertson sier at Nato "har begynt å se med andre øyne på Russlands respons på terrorisme i Tsjetsjenia." Siden Russland invaderte Tsjetsjenia for andre gang i 1999 har 40 000 sivile blitt drept og 400 000 blitt gjort hjemløse.
pilLes mer

 SAA 2001-22

TITUSENER ventes å demonstrere i Brüssel i Belgia under EU-toppmøtet. Torsdag 13. desember arrangerer europeisk LO en demonstrasjon mot oppsigelser og velferdskutt. Dagen etter arrangerer mer enn 150 organisasjoner, blant annet Attac, en marsj for fr

Utallige grupper vil gi uttrykk for at den nåværende politikken til EU ikke er sosial men tvert imot profittorientert. Protestene i Brüssel ligger også an til å bli det største antikrigsfokuset ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

Bevegelsen kommer seg igjen

JEG GIKK glipp av den fantastiske demonstrasjonen i London for noen uker siden. Men jeg synes ikke det er altfor ille, fordi jeg, sammen med 500 andre, deltok på en konferanse om globalisering og motstand i New York.
pilLes mer

 SAA 2001-22

Ofre for USAs blodtørst

<@mt>"VI SKAL prøve å drepe så mange fra Taliban som mulig." Dette er de kalde ordene til USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz. Uttrykkene for blodbadet USA oppmuntrer til i Afghanistan blir stadi ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

"VI ER TRUKKET inn i en krig mot terrorisme", sa den israelske statsministeren Ariel Sharon etter sine egne kraftige angrep på palestinske mål i begynnelsen av desember.

Etter palestinske selvmords-aksjoner, hvor 26 mennesker mista livet, gikk flere ministre i Sharons regjering inn for å styrte den palestinske lederen Yasser Arafat. Bare få timer etter at Sharon kom ...
pilLes mer

 SAA 2001-22

Villige til alt for å sikre makt og profitt!

DET SISTE tiåret har vi sett en rekke kriger hvor USA-ledete allianser har gått til krig for å sikre vestlig hegemoni i andre verdensdeler - mot Irak, i Somalia, mot Serbia om kontroll over Kosovo, og nå Afghanistan. Samtidig har nyliberalister gått til krig mot arbeiderklassens rettigheter i vestlige land. Noen utdrag fra herskerklassens ideologiprodusenter viser nettopp hvor langt herskerne våre er villige til å gå for å oppnå målene sine - å sikre makt og profitt.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

Vil FN hjelpe i Afghanistan?

USAs og Storbritannias bombing av Afghanistan har utløst en bitter kamp om makta mellom rivaliserende militære kommandører, for det meste basert på ulike etniske grupper. Hver av gruppene har støtte fra de konkurrerende statene som grenser til Afghanistan. Dette vil skape uro. Noen ser på FN som en uavhengig makt som kan bidra til å bringe fred i Afghanistan. Men enhver FN-intervensjon vil være vestlig ødeleggelse i en annen forkledning.
pilLes mer

 SAA 2001-22

Motstanden mot den første verdenskrigen

SOMALIA OG Iran er neste på lista, sier Bush. 11. september har blitt til en gylden anledning til å fremme den amerikanske herskerklassens mest krigerske ambisjoner. Bare en uke etter 11. september droppet Demokratene i Senatet deres forsøk på å blokkere bevilgninger til rom-missiler, som ville gå imot den såkalte ABM-avtalen fra 1972. Denne avtalen ble underskrevet for å bevare terrorbalansen, og hindrer underskriverne fra å utvikle våpenskjold som skulle beskytte hele deres territorium. Frykten for en epoke med krig og stadig voksende militærutgifter sprer seg.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

STOPP KUTTENE

HØYREBYRÅDETS julegave til Oslo-folk er den samme som i fjor: Store nedskjæringer. 205 millioner skal kuttes i budsjettene for 2002 i 14 av Oslos bydeler. Det er særlig pensjonister, funksjonshemmede og barn og ungdom som rammes av kuttene i bydelene. Samtidig hevder Høyre-Krf-Venstre-byrådet at "unge" og "eldre" er deres satsingsområder. Før jul vil det bli protester mot kutt i flere bydeler. Store protester kan stoppe nedskjæringene.
pilLes mer

 SAA 2001-22

Store kutt i Bergen

FINANSBYRÅD i Bergen, Tron Tystad (Ap), vil kutte med mellom 100 og 200 millioner i neste års budsjett. Bydelene sliter med underskudd på tilsammen 150 millioner og flere barnehager, fritidsklubber og sosialtjenester står i fare for nedleggelse.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

Sikkert som agurk

LIKE SIKKERT som avisene skriver agurknyheter i sommerferien har de hjerteskjærende intervjuer med fortvilte brukere av forskjellige kommunale tjenester i månedsskiftet november/desember. Artiklene jeg sikter til har ingenting å gjøre med julens hykleri om at "vi" må tenke på "de" som ikke har det så godt som "oss".
pilLes mer

 SAA 2001-22

Blokkerte trafikken i protest mot krigen

"HVIS DU ER mot krigen i Afghanistan, så tut nå!" Dette var oppfordringen bilister fikk i Majorstukrysset 28. november da Studenter for Fred arrangerte en markering mot krigen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-22

Seier for familien Islam

ETTER TRE års kamp har Zeenat Parveen, Tajul Islam og barna Rubab og Yafee fått oppholdstillatelse i Norge.
pilLes mer

 SAA 2001-22

De tillitsvalgte og spillet om Kværner

KAMPEN OM Kværner ser ut til å være over og Kjell Inge Røkke den store vinneren (selv om hvilken som helst av bankene som Kværner skylder penger fremdeles når dette skrives kan velte Røkkes plan og sende Kværner mot konkurs).
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.