IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

fallujah.jpgSadr city og Fallujah: en amerikansk "frigjøring"

DE SISTE ukene har vi sett et kraftig opprør mot okkupasjonsstyrkene i Irak. Rahul Mahajan og Naomi Klein har fulgt amerikanernes grusomme hevn på nært hold i Fallujah og Sadr city i Bagdad. Les mer  SAA 2004-08

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-08

Palestina: Tilbakevending til massekamp?

DEN 700 kilometer lange apartheidmuren som Israel hevder de bygger for å hindre palestinske selvmordsbombere i å komme inn i Israel, får stadig flere palestinere til å delta i en voksende massekamp som synes å representere et skifte i motstandsstrategien, skriver Sabby Sagall i magasinet Socialist Review.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-08

- Så lenge de arabiske diktaturene er på plass, får vi ingen frihet

ABDUL VOKSTE opp i en flyktningeleir i Damaskus, men har sine røtter i byen Tavaria. Familien hans ble fordrevet derfra da den sionistiske staten ble opprettet i 1948.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  SAA 2004-08

Slutt på pusekatting, Jan Petersen?

For to år sida forsikra Jan Petersen at han ikke ville ’pusekatte’ med ’terrorstater’ som Iran, Irak og Nord-Korea. Vi påpekte i denne spalta at til det var vår utenriksminister altfor opptatt av å pusekatte med en annen terrorstat, nemlig Israel.
pilLes mer

Midtøsten  SAA 2004-08

Tvetydighetens evangelium

I ALLE FALL siden revolusjonen i Iran i 1978-79 har islamske bevegelser dominert mye av politikken i Midtøsten og omkringliggende land. De slåss ofte mot imperialismen og hjemlige diktaturer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-08

Stopp okkupasjonen NÅ!

USA OG deres allierte i Irak har skikkelig trøbbel. Etter massakren i Fallujah og den blodige offensiven mot den radikale shialederen Moqtada al-Sadr, har USA sørget for å utløse en mer forent og innbitt motstandskamp fra irakerne.
pilLes mer

 SAA 2004-08

Bouleflika gjenvalgt i Algerie

DET VAR valg i Algerie i begynnelsen av april. Abdel Aziz Bouleflika, den sittende presidenten, fikk 83,49 prosent av stemmene. Det var første gang en kvinne, Louisa Hanoune, stilte som presidentkandidat.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-08

Uovervinnelig Berlusconi?

DOKUMENTAREN om Italias statsminister Silvio Berlusconi ble vist i Oslo likevel. Den italienske ambassaden prøvde å få stoppet filmen, og innkalte direktøren i Norsk filminstitutt og redaktør for dokumentarfilmfestivalen, Vigdis Lian, "på teppet".
pilLes mer

 SAA 2004-08

Solnedgang for Blairs Labour?

RESPECT ER en ny koalisjon mellom politiske partier og organisasjoner i Storbritannia. Den har som mål å samle alle som er motstandere av krigen, imperialismen og den nyliberalistiske politikken. Koalisjonen ønsker å stå for en ny kraft i britisk politikk.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-08

Dødsportrettet

KLIKK DEG inn på hjemmesida til Michael Moore og du finner dette portrettet av president George W. Bush. Som du ser er det en mosaikk av ansiktene til falne amerikanske soldater i Irak.
pilLes mer

 SAA 2004-08

48 timer og rett ut

HVORDAN behandles en asylsøker i Norge i løpet av 48 viktige timer? TV-programmet Brennpunkt har fulgt prosedyren, se egen boks.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-08

Tysklands største antikutt-marsj

LØRDAG 3. april opplevde Tyskland den største mobiliseringen noensinne for sosial rettferdighet og mot velferdskutt. Mer enn 500 000 mennesker, mest arbeidere, demonstrerte, skriver vår tyske søsteravis Linksruck.
pilLes mer

 SAA 2004-08

Ti år etter apartheids fall: Kampen fortsetter for virkelig frigjøring.

TREVOR NGWANE, en sør-afrikansk antikapitalistisk aktivist, skriver om problemene og motstanden i samfunnet etter apartheid like før sør-afrikanerne stemte i et nytt valg. ANC vant med 74 prosent av stemmene.
pilLes mer

Linje Linje

Kultur  SAA 2004-08

Hvordan skal vi reagere?

UTGANGSPUNKTET for forfatteren er hva som skjer når staten ikke lenger er i stand til eller ønsker å ivareta allmenne velferdstjenester. Hva skjer når myndighetene i stadig større grad bruker ressurser på å blidgjøre næringslivet?
pilLes mer

 SAA 2004-08

Enda mer statlig rasisme

DERSOM DU er utlending og bærer kniv på offentlig sted, risikerer du i framtida å bli kastet ut av Norge. Det er nettstedet Utrop som skriver dette.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-08

Klassekrig

FRA ONSDAG 21. april gikk Norsk Transportarbeiderforbund til streik. Kravet er et eget tarifftillegg på 1,4 prosent til fagorganiserte. Bakgrunnen for kravet er "gratispassasjer"-fenomenet, det vil si at uorganiserte nyter godt av de fordeler som fagbevegelsen har kjempet fram.
pilLes mer

 SAA 2004-08

Hva de sier

"VÅPNENE kan fremdeles være der" George W. Bush, pressekonferanse 13. april, om Iraks påståtte masseødeleggelsesvåpen "BLANT ANNET kan temperaturen senkes ved lengre ferieopphold i vinterhalvåre ...
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.