IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no Les mer  

Linje Linje

Faglig kamp  

Venstresida og arbeidsinnvandring

Venstresidas forhold til arbeidsinnvandring og migrasjon generelt er en prøvestein for den arbeidersolidariteten og internasjonalismen som ligger i kjernen av konsekvent antikapitalisme og sosialisme. Flere utspill fra folk på venstresida i Norge den siste tida står i motsetning til disse kjerneprinsippene i arbeiderbevegelsen siden Karl Marx og Friedrich Engels gjorde «Arbeidere i alle land foren dere» til et av sosialismens mest kjente slagord.
pilLes mer

Marxisme  

Arbeidere i alle land, foren dere

Arbeidere i alle land foren dere – det finnes ikke noe slagord som like klart sammenfatter selve grunnfundamentet for den sosialistiske ide. Siden slagordet første gang ble formulert av Marx og Engels i det Kommunistiske Manifest, har det vært en bærebjelke i oppbyggingen av den internasjonale arbeiderbevegelsen. Bare ved å stå sammen kunne arbeidere stå opp i mot et kapitalistisk system, som i konkurransens navn alltid vil forsøke å sette enkeltpersoner og grupper opp mot hverandre.
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  

Et sosialistisk standpunkt til migrasjon

For Internasjonale Sosialister er åpne grenser et konsekvent sosialistisk svar på migrasjon.
pilLes mer

Imperialisme  

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naisse skriver at imperialistiske rovdyr har kastet seg over landet. (Oversatt til norsk av Thomas Kvilhaug og først publisert på Radikal Portal, 01.11.2015)
pilLes mer

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  

IST: Bombeangrepene i Ankara: Erdogan har blod på henda

Flere enn hundre mennesker mistet livet og mange ble alvorlig skadet etter bombeangrepet mot en fredsdemonstrasjon i Ankara. Vi gir kondolanser til famile, venner og kamerater av de drepte, og står i ...
pilLes mer

Internasjonale Sosialister  

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: http://www.internasjonalesosialister.no/ ...
pilLes mer

Linje Linje

Imperialisme  

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

I etterkant av de avskyelige og totalt urettferdige terroraksjonene mot folket i Paris fredag 13. november har regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter gitt sterke signaler om at Norge kan bidra ...
pilLes mer

Imperialisme  

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk Arbejderavis 17.november.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Et raseri for Syria! Mot USAs og Russlands bomber

Jeg kan ikke unngå å skrive om Syria uten et raseri over den urett syrerne blir utsatt for under støvlene til et terrorregime og et imperialistisk kappløp mellom stormakter.
pilLes mer

 

Åpne grenser og internasjonalisme

Å være sosialist er å være internasjonalist. Det betyr å jobbe for en verden styrt nedenfra, der menneskers behov er i sentrum og ikke de rikes konkurrerende jag etter profitt. Økonomien er global, de ...
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  

Avsporing å skylde på arbeidsinnvandring

Venstresida må vise at å lete etter syndebukker blant dem som selger arbeidskrafta si på en byggeplass, et sykehjem eller et skipsverft – fordi de kommer fra et annet land – er en total avsporing.
pilLes mer

Midtøsten  

Om den nye krigen i midtøsten

Den Internasjonale Sosialistiske tendensens posisjon til den nye krigen i Midtøsten.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Nei til imperialistisk krig!

Nei til imperialistisk krig. Støtt de undertryktes kamper i Syria og Irak.
pilLes mer

Nasjonalisme  

Et sveitsisk blindspor

Et Sveitsisk blindspor ble først publisert på Radikal Portal 18 februar http://radikalportal.no/2014/02/18/et-sveitsisk-blindspor/
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Syria: Til valg med tønnebomber

Bashar Al Assad stiller til «gjenvalg» 17. juli. Det er ikke en «farse», det er direkte hån mot millioner av ofre for regimets terror.
pilLes mer

Antikapitalisme  

Internasjonalisme mot elitene!

Det nærmer seg valg til EU-parlamentet, mens virkningene av ny-liberalistisk politikk, sosiale kutt og massearbeidsledighet tar form av politisk krise for etablerte politiske partier og eliter. I Norge gir voksende EØS-motstand også uttrykk for opposisjon mot EU-lojale politikere. Men det finnes svært mørke slagsider ved den politiske uroen i Europa. Ledende EU-kritikere må være stø som fjellet mot tidens reaksjonære strømninger.
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  

Ukraina og arbeiderklassen

Under demonstrasjonene på Maidanplassen i Kiev var arbeidere som klasse og en sterk venstreside ikke tilstede. Hvorfor? Bjørn Østby skriver om arbeiderklassen i Ukraina i årets 1. Mai nummer.
pilLes mer

Faglig kamp  

Privatisering = Mer penger til de rike

Randi Færevik gir argumenter mot privatiseringen av barnehager i Oslo, og viser hvor penga går. Fra årets 1 mai nummer av Internasjonal Sosialisme
pilLes mer

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  

Hvilken definisjon av politisk overvåking har EOS?

EOS-utvalget på Stortinget har undersøkt påstander om politisk overvåkning rettet mot Internasjonale Sosialister (IS) og andre aktivister, etter at Christian Høibø i februar 2013 stod frem som mangeårig informant og infiltratør for PST på NRK Brennpunktprogrammet Infiltratøren.
pilLes mer

 

Sosialisme Nedenfra 2013

Lørdag 25. mai arrangerer vi Sosialisme Nedenfra i Oslo sentrum. Den syriske sosialisten Ghayath Naisse er en av gjestene på seminaret. Velkommen!
pilLes mer

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  

Internasjonale sosialister krever stans i overvåkningen

Internasjonale sosialister krever stans i overvåkningen Posted on februar 19, 2013 Internasjonale sosialister krever stans i overvåkningen NRK Brennpunkt avslørte tirsdag 19. februar at PST står bak e ...
pilLes mer

Internasjonale Sosialister  

Derfor er vi åpne som revolusjonære sosialister

Brennpunkt-dokumentaren «Infiltratøren» (19/02/2013) har avslørt hvordan PST har infiltrert aktivister på venstresida gjennom de siste ti årene. Aktivister fra Blitz, SOS Rasisme og Internasjonale Sos ...
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

To år i revolusjon og frigjøringskamp

Det har gått to lange år siden den syriske revolusjonen ble antent i Deraa, i folkelig raseri mot at mindreårige ble fengslet, mishandlet og torturert, for tagging av anti-regime slagord på skolemuren ...
pilLes mer

Faglig kamp  

Generalstreik i Sør-Europa 14. november - og om kampen videre

Vedtaket om en dags generalstreik som ledd i en europeisk aksjonsdag mot kutt og innstramminger fra fagforeninger i Hellas, Italia, Portugal, Spania, sørlige Kypros og Malta, er enestående!
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Folkefest mot rasisme - stopp NDL 15 desember

På vårparten 2012 dukka begrepet Folkefest Mot Rasisme opp. Flere arrangementer har blitt gjennomført og målet er at Folkefest Mot Rasisme (FMR) skal leve videre og spre seg. FMR har ikke noen ledelse og alt jeg skriver står for min egen regning. Men det virker som at folk, i Oslo iallefall, er rimelig samkjørte om konseptet.
pilLes mer

Midtøsten  

Revolusjonen, imperialismen og det fallende regimet

Det syriske folkeopprøret nekter å la seg knuse. I denne artikkelen vil vi se på utviklinger i den revolusjonære massebevegelsen, imperialismens posisjoner og det fallende regimets natur.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Hva nå for den egyptiske revolusjonen?

Egypt har fått sin første demokratisk valgte president. Mohammed Mursis valgseier åpner muligheter for at revolusjonen kan gå dypere, men det forutsetter en større og sterkere revolusjonær venstreside. Den nye presidenten er som andre deler av herskerklassen en stor tilhenger av nyliberal økonomisk politikk.
pilLes mer

Antirasisme  

Steng Trandum asylfengsel

En rekke organisasjoner har gått hardt ut mot forholdene på Trandum utlendingsinternat. Etter mange år med kritikk og påfølgende justeringer, tyder ingenting på at situasjonen har blitt bedre. Den eneste løsningen er å stenge hele fengselet.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Folkefest for kampen mot rasisme

FOLKEFEST MOT RASISME er et nytt antirasistisk aksjonsnettverk som starter med å feire kampen mot rasisme sammen med fagbevegelse, organisasjoner, artister og appellanter i Oslo, 15. september, klokka 13.00 – 18.00.
pilLes mer

Midtøsten  

Støtt det syriske folkets kamp mot Assad-regimet

Vi har tidligere kritisert de på venstresiden som i navn av "anti-imperialisme" har vendt den syriske revolusjonen ryggen. Her publiserer vi en sterkt appellerende artikkel tilsiktet internasjonal venstreside, skrevet av et medlem av Syria Revolusjonære Venstre. Syria Revolusjonære Venstre er tilknyttet en allianse av venstregrupperinger i revolusjonen, og gir ut avisa "Frontline". Artikkelen ble publisert 30. august på den utavendte og flerspråklige bloggen SyriaFreedomForever. Artikkelen er på engelsk, men kan også leses på fransk og arabisk på bloggen: SyriaFreedomForever.wordpress.com. Original tittel: An Unambiguous Position: Support the Syrian People in their Courageous and Popular Struggle Against the Dictatorship of the Assad Regime!
pilLes mer

Linje Linje

Antikapitalisme  

Occupy

Time has come today Young hearts can go their way Can’t put it off another day I don’t care what others say They say we don’t listen anyway Time has come today – The Chambers Brothers
pilLes mer

Afganistan  

Dronekrigen

Det vi vanligvis kaller "droner" er i fagterminologi definert som UAV (Unmanned Aerial Vehicle) og UAS (Unmanned Aerial Systems). Dette er systemer som koordinerer førerløse luftfartøy med sensorer og operatører på bakken og satelitter. UAV er betegnelsen på selve luftfartøyet. Artikkelforfatteren Anders Eiebakke er billedkunstner som har jobbet med UAV og UAS i kunsten sin siden 2007. Han har blant annet krysset den tungt bevoktede grensen mellom Marokko og den spanske enklaven Melilla i Nord-Afrika med egen-konstruerte UAV´er. I denne artikkelen diskuterer han sammenhengen mellom USAs nederlag i Vietnam, og den pågående dronekrigen.
pilLes mer

Linje Linje

Antikapitalisme  

En ny venstreside blir til

Den økonomiske krisen rammer Europa med full tyngde, og mange ser til venstresiden for svar. Men i land etter land svikter venstresiden folket når folket trenger venstresiden som mest. Heldigvis er nye og mer radikale partier under rask utvikling.
pilLes mer

Marxisme  

SOSIALISME NEDENFRA 2012

18.-19. mai på Cafeteatret i Oslo. Blant innlederne: Simon Assaf, Mariette Lobo, Anthanios Stavridis, Monika Ustad, Stian Nicolaisen, Andreas Ytterstad, Amanda Tell og Torgeir Holgersen. Helt gratis - velkommen!
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  

Vikarbyrådirektivet og kampen mot løsarbeidersamfunnet

Kampen mot løsarbeid og dumping av lønnsarbeid vil stå i sentrum for fagbevegelsen i lang tid framover. Fagbevegelsen i Norge må utnytte sin unike og sterke posisjon i en tid med boom og lav arbeidsløshet. Kampen om faste ansettelser, like lønns- og arbeidsvilkår for innleide og kravet om at vikarbyråansatte skal få lønn mellom oppdrag, står nå.
pilLes mer

Antirasisme  

Åpne Grenser Nå!

Kravet om at de ca. 450 lengeværende barna i asylmottak må få bli, får mer og mer oppslutning. Grete Faremo og Pål Lønseth har hatt behov for å gå ut og forsvare regjeringens linje; “problemet er ikke Norges strenge asyl og flyktningpolitikk, men foreldrene som «nekter» å forlate Norge” sier de. De vil gjerne fremstå som “strenge, men rettferdige”, men oppfattes som virkelighetsfjerne og arrogante.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

Marxisme og klimakrisen

Kjære Audun Lysbakken,Gratulerer som ny SV-leder. Og gratulerer med din veldig gode formulering på SVs landsmøte om at i klimapolitikken kan vi ikke erklære oss som verdensmestere før vi har blitt norgesmestere. Det er en god måte å ta Stoltenberg ved hornene på. Samtidig mener jeg at deler av den avgjørende kampen mot global oppvarming handler om å utvikle en marxistisk forståelse av klimakrisen.
pilLes mer

Midtøsten  

Er en sosialistisk revolusjon mulig i Egypt?

Flere snakker om at den arabiske våren er på hell, men stadig bryter nyheter om ny utvikling igjennom. Dette er fordi en revolusjon er en prosess. Den har en bakgrunn og den har en første euforisk fase. Men den arabiske våren er slett ikke over. Bjørn Østby ser først på hva en revolusjon er, deretter tar han for seg revolusjonens utvikling i Egypt. Det sentrale argumentet er at bak demonstrasjonene på Tahrirplassen og konfliktene mellom parlamentet og militærrådet foregår det en radikaliseringsprosess i arbeiderklassen. Kan dette føre til en sosialistisk revolusjon? Hva skal til for at en slik revolusjon skal lykkes?
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Breivik - en fascistisk terrorist

I rettsaken mot Breivik har terroristen selv lagt vekt på at han er en del av en større politisk sammenheng. «Jeg lærer av andre. Jeg har lært det av norske og europeiske nasjonalistiske militante», sa Breivik da han forklarte seg for retten om hvorfor han opererte som en «enmannscelle». Hvis vi skal lære noe av 22/7, må vi sette fokus på hvor Breivik har hentet inspirasjonen sin fra.
pilLes mer

Klima  

I stedet for å vente på den 18. kuruken

Hvis du legger leppestift på en svær kuruke er det fortsatt noe dritt. Hvorfor er det så vanskelig å fortelle den usminkede sannheten fra klimatoppmøtet i Durban?
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Egypt: Call for global solidarity after 16 Dec army attack on protesters

Protesters against military rule in Egypt have appealed for global demonstrations against the latest brutal assault led by the Egyptian army on the sit-ins at the Cabinet Offices and Tahrir Square in Cairo on 16 December 2011.
pilLes mer

Midtøsten  

Revolusjon!

Folk tar igjen til gatene i Egypt. Denne gangen kan hærledelsen stå for fall. Og arbeiderklassen har blitt sterkere!
pilLes mer

Linje Linje

Antifacisme  

Solidarity in response to attack on us all

Norwegians are in shock, but remain determined to defend multiculturalism, writes Thomas Kvilhaug of the International Socialists in Oslo. The Norwegian labour movement has been attacked—and so have social justice, anti-racism, tolerance and international solidarity.
pilLes mer

Sosialisme Nedenfra  

Sosialisme Nedenfra 2011

Lørdag 18. juni kl 11.00 - 19.00 Bygdelagssamskipnadens konferansesenter, Nordahl Brunsgate 22 i Oslo. Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte. Du trenger ikke melde deg på, bare kom. Arrangører: Internasjonale Sosialister, Rødt, Rødt Oslo, Oslo Rød Ungdom og Etnisk likestillingsgruppe i Oslo SV.
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  

- Jeg trodde ikke Norge var sånn

Sameer kom til Norge for 2 ½ år siden. Han kommer fra Jenin på Vestbredden i Palestina. Der har han fremdeles kona si og fire barn. Han er utdannet landbruksingeniør og er medlem i Norsk Transportarbeiderforbund.
pilLes mer

Faglig kamp  

Fagorganisering i lovløse frihandelssoner

En streik i Maquila-industrien er det eneste som virkelig kunne ha satt arbeiderrettigheter på dagsorden i El Salvador. Uten støtte fra regjeringen og solidaritet fra de store forbundene, har fagforeningsaktivister i denne sektoren en tung kamp foran seg.
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  

Hva er kapitalisme?

Å kjenne sin fiende er en gammel god regel. Arbeiderbevegelsen og millioner av andre rundt omkring i verden – bønder, studenter, intellektuelle – har en felles fiende: kapitalismen. Til tross for dette har de fleste mennesker, til og med innenfor bevegelsen, en vag forståelse av hva kapitalisme er.
pilLes mer

Faglig kamp  

Vikarbyrådirektivet- fra vondt til verre?

Bemanningsbyrået Adeccos lemfeldige omgang med Arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser ble omtalt som en skandale. Arbeidere, og det vi kaller det norske velferdsstaten, står ovenfor en større skandale om vikarbyrådirektivet blir implementert i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Nazistene i Europa vokser

Ytre høyre i Europa vokser. Både høyrepopulistiske partier som FrP og fascistiske partier som det ungarske pariet Jobbik står sterkere enn på lenge. I en fersk meningsmåling får Front Nationals Marine Le Pen flere stemmer enn president Sarkozy.
pilLes mer

Midtøsten  

Klassekamp i den egyptiske revolusjonen

Den forhatte egyptiske diktatoren Hosni Mubarak falt fredag den 11. februar, etter 18 dager med massive demonstrasjoner og streiker “til støtte for ungdommene på Tahrir”. Den revolusjonære kampen mot regimet stoppet imidlertid ikke med å felle Mubarak.
pilLes mer

Linje Linje

Sosialisme Nedenfra  

En Klasseløs og Grenseløs Verden!

Kapitalismen har erobret verden. Vi vil forene verden gjennom å slåss mot verdens herskerklasser.
pilLes mer

Antirasisme  

Rasismens historie

Ingen moderne samfunn aksepterer rasisme. Ikke offisielt. Rasismen passer ikke sammen med liberale og demokratiske prinsipper, og det er jo disse prinsippene moderne samfunn verner om – offisielt. Likevel kverner skribenter, media og politikere ut debatter som formerlig oser av rasistiske perspektiver. Paradoksalt? Tilsynelatende. Men nytt? Nei. Historien viser at når de moderne, liberale ideologiene utvikler seg, sammen med de demokratiske statene, utvikler også raseteoriene seg – og den politiske bruken av dem.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Diskrimineringen av romanifolket

Høsten 2010 kastet Frankrike 8000 romanifolk ut av landet og rev 51 sigøynerleire. Begrunnelsen var at Frankrike fører en “krig mot kriminalitet” og at romanifolket representerer et sikkerhetsproblem. Amnesty International pekte på at de har “tatt en hel gruppe med bakgrunn i etnisitet.” EU-parlamentet vedtok at masseutsendelsen bryter med EUs regelverk fordi det er diskriminering på bakgrunn av rase.
pilLes mer

Antirasisme  

Rasisme og norske politiske partier

Politiske partier i Norge i dag vil på det sterkeste avvise at de er rasistiske. Dette er riktig, hvis man med rasisme mener at noen mennesker er underlegne andre mennesker, at noen mennesker er mer intelligente enn andre og liknende. Denne biologiske rasismen er det knapt noen som vil vedkjenne seg i dag – heller ikke politiske partier. En rasisme som er basert på at mennesker har ulik kultur og derfor ikke kan leve sammen fordi det fører til konflikter, gjerne kalt ”kulturell rasisme,” er mer gangbar. Ett av de tydeligste tegn på at denne rasismen eksisterer, er begrepet ”fremmedkulturell.”
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Islamofobi og krigen mot terror

”Det reaksjonære borgerskapet forsøker alltid å så religiøs strid, og begynner nå å prøve dette også hos oss for å lede massenes oppmerksomhet i denne retning og avlede dem fra de grunnleggende økonomiske og politiske spørsmålene.” (Lenin om religion, 1909)
pilLes mer

Antifacisme  

Kampen mot nazisme og fascisme

Dagen etter det svenske valget i september 2010 gikk titusener av mennesker over hele Sverige ut i uvanlig store spontane protester. Mange følte instinktivt at noe urovekkende, alvorlig og fundamentalt annerledes hadde skjedd. Valgresultatet viste at et fascistisk parti hadde kommet inn i det svenske parlamentet, riksdagen, for første gang noensinne.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Vestens bomber skaper ikke demokrati

Det som har skjedd i Midtøsten har gjort det tydelig for millioner at revolusjoner og opprør nedenfra er en realitet også i dag. Folk lar seg inspirere fra Afrika til Wisconsin og stu ...
pilLes mer

 

Kontakt oss

på internasjonalesosialister@hotmail.com.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

Victory to the Egyptian revolution

It seemed like the whole of Egypt was on the streets. Over a million people marched in Cairo on Tuesday. The city was one unstoppable mass of humanity. You could hardly move. Everyone was smiling and greeting each other. It is a day no one will ever forget.
pilLes mer

Antirasisme  

Slippefest for "Rasisme og klasse" lør 15. jan 2011

Vi inviterer til åpen fest mot rasisme! Vi feirer utgivelsen av "Rasisme og klasse", et nytt spesialnummer av tidsskriftet Internasjonal Sosialisme. Dj, live musikk og appeller. Alle er velkomne. Gratis inngang! Sted: Willy's Bar, Fred Olsensgt 11 (ved Expressen/Jernbanetorget). 15. januar fra kl 20.00.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Norges umenneskelige asylpolitikk

”Arbeidere i alle land foren dere,” sier Karl Marx i det kommunistiske manifest. Karl Marx er en av de som best har forklart hvorfor arbeidere i alle land har interesse av å stå sammen på tvers av landegrensene.
pilLes mer

Internasjonale Sosialister  

Mer av det som ikke virker

Kan et menneske være ulovlig?” spør Norsk Folkehjelp og en rekke andre organisasjoner i en ny, bred kampanje som setter fokus på de papirløses situasjon. Fredsinitiativet inviterer til demonstrasjon for kravet ”Norge og NATO ut av Afghanistan!” i oktober. Og i november får vi Globaliseringskonferansen.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

Petroholikerstaten

Mexicogolfen har blitt offer for bevisst uaktsom miljøkriminalitet. Nå kjemper oljelobbyen med løgn og bedrag for at katastrofen skal bli en bagatell i historien. Kampen om historien handler ikke bare om BP og golfen, det handler like mye om Statoil og Lofoten. Verden kan garantert vente flere ulykker og mer forurensing fra en aggressiv petroleumsindustri som angriper sårbare områder og dypere havbunner. Når vi legger til klimaskader og kriger, er det bare én ting å si til regjering og storting de kommende årene: Norge Ut Av Olja.
pilLes mer

Afganistan  

Hent soldatene hjem!

Norge har vært i krig i afghanistan i snart 10 år. I begynnelsen av krigen ble det snakket mye om at grunnen til at norske soldater var i landet, var for å forsvare kvinners rettigheter og for å lage demokrati. Men landet har verken blitt mer demokratisk eller et bedre sted å være for kvinner.
pilLes mer

Linje Linje

Midtøsten  

USA øker presset mot Iran

USA forbereder nye sanksjoner mot Iran i kjølvannet av undertrykkelsen av landets demokratiske bevegelse. Men selv om Obama-administrasjonen blir populær ved å presse Iran økonomisk, vil det bare være en gavepakke for Irans president Mahmoud Ahmadinejad i hans forsøk på å anklage opposisjonen for å være redskap for Vesten.
pilLes mer

Midtøsten  

After the massacre: rise up against Israel

Israel’s slaughter of people on an aid convoy to Gaza was its latest act of terror against the Palestinian people and their supporters.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Mental tortur

IS har tidligere skrevet om ”ventemottak” som er oppretta i Lier og Fagerli utenfor Oslo. De som får avslag på asyl, blir behandla som kriminelle. Målet er å få deportert disse til diktaturer og krigssoner som Afghanistan, Irak, Somalia, Kongo, Sudan og Iran. I mars var det fire år siden ventemottaket i Lier ble oppretta. Flere har bodd der alle disse fire åra.
pilLes mer

Antikapitalisme  

For den internasjonale arbeidersolidaritet

Finanskrisas konsekvenser rammer nå arbeidere og andre undertrykte over hele verden. Kapitalistene og de politiske elitene er skjønt enige om en ting: Det er verdens arbeiderklasse ...
pilLes mer

Linje Linje

 

Chiles andre jordskjelv

Først rystet et kraftig jorskjelv landet, så ble en mangemilliardær fra høyresida innsatt som president. Chile er på ny blitt et frontavsnitt i katastrofekapitalismen.
pilLes mer

Antikapitalisme  

Kampen har nettopp begynt

Hellas er i den globale krisas øye. For bare to år siden, da finanskrisa brøt ut, var den sunne fornuft som ble båret fram av media og regjeringen at den økonomiske krisa aldri ville nå Hellas fordi greske banker verken hadde giftige derivativer eller seriøse problemer med lønnsomheten. Nå synes verden å være snudd på hodet. De snakker alle om en “gresk tragedie”, og prøver å presentere den som et spesielt problem ved den greske økonomien.
pilLes mer

Linje Linje

Sosialisme Nedenfra  

Sosialisme

I partiet Rødt arbeides det for tida med nytt prinsipprogram. Et sentralt tema er partiets syn på sosialisme. Forståelsen av sosialisme og hva som må ligge til grunn for utvikling av et sosialistisk samfunn, vil virke inn på hvordan partiet arbeider og bygges opp, og hvordan det vil forholde seg til en eventuell revolusjonær bevegelse i samfunnet.
pilLes mer

Klima  

Allerede dør 300 000 årlig

Du kan sammenligne jorda med et vannbasseng som er i ferd med å bli fylt. Akkurat som med bassenget, er vi i ferd med å fylle atmosfæren med karbondioksid som bidrar til global oppvarming. Utfordringen består i å kutte CO2-utslippene såpass at de holder seg under 1,5 grader.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Umenneskelig politikk må møtes med motstand 

Da justisminister Knut Storberget tok over ansvaret for asylpolitikken varslet han at han vil bli ”hardere i klypa” i 2010. Med et statsbudsjett som har gitt han 85 millioner kroner på budsjettet til uttransportering, er dette 12 millioner mer enn i 2009.
pilLes mer

 

Obamas ”krig mot terror” fortsetter

President Obama har trappet opp krigen i Afghanistan. At han fikk Nobels fredspris er absurd og viser Norges behov for å legitimere sin deltakelse i ”krigen mot terror” og sin fortsatte USA-lojalitet. I jule- og nyttårshelga kom Jemen i medias søkelys.
pilLes mer

Linje Linje

 

Imperialisme og kapitalisme forsterker katastrofen på Haiti

Mange flere vil dø på grunn av mangel på reint vann, mat, medisiner og smittsomme sjukdommer. Folk over hele verden føler med Haitis innbyggere og ønsker å hjelpe. Men hjelpen kom seint i gang. Et jor ...
pilLes mer

Marxisme  

Karl Marx' brev 1870 til Sigfrid Meyer og August Vogt i New York

I 1870 tok Karl Marx for seg “det irske spørsmål” i sitt brev til Sigfrid Meyer og August Vogt. Marx skriver her om det nasjonale spørsmål og argumenterer for at det avgjørende slag mot den engelske herskerklassen ikke kan bli avlevert i England, men i Irland. Det engelske aristokratiets fall i Irland ville også føre til dets fall i England og dermed gi den engelske arbeiderklassen store muligheter til selv å bli fri. “Og dette ville skaffe til veie den foreløpige forutsetningen for den proletariske revolusjon i England”, skriver Marx.
pilLes mer

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  

For arbeidernes enhetsfront mot fascismen

Hvordan skal arbeiderklassen bekjempe fascismen? Leon Trotsky skrev mye om denne kampen og hvilken strategi som er mest hensiktsmessig. Denne artikkelen som opprinnelig sto på trykk i Bulletin Oppozitsii – Opposisjonens bulletin – nr. 25-26 nov/des 1931, bygger i stor grad på hans erfaringer fra Tyskland og Russland.
pilLes mer

Faglig kamp  

Vestas forandret klimaet

Det danske selskapet Vestas er verdens største vindmølleprodusent. I sommer bestemte selskapet seg for å legge ned fabrikken på tross av økende omsetning og fortjeneste, og flytte produksjonen til USA. 600 ansatte sto derfor i fare for å miste jobben. Men arbeiderne ville ikke gi seg, og 19 av dem bestemte seg for å okkupere fabrikken.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

Nok snakk

Det er fortsatt mange hull i kunnskapen om klimaet, om hva som forsterker og eller motvirker klimaendringene og om hvordan alle faktorene virker sammen. Forskerne har ulike metoder og ulike fokus, men alle er samstemte om en ting – vi vet nok til å handle! Elin Volder Rutle, miljøpolitisk talskvinne i Rødt
pilLes mer

Klima  

Rødt følger klimatoppmøtet

"Fra nå av vil København være et referansepunkt for miljøbevegelsen. Stormønstringen i København er er klimakampens svar på protestene mot WTO-møtet i Seattle for ti år siden." Vegard Velle skriver om ...
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

NO TO 'PREVENTIVE' ARRESTS AT COP15 - NEJ TIL 'PRÆVENTIVE' ANHOLDELSER

Den 17.desember hadde hele 13 600 personer meldt seg inn i denne gruppa på facebook. Sjekk ut!
pilLes mer

Klima  

Release Tadzio Mueller and the other climate prisoners!

On Saturday 12 December, almost 1,000 participants in a ‘Climate March’ through Copenhagen were arrested. On Monday 14 December, hundreds more were arrested at a party in the city’s Christiania district following a public meeting, addressed by Canadian journalist Naomi Klein and others. On Tuesday 15 December, Tadzio Mueller, a spokesperson for Climate Justice Action, was arrested by undercover police officers following a press conference at the Bella Centre.
pilLes mer

Linje Linje

Klima  

Vi må bygge en folkebevegelse for å stoppe klimakrisa

12. Desember er det duket for klimamarsj i København. FNs klimatoppmøte avholdes i den danske hovedstaden i perioden 7-18 desember. Titusener kommer til å innta København for å vise sin misnøye med politikernes håndtering av klimakrisa.
pilLes mer

Afganistan  

Krigen i Afghanistan

Det er nesten umulig å oppdrive en eneste kommentator som er positiv, eller i det hele tatt forstår, hvorfor Obama fikk fredsprisen. La det være sagt: Det er en uforståelig tildeling. Likevel er det noen trekk som føyer seg inn i mønsteret til mange tidligere fredspriser.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

Arbeiderpartiets avskyelige rasisme

Da Jan Bøhler og Rune Gerhardsen i reneste Frp-stil erklærte krig mot papirløse og kriminelle innvandrere, hadde noen av oss et håp om at de representerte et mindretall i Arbeiderpartiet. Soria Moria 2 viser at håpet var forgjeves.
pilLes mer

Mat og helse  

deadpigs.jpgDe farligste grisene går i dress

Det har skjedd en overgang fra gammeldagse svinestier til enorme inngjerdete områder, uten like i naturen, der titusener, ja hundretusener av dyr vasser i sin egen avføring, med svekkete immunsystemer, halvkvalte av varme og egen og andres avføring, og der de utveksler patogener med høy frekvens, både med cellekamerater og det stakkars avkommet deres, skriver den amerikanske marxisten Mike Davies.
pilLes mer

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  

isknyttneve.pngInternasjonale Sosialister

INTERNASJONALE SOSIALISTER er en revolusjonær sosialistisk organisasjon tilknyttet søsterorganisasjoner i andre land gjennom International Socialist Tendency.
pilLes mer

Russiske revolusjon  

Sosialister i Stalins gulag

Historien om de russiske sosialistene som forsøkte å stoppe Stalins vei mot makten på ruinene av Oktoberrevolusjonen, er en enorm inspirasjon.
pilLes mer

Linje Linje

Internasjonale Sosialister  

Internasjonale sosialister og Rødt

IS vedtok på sitt landsmøte i helgen å gå inn i Rødt. Møtet fulgte dermed opp vedtaket fra landsstyret høsten 2007. Landsmøtet vedtok også en politisk platform for IS innenfor Rødt. Vårt nåværende tidsskrift, Gnisten, skifter fra og med neste utgave navn til Internasjonal Sosialisme.
pilLes mer

Rødt  

IS inn i Rødt

IS har vedtatt å gå inn i Rødt. Her er vedtaket fra landsstyremøtet i september.
pilLes mer

Linje Linje

Antirasisme  

06morderen_trond_volden_copy1.jpgPolitivold og rasisme

17. april vedtok LO i Trondheim mot tre stemmer at de fire mistenkte politimennene i Obiora-saken bør permitteres. Vedtaket er kjempeviktig og bør følges opp av andre LO-avdelinger.
pilLes mer

Midtøsten  

Den nye venstrebevegelsen i Egypt

“We were a kind of leftist the Muslim Brothers hadn’t met before. They couldn’t quite figure us out at the beginning. Anyway, we were still too marginal for them to bother with. We were only a few ind ...
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  

Sosialisme Nedenfra 2006

ARENA FOR VENSTRESIDE, AKTIVISTER OG POLITISK ENGASJERTE
pilLes mer

 

mflogobred.pngBoikott Israel

Karikaturtegningene av Muhammed var dråpen som fikk begeret til å renne over i Midtøsten. En stor del av innholdet i begeret er Israels brutale undertrykking av palestinerne. Vil en boikott av Israel ...
pilLes mer

Linje Linje

 

New Orleans - kapitalismens grums blottlagt

Rasisme, fattigdom, miljøødeleggelser, krig, kort sagt kapitalismens inhumane logikk – Katrina har avslørt et Amerika fullstendig gjennomsyret av rasisme, og en stat som har løpt fra alt ansvar for me ...
pilLes mer

 

Internasjonale Sosialister tar avstand fra Inge Lønning

At Lønning nå går ut og tilsynelatende ønsker å redde sjela til lederne for sosialdemokratiet, bunner i en dyp frustrasjon. De siste årene har Høyres ideer om privatisering, såkalte frie markeder, nedkjæringer og støtte til USAs angrepskriger blitt stadig mer isolerte.
pilLes mer

Linje Linje

 

En ny europeisk venstreside?

Det siste året har vi sett framveksten av en parlamentarisk opposisjon til det sosialliberale hegemoniet i Europa. Er dette et tegn på en revitalisert, ny venstreside? Vi diskuterer på Two Dogs, B ...
pilLes mer

Marxisme  

30_marxism_2005_copy1.jpgMarxism 2005

Årets Marxism finner sted bare få dager etter den planlagte protesten mot G8-møtet i Gleneagle, Skottland.
pilLes mer

Linje Linje

Marxisme  

solidaritet.jpgEn farlig rød dag

Erna Solbergs advarsel om at Ap og SV representerer 'den røde fare' har blitt gjenstand for mye latter. Ap har da ikke truet systemet siden 1920-tallet. Og for Kristin Halvorsen er det regjeringsdykti ...
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.