IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Den store løgnen om Iraks atomvåpen

BUSH OG Blair har kokt sammen reinspikka løgner om Irak. De påsto at Irak sto på terskelen til å utvikle atomvåpen. Mohamed El Baradei fra det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier at hele historien er basert på falske dokumenter.

linje

Publisert: 20.03.2003

Den siste avdekkelsen angår påstanden i Tony Blairs "hvitbok" om at Irak mellom 1999 og 2001 kjøpte uran for bruk i atomvåpen fra "et afrikansk land".

To måneder etter at hviteboka ble offentliggjort, utpekte USAs utenriksdepartement Niger som den ansvarlige staten.

El Baradei rapporterte til FNs sikkerhetsråd 7. mars at "dokumentene som utgjorde grunnlaget for nylige overføringer av uran mellom Irak og Niger ikke er ekte. De spesifikke påstandene er uten grunnlag." Inspektorene oppdaget dette simpelthen ved å sammenligne dokumentene med ekte brev fra Nigers regjering. Signaturer og brevhoder stemte ikke overens. El Baradei gjentok også sitt synspunkt om at det var "meget usannsynlig" at aluminiumsrør som Irak hadde prøvd å skaffe seg kunne brukes i et atomprogram. USA påsto dette 12. september i fjor. Seinere samme måned utbroderte den britisk regjeringa saken.

Atomvåpeninspektørene har også tilintetgjort den amerikansk-britiske historien om at Irak prøvde å få tak i spesielle magneter som skulle brukes til å omforme uran til basisen for atombomber. Ingenting er nå tilbake av "bevisene" som Bush og Blair har presentert for Iraks atomvåpen.

Det vil bli brukt masseødeleggelsesvåpen i denne krigen De vil bli brukt av amerikanske og britiske styrker.

Amerikanske styrker er klare til å bruke MOAB-bomber (Massive ordnance air burst). Dette fryktelige våpenet inneholder 10 000 kilo høyeksplosiver som detonerer over bakken. Bomba tilintetgjør alt innen halvannen kilometers radius, og er laget for å ha den samme virkningen på mennesker som atombomber.

Amerikanske og britiske styrker vil bruke klasebomber. Disse sprer småbomber over store områder, som fungerer som landminer. De ligger igjen lenge etter at konfliktene er over, og dreper og lemlester barn som tlir tiltrykket av deres lysende gule farge.

Utarmet uran i patroner vil bli brukt av USA og Storbritannia. De brenner gjennom pansre og brenner til aske alle som befinner seg innenfor. Patroner med utarmet uran etterlater radioaktivst støv i landskapet.

USA har atomvåpen i sine våpenlagre, og er klare til å bruke dem. Deres "robuste kjernefysiske jordgjennomtrenger" er konstruert for å bore seg ned i bakken før den sprenger, med grusomme virkninger. USA har også atomstridshoder tilgjengelig på sine krysserraketter.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.