IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Trosser FN

Sender flyktninger til Irak

REGJERINGA har bestemt seg for å sende irakiske asylsøkere tilbake til hjemlandet fortest mulig. At FN advarer mot dette, spiller åpenbart ingen rolle.

linje

Publisert: 07.08.2003

4. august forlot 12 irakere Norge. De hadde hver fått 10 000 kroner og "gratis" flybillett av regjeringa for å reise frivillig tilbake til Irak.

20. juni vedtok Stortinget ordningen med pengestøtte og gratis flybillett til irakiske asylsøkere som kom til Norge før 15. april i år. Tilbudet gjelder både de som har fått avslag på asylsøknaden og de som har søknaden inne til behandling. Fristen for å benytte seg av tilbudet er 1. september.

FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) mener de 12 irakerne burde blitt værende i Norge.

- Vi anbefaler ikke frivillig retur. Den rådende situasjonen i Irak er preget av betydelige sikkerhetsproblemer og fravær av lov og orden i flere deler av landet. Store deler av befolkningen er fremdeles avhengig av matvareforsendelser og annen nødhjelp, går det fram av en uttalelse fra UNHCRs regionskontor i Norden og Baltikum, melder NTB.

Kommunalminister Erna Solberg mener det er trygt i Irak. Det blir stadig mer åpenbart at irakerne vil ha okkupantene ut av landet sitt fortest mulig. Angrepene på amerikanske soldater og USAs drap på irakere har i hovedsak skjedd i områdene rundt Bagdad. Men motstandskampen har akkurat begynt og vil etter alt å dømme spre seg til andre deler av landet. At en norsk offiser nylig ble såret i en bombeaksjon utenfor Basra, sier sitt.

Siden 1. mai i år, da Bush erklærte at krigen var over, har minst 130 sivile irakere blitt drept, ifølge nettstedet Iraq Body Count. De fleste drepes av amerikanske soldater. Tallet er sannsynligvis mye høyere fordi mange av de drepte ikke blir omtalt i nyhetsmeldingene.

En Amnestyrapport om forholdene i Irak forteller om grove brudd på menneskerettighetene. Organisasjonen har mottatt rapporter om tortur og mishandling utført av okkupasjonsstyrkene.

- Etter mer enn hundre dagers okkupasjon, har løftene om menneskerettigheter for alle irakere ennå ikke blitt innfridd, sa Amnestys Mahmoud Ben Romdhane på en pressekonferanse i Bagdad 23. juli.

Dette er sikkerheten i Irak. I tillegg kan vi ta med utbombede irakiske militære kjøretøyer og tanks som fungerer som lekeplasser for irakiske barn, men som soldater fra den norske "stabiliseringsstyrken" holder seg unna på grunn av radioaktiviteten fra utarmet uran.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.