IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Stopp okkupasjonen av Irak - Hent soldatene hjem

Irakerne vil ikke ha okkupantmaktene i landet sitt. Endel folk synes likevel parolen "Hent soldatene hjem" er problematisk. Vil ikke det bety borgerkrig og blodbad? Er det ikke lurt å sende inn FN-soldater som kan sørge for ro og stabilitet for å tilrettelegge for oppbygging av landet og demokratibygging? Ofte er det de samme menneskene som demonstrerte mot krigen, som inntar dette standpunktet. Det enkleste svaret på dette er selvsagt at alternativet til okkupasjon er ikke-okkupasjon.

linje

Publisert: 16.10.2003

Det skjer daglige angrep mot okkupantene, og 1000 irakere blir drept hver uke, ifølge den anerkjente journalisten Robert Fisk. De som demonstrerer med bannere som sier "USA og Storbritannia ut" er mye mer representative enn de få som hyllet nedrivingen av Saddam-statuen i Bagdad i april som bevis på at irakerne støttet USA.

En meningsmåling som ble foretatt i Irak nylig spurte om USA og Storbritannia skulle hjelpe til med å sette opp en rettferdig regjering i Irak, eller om irakerne skulle sørge for dette selv. 31,5 prosent av de spurte ønsket hjelp, mens 58,5 prosent ikke gjorde det.

Det ligger egentlig en rasistisk undertone i argumentet om at irakerne ikke klarer seg selv. De må hjelpes av den hvite mann i Vesten. Men jo raskere amerikanske, britiske og norske soldater kommer seg ut av Irak, jo raskere kan irakerne selv begynne oppbyggingen og demokratibyggingen i sitt eget land.

Det er riktig at det kan bli en eller annen form for borgerkrigstilstand i Irak. Allerede i dag er det eksempler på at irakere slåss mot irakere, men det er i stor grad de irakerne som samarbeider med okkupantene som blir bekjempet. De som er imot at okkupasjonstroppene forlater Irak, fordi man er redd for et blodbad eller borgerkrig, ser ikke at vestlige tropper ikke er nøytrale. I virkeligheten gjør de situasjonen verre. De blokkerer for irakernes styring av sitt eget land.

Blodbadet og ødeleggelsen av Irak er det faktisk USA og Storbritannia som har satt i verk. Gjennom Gulfkrigen i 1991, sanksjonene og den siste krigen. Vi må aldri glemme at det er okkupantmaktene som har ødelagt mye av Irak. Det er verdt å huske at både Gulfkrigen i 1991 og sanksjonene ble satt i verk etter FN-vedtak. Hadde sanksjonene ikke blitt iverksatt, hadde man kanskje klart å fjerne Saddam på 90-tallet. Det er derfor helt logisk og med svært god grunn at irakere flest hater FN.

Vi går imot å sende FN-soldater til Irak. Bush får stadig større problemer i Irak og krever at amerikanerne skal gi ham enda mer penger - 87 milliarder dollar - for å fortsette okkupasjonen. Men har innsett at USA trenger hjelp og prøver derfor å få flere stater til å sende soldater etter vedtak i Sikkerhetsrådet. Men betingelsen er klar, disse soldatene skal stå under USAs kommando. Som det står i en annen artikkel i denne avisa, vil Bush gjerne ha noen blå-hjelmede soldater til å slåss og dø for seg.

FN-soldater til Irak kan bare bli et fikenblad for USA. Bush bruker FN for å nå sine imperialistiske mål. Okkupasjonen av Irak må stanses, alle okkupasjonssoldatene må trekkes ut, også de norske. 25. oktober er den neste muligheten til å komme oss ut på gata og fortelle både norske amerikanske herskere akkurat det.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.