IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Norge er det eneste landet som var imot krigen i Irak og som senere har sendt soldater

STOPP OKKUPASJONEN AV IRAK - HENT SOLDATENE HJEM

Massedemonstrasjonen mot okkupasjonen av Irak i London i slutten av september var fantastisk. Motstanden mot krig og okkupasjon lever i beste velgående. Dessverre var det ikke på langt nær like store demonstrasjoner andre steder. Antikrigsbevegelsen har derfor mye å gå på når det gjelder å oversette krigsmotstanden til massemønstringer.

linje

Publisert: 02.10.2003

Det er ikke lenger noen nyhet at Bush og Blair brukte bevisst løgn for å argumentere for hvorfor det var riktig å gå til krig mot Irak. Motstanden mot okkupasjonen kommer til å øke jo mer åpenbart det blir for stadig flere mennesker at USA og Storbritannias ledere løy bevisst for å rettferdiggjøre krig og okkupasjon.

Dagens antikapitalistiske bevegelse er blant annet kjennetegnet ved en økende bevissthet om at motstanden mot krig og kapitalisme henger sammen. Europas Sosiale Forum gjenspeiler denne bevisstheten når det vil samle titusenvis av mennesker i Paris i november. Den kanskje største utfordringen framover blir å mobilisere den organiserte arbeiderklassen.

På grunn av sin posisjon på arbeidsplassene kan den lamme hele samfunnet og derfor utgjøre det største presset mot okkupasjonen i Irak, men også stoppe angrepene på lønn og arbeidsvilkår. Både internasjonalt og i Norge må vi bygge en front mot krig og okkupasjon der arbeiderklassen inngår som en helt selvfølgelig del.

Det er kort tid igjen til 25. oktober. Demonstrasjonen i regi av "Hent soldatene hjem"-kampanjen kan bli stor. Det avhenger av at vi alle tar ansvaret med å argumentere for at okkupasjonen av Irak må stoppe og at de norske soldatene må trekkes ut umiddelbart.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.