IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Tusener av irakere dør, men motstanden øker

AMERIKANSKE soldater skyter på "frigjorte" sivile irakere, og mange av dem dør. De skyter fordi irakerne gjør motstand og vil styre seg selv, ha arbeid, medisiner, vann, elektrisitet.

linje

Publisert: 18.03.2004

Motstandskampen foregår ikke bare i sunni-trianglet, men har spredt seg sørover til de shia-muslimske områdene. Det har vært massedemonstrasjoner, men også militær kamp. Og dette kommer til å fortsette så lenge okkupantmaktene er i landet.

Ifølge Le Monde Diplomatique viste en meningsmåling 21. februar at kun 2 prosent av de spurte vil akseptere at landet ledes av det okkupantinnsatte styringsrådet.

Ifølge nettstedet Iraq Body Count tall passerte antall døde sivile irakere på grunn av krig og okkupasjon 10 000 i februar. Iraq Body Count opererer med en nedre og øvre grense, og tallene er 8 437 og 10 282.

Men også okkupantsoldater dør, selv om Bush og Blair vil snakke minst mulig om det. Bush har bedt om at kistene med døde amerikanske soldater sendes hjem om natta for å hindre at media rapporterer om det.

I skrivende stund har tallet på døde okkupasjonssoldater kommet opp i 655. 554 av disse er fra USA, 59 fra Storbritannia og 42 fra mindre okkupantland.

Ifølge en lekkasje fra en hemmelig USAid-rapport i februar, er det en betydelig økning i motstanden, skriver magasinet Socialist Review. Høyintensitetsangrep med svære kanoner, håndgranater og små håndvåpen har mer enn doblet seg fra 316 i desember i fjor til 642 i januar.

Parallellen som plager den amerikanske herskerklassen - Vietnam-krigen - blir også drevet fram av de militære dødsfallene som nådde 324 innen syv måneder i Irak. I Vietnam tok det to år med offisielt "engasjement" før dødstallene nådde dette nivået.

Gjennomskuer løgnene

Hos amerikanske soldater synker kampmoralen etterhvert som de gjennomskuer løgnene og forstår hvorfor de er i Irak. Et eksempel er Jeremy Hinzmans forsøk på å få flyktningestatus i Canada i forrige måned.

- Jeg avla løfte til meg selv, til min kone og min sønn, at jeg ikke ville dra til Irak, sa han til The Guardian.

- For meg var det en krig som ble kjempet under falske forutsetninger. Doktor Blix reiste igjen og igjen og han sa at det ikke var noen masseødeleggelsesvåpen. De utnytter hendelsene den 11. september basert på vår grådighet og vårt behov for olje.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.