IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

palestinahus.jpg

pil Foto: stopthewall.org

Palestineres hus rives, israelske settlere har spesialveier

FORRIGE MÅNED støttet Bush, Ariel Sharons krav om å beholde deler av Vestbredden i bytte mot tilbaketrekking fra Gazastripen. Seinere har Bush gått tilbake på dette og sier at USA forholder seg til det såkalte veikartet. Men samtidig "tror ikke" Bush at en palestinsk stat blir oppretta neste år, sånn som veikartet legger opp til.

linje

Publisert: 13.05.2004

Stor motstand i Palestina
Kapitalismen betyr tvangsflytting av folk

Å trekke seg ut av Gaza ville vært en billig pris å betale for å "få" Vestbredden. Gaza er rett og slett som et fengsel. Med veisperringer, gjerder, murer, væpna vakter, tanks og annen overvåking. Det er 70-80% arbeidsløshet og stor fattigdom. Men samtidig er motstanden fremdeles stor i Gaza. Israel betaler en høy pris for å kunne fortsette å være der.

Det er 7.500 settlere i Gaza. De er isolert fra de over en million palestinerne i området.

Alle israelske "settlements" er hensiktsmessig plassert på høyder og bakketopper. De har spesialbygde veier som kun brukes av dem og israelske militære. Disse veiene binder dem sammen med hverandre og Israel. Men disse "settlements" er ulovlige ifølge internasjonale avtaler.

Ingen burde være overrasket over Bush sine plutselige utspill og det at han gir sin støtte til Sharons plan. USA har nikket samtykkende til alt det Israel har foretatt seg, i tillegg til at de har støtta med penger og militært materiell. USA har også lagt ned veto i FN mot kritikk av israelsk politikk, innkludert mordet på Sheik Ahmed Yassin.

Militante demonstrasjoner

Men fremdeles er det stor motstand i Palestina. Det er stor motstand mot den 700 km lange apartheidmuren. En mur

som ikke dreier seg om sikkerhet, men om å stjele enda mere av palestinernes land. Det har vært et økende antall militante demonstrasjoner. Hamas har vokst, ikke på grunn av religionen, men på grunn av at det er de som leder motstanden.

Israelerne prøver å gjøre livet til palestinerne så vanskelig og uholdbart som mulig. Men palestinerne vil alltid slå tilbake.

Støtten til palestinerne er økende. Vi trenger å bygge en solidaritetsbevegelse på samme måte som vi gjorde mot

appartheidregimet i Sør-Afrika.

"I dag morges mistet jeg huset mitt i Palestina."

ABDUL ER opprørt. Hver morgen ringer han fra Norge for å høre hvordan det går med familien som er igjen i Rafah. Denne morgenen fikk han beskjeden han har fryktet lenge. Leiligheten til familien hans og mange andre familier var blitt meid ned av israelske bulldozere.

Dette skjedde etter at de først var blitt trakkassert av 25 israelske soldater.

Abdul ville med en gang tilbake for å støtte til familien sin. "Men hva skal du gjøre her?", svarte de, "Vi har ingenting igjen. Alt er ødelagt. Det er bedre at du er i Norge, jobber og hjelper oss med penger. Det er det vi trenger nå."

Abdul jobber på gatekjøkken. Men det familien til Abdul ikke vet, er at han har fått beskjed av myndighetene i Norge om å forlate landet. Før ha kom hit var han nemlig innom Tyskland. Det betyr at han etter loven ikke kan få varig opphold i Norge. Dette visste ikke Abdul før nå. Og han har allerede skaffet seg et sted og bo, skattekort, jobb og venner.

Blir han sendt tilbake til Tyskland stiller han bakerst i visumkøen igjen. Det kan også ta lang tid å få søknaden behandlet. I mellomtiden må han bo på flyktningmottak, - bak høye piggtrådgjerder.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.