IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hva vi mener:

Norge ER i krig mot Irak

NORSKE SOLDATER deltar i okkupasjonsstyrken i Irak. Det er åpenbart for de fleste. Derfor er det en ynkelig og hyklersk holdning den norske regjeringa viser for tida med å benekte og snakke om humanitære soldater, stabiliseringsstyrke og liknende ordkløyveri.

linje

Publisert: 05.02.2004

NRK har med sine avsløringer om de hemmelige stridsreglene som gjelder for de norske og andre lands soldater klart vist hvilke oppgaver USAs og Storbritannias støttespillere i landet kan måtte utføre. En av oppgavene er å peke ut bombemål ved laserstyrt målbelysning. Dette er ingenting annet enn å assistere de britiske okkupantene i kampen mot irakiske motstandskjemperne.

Norge har reservert seg mot mange av stridsreglene i avtalen med Storbritannia, sier den flinkeste jenta i Nato-klassen Kristin Krohn Devold. Ja de har reservert seg, men ikke mot de mest åpenlyse oppgavene til støtte for okkupantene.

Norge er en del av okkupasjonsstyrken. Det har både president Bush og norske offiserer klart gitt uttrykk for. At Norge er USA og Nato-lojale er gammelt nytt. "Vi er den Nato-allierte som bruker mest på forsvaret per hode etter USA," skrøt forsvarsminister Kristin Krohn Devold i forkant av Irak-krigen. Hun har også gjort seg bemerket ved en rekke tabber omkring bruk av klasebomber i Norge og våpenkjøp fra Israel. "Dette er krig mot terror, ikke krig i vanlig forstand," sa Krohn Devold da de første norske flyene dro for å bombe det lutfattige Afghanistan.

At Norge står på USAs liste av støttespillere i Irak er selvfølgelig god propaganda for USA, de kan alltid stole på norsk støtte til sine erobringstokter rundt om i verden. Norge støttet ikke krigen mot Irak, men hadde veldig lyst. Det var en stund uklarhet om hva Norges politikk i forhold til krig mot Irak faktisk var, men utenriksminister Jan Petersen fjernet den uklarheten da han i sin redegjørelse ifor Stortinget høsten 2002 blant annet sa at "Det må ikke etterlates den minste tvil om at manglende etterlevelse vil få ytterst alvorlige konsekvenser for landet" Etterlevelsene det er snakk om er selvfølgelig at Irak skulle ødelegge og fortelle om alle de masseødeleggelsesvåpen de ikke hadde. Sitatet fra Petersen var nøyaktig det samme som Bush og Blair sa og er sitert fra USAs første forslag til resolusjon om Irak i FN.

Men 60 000 mennesker i Oslos gater 15. februar i fjor og over 100 000 i hele Norge, deriblant så godt om unison motstand fra kirka gjorde at Bondevik og Petersen bøyde av.

Nå vil Norge igjen blidgjøre storebror i vest ved å være det eneste landet som ikke støttet krigen som nå støtter og deltar i okkupasjonen. Det er noe ynkelig og hyklersk over Norges forsvar for deltakelsen i okkupasjonen av Irak. Noen av de andre landene har i alle fall guts nok til å si det, men fra Bondevik, Petersen og Krohn Devold er det stille, musestille. I stedet snakker man om humanitære oppgaver og finansierer store deler av det "humanitære" okkupasjonsoppdraget med bistandsmidler.

Vi støtter den militære motstandskampen i Irak. Ved å påføre USA et militært og poltisk nederlag i Irak, gjør vi det vanskeligere for landet å invadere andre land i framtida. Den beste måten vi kan gjøre det på i Norge er å legge så stort press på regjeringa at de trekker de norske styrkene ut av Irak. Husk at det var ikke før etter den 15. februar i fjor at Bondevik innrømmet at Norge var i krig mot Jugoslavia i 1999.

"Hent soldatene hjem"-kampanjen er nå godt i gang med mobiliseringa til 20. mars. Ledelsen i Attac har også bestemt seg for å prioritere denne demonstrasjonen. La oss gjøre denne dagen til et helvete for den norske okkupasjonsregjeringa.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.